Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miłka1985

Dodatkowe witaminy dla karmiących?

Polecane posty

Gość Miłka1985

Karmię piersią na dodatek dwójkę i zastanawiam się czy nie powinnam zacząć brać dodatkowo jakichś witamin? Czy podczas karmienia piersią bierzecie coś dodatkowo?

Gość gość
jakieś witaminy z dha

Gość gość
Ja przyjmuję te co w ciąży. Na witaminach zwykle pisze, że dla kobiet w ciąży i matek karmiących

Gość gośćbbbb
koniecznie kwas dha, omega 3. kup sobie olejek z wiesiolka w kapsulkach, firmy gal jest niedrogi a dobry. dzieci potrzebuja tewgo do rozwoju mozgu

Gość gość
Witaminer ma tabletki witaminowe plus kapsułki dha dla karmiących i całkiem niedrogo. Ostatnio nie było i musiałam kupić osobno i za same dha dałam 50 zł a piguły takie że w gardle stają a ja z tych co potrafią duże tabletki łykać bez popijania więc brak słów, z witamineru (pewnie nei tak się to odmienia:P) byłam zadowolona

Gość Edyśkaa
A ja biorę Folik Mama Laktacja - to właśnie idealny zestaw witamin dla kobiet karmiących :)

Gość come_on
Karmiące kobiety maja na pewno większe zapotrzebowanie na kwas foliowy - to nawet podwójna dawka niz te ciężarne. Dodatkowo warto zadbać o jod, dha, magnez i faktycznie znajdziemy to w suplemencie Folik Mama Laktacja.

Gość Boróweczka01
Wiadomo, że najlepiej brać to co najlepsze z natury, ale nie zawsze mamy pewność, że dostarczymy odpowiednią dawkę witamin - dlatego ja wolę jednak chociażby kwas foliowy brać dodatkowo, a oprócz kwasu warto też łykać DHA oraz magnez i mam to w Foliku mama.

Gość gość
Podczas kp brałam przeróżne splementy, po skończeniu dawałam córeczce jedynie witaminę D, odkąd skończyła 4 latka zaczęłam jej kupować takie tabletki do ssania, Meltiki się nazywają. w Polsce mamy dosyć mało słońca, a chcę żeby zdrowo rosła

Ja karmiąc piersią brałam Foli Mama, brałam go będąc w ciąży i po porodzie lekarz powiedział, żebym jeszcze brała przez kilka miesięcy :)