Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam juz sily

Nie umiem się ubrać..

Polecane posty

Gość nie mam juz sily

Nie mam totalnie wyczucia stylu :( Jak to jest że niektóre dziewczyny wejdą do jednego, dwóch sklepów i zawsze znajdą coś fajnego, ładnego i bez problemu dopasują... A ja chodzę godzinami po tych galeriach i nie potrafię nic dobrać, zastanawiam się i nie mogę na nic zdecydować, a jak już kupię to potem oddaję bo jednak do niczego mi nie pasuje.. Nie mam już siły, spędzam tyle czasu i pieniędzy na wyszukiwaniu ciuchów a jakoś nie potrafię wyglądać dobrze, stylowo. Innym to zajmuje moment...

Gość gość
to idz na zakupy z kimś zaufanym co pomoże w przymieżalni ocenić wybrane ciuszki

Gość gość
Na początek zastanów się w jakich ubraniach czujesz się dobrze, jaki styl pasuje do twojej osobowości i trybu życia - klasyczny, sportowy, boho, rockowy itd. Kolejny krok - poczytaj o typach figur i wybierz fasony ubrań pasujących do twojej figury . Dalej typ kolorystyczny - zastanów się czy jesteś wiosną, latem, jesienią czy zimą i wybierz kolory, w których wyglądasz dobrze . Pomyśl jakich ubrań potrzebujesz , co masz w szafie i co chciałabyś dokupić. Przeglądaj strony internetowe sklepów i szukaj , oglądaj stylizacje, podpatruj jak łączyć ubrania , jak komponować dodatki. Ostatni etap to wyjście do sklepu i przymierzanie wybranych ciuszków.

Gość gość
Żeby uniknąć rozczarowań w domu, że rzecz do niczego nie pasuje, najlepiej kupuj zestawy, np. spodnie plus marynarka plus tshirt czy bluzka. Inna rada, kupuj rzeczy dobrej jakości i klasyczne, niezbyt wymyąlne, ale z klasą. Chodź do sklepu po coś konkretnego, np. bluzkę do danych spodni czy torebkę do danego płaszcza, weź ze sobą z domu ubranie do którego chcesz dobrać rzeczy w sklepie. Jeśli coś Ci pod jakimkolwiek względem nie pasuje np. jest fajne, ale kolor fason, długość ... nie odpowiada Ci, to odrzuć tą rzecz. Jest taki wybór w sklepach, że nie musisz naprawdę kupować na siłę. Ja jestem zwolenniczką mniej rzeczy ale lepsze, bardziej klasyczne, takie, które założę do wielu zestawów. Koniecznie określ styl, bo inaczej pogubisz się. Ja np w tym sezonie postawiłam na kolory które mi pasują tzn. biel, beż, czerwony, granatowy, niebieski, dodatki brąz taki jasny camelowy i wyszedł mi z tego w sumie taki ala styl marynarski. Kupiłam jasny trencz, mam w szafie ciemną ramoneskę, kurtkę pikowaną czarną, dżinsy czarne i niebieskie z przetarciami, spodnie czerwone i miętowe, koszulę białą i dżinsową, 2 dżinsowe katany, białe trampki na które wyłożyłam 400zł i noszę je chyba 4 sezon (są jak nowe). Do tego dokupiłam białe spodnie, 2 pary skórzanych jasnobrązowych butów jedne na niskim słupku, drugie mokasyny. Do tego kilka t-shirtów, np. w paski, granatowy w kropki i tak naprawdę z tych kilku szmatek jest duża ilość stylizacji.

Nie bądź dla siebie taka surowa..;-) Dobranie fajnych ciuchów do sylwetki, trendów i przede wszystkim osobowości wcale nie jest łatwe. Może potrzebujesz po prostu odpowiedniej porcji inspiracji? Ja teraz dużo siedzę na stronie PasujeMi.pl i z czystym sercem mogę Ci ją polecić. Możesz tam przeczytać świetne artykuły modowe, poznajesz nowe trendy i ciekawe historie ludzi z branży. Pojawiają się tam także stylizacje przygotowane przez profesjonalistów - na konkretną okazję i co najważniejsze - do konkretnego typu sylwetki. :)

Gość Z pasją
Może najlepiej po prostu podpatrywać i kopiować- to się sprawdzi. Można też zamówić takie koszulki jak tutaj- http://ladora.pl.

Gość Iniak
Poszukaj inspiracji na różnych stronach internetowych, np. na blogach. To świetne źródło, potem możesz podobne ubrania kupić również "siedząc na kanapie". Polecam stronę http://www.cozacena.pl/dla-kobiety na której te same ubrania kupisz sporo taniej dzięki porównaniu ofert, a wybór jest naprawdę ogromny. Spróbuj sama :)