Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znam kobiety ktore w wieku mniej niz 30 lat maja juz korony na zebach.wstyd

Polecane posty

Gość gość

troche wstyd drogie panie. takie rzeczy to emerytki a nie mlode ladne dziewczyny. trzeba dbac o zeby od malego.

Gość gość
Ja mam 38 lat i niestety zęby mi po kolei padaja bo jestem chora i nie mozna tego zatrzymać. choroba to przewlekła niedokrwistosć i nie ma na nia lekarsta. Co mam niby teraz zrobić, wstydzic sie???? zawsze miałam ładne zęby, ale niestety....

Gość gość
co to znaczy ,ze zeby c***adają??nie dbasz to sie psują..wystarczy plombowac jak sie zaczynaja psuc i jest okey

Gość gość
Ja miałam już w wieku 13 lat. I tak sobie żyje bezwstydnie od dekady.

Gość gość
co to znaczy ,ze zeby c***adają??nie dbasz to sie psują..wystarczy plombowac jak sie zaczynaja psuc i jest okey x Zadbaj o rozwój intelektualny, w tym o zdolności czytania ze zrozumieniem.

Gość gość
Ty naprawde nie wiesz o czym piszesz. Mi sie nie psuja tylko niedokrwistosc powoduje ich obumieranie i w konsekwencji trzeba je usuwać bo sa zagrożeniem dla całego organizmu.

Gość gość
Jeżeli ktoś ma problemy z dziąslami to żadne plomby nie pomogą. Ząb się po prostu "nie trzyma". Ludzie mają różne uzębienie. Ja muszę regularnie chodzić do dentysty. Mimo dbałości ciągle mam jakieś ubytki. Mój brat za to kompletnie nie dba o zeby a są one białe i zdrowe. Facet ma prawie 30 lat i uśmiech jak z okładki.

Gość gość
Ale o rozwój intelektualny trzeba też dbać od małego, a autor/ka jest wyraźnie pod tym względem zaniedbany/a, wstyd.

Gość gość
Ten ktos kto to napisal niech sie leczy. Mi wszystkie zeby wypadly z powodu choroby, nie dozywienia, po urodzeniu dzieci . Nie dlatego ze ich nie mylam czy nie plabowalam. I jak mam szcztuczna szczeke w wieku 36lat to co mam umrzec ze wstydu?!!!!!!!!!!

Gość gość
taaa, przejmujcie się trollem, który założył durny temat :D

Gość gość
ale co to znaczy ze zęby obumierają ?skad wiedzialas ze one ci umarły???przeciez jak zab nawet umrze i zrobi sie martwy to nie ma zadnych objawów. zrobilas rtg ze wiesz ze umarly te zęby?

Gość gość
Są różne choroby zębów od szkorbutu (z braku wit.Cw pożywieniu )począwszy.Próxhnica to nie jest jedyna choroba zębów a samo mycie też nie wystarczy.

Gość gość
Obumarłe zęby to pewnie niezła pożywka dla bakterii gnilnych.

Gość gość
i najgorsze ,że obumarłe zeby nie dają objawów.dopiero rtg to pokazuje.

Gość gość
wiem, bo jestem pod ciagła kontrola ortodonty i stomatologa. Z tym sie nie da walczyć. Po prostu usuwasz żeba i juz-dla własnego zdrowia. I nie krtykuj od razu, ani nie wkładaj wszystkich do jednego wora, że nie dbaja o zęby bo maja sztuczne.

Gość gość
ale jak usuniesz zęba to nie mozesz miec koronki// więc jakie zęby bedziesz miec?sztuczną szczekę?pytam serio.

Gość gość
Niestety tak i wcale mi z tym nie jest do smiechu, ale coz gorsze tragedie sa na tym świecie.

Gość Kataszynka
Nic dziwnego. Problemem jest to, że ludzie po prostu nie dbają o zęby. Właśnie dlatego uważam, że już od najmłodszych lat powinno się promować profilaktykę zdrowotną u każdego. Jeśli nie wiecie, jak zadbać o zęby, to poczytajcie w http://www.forumstomatologiczne.pl/dzial/zdrowe-zeby/247/1.html Na pewno dużo Wam to rozjaśni.

Gość gość
o zęby od małego powinni dbać rodzice, zazwyczaj przez ich zaniedbania są takie sytuacje, matka olewa mycie zębow przez dziecko, dziecko jest tego nienauczone i co zrobic

Gość gość
ta, tylko na nfz odstawiaja chałturę, wiec ludzie omijają takich dentystów i ciułają na prywaciarzy, a trochę trwa zanim się usklada 200-600 zł na robienie zeba. poza tym od kiedy to w anemii zeby wypadają. mam przewlekla anemie i jeszcze czegos takiego nie słyszalam. wlosy wypadaja jak juz cos..

Gość gość
no wstyd ale większy wstyd to zaglądać komuś to ryjka:-)

Gość gość
dlaczego wstyd? moje zeby sie scieraly nie dosc ze sie zmniejszaly to jeszcze okropnie bolaly jedynym rozwiazaniem byly porcelanowe korony mialam 28 lat

Gość gość
jeżeli to są srebrne to nie ma wstydu , gdyż srebro w ustach chroni przed epidemią. Pisał o tym Nostradamus , że w czasie zarazy w XV wieku rodzice , aby uchronić dzieci przed epidemią wkładali dzieciom do buzi zamiast smoczka, srebrne łyżeczki .

Gość gość
mam 19 lat i 3 implanty, więc chuj ci w d**e

Gość gość
zeby sie wam scieraja od niedobory wit d3 i zlej dystrybucji wapnia w organizmie...