Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo karmiliście?

Polecane posty

Gość gość
nie wszystkie kaszki maja mm, po drugie nie chodzi o kaszki nestle czy bebiko(to slodka papka.ktora naprawde tuczy), chodzi mi o prawdziwe kasze,jaglane, kukurydziane, ryz , kasza manna, te grubsze po ugotowaniu zmiksowac,podawac zowocami, same,mozna robic na swoim mleku lub roslinnym,lub poprostu na wodzie, te kasze nie tucza, normalny posilek na sniadanie lub kolacje.

Gość gość
Problem w tym że jak przystawiam małego do piesi to teraz juz tylko łapie i po chwili puszcza. Wydaje mi sie że za mało mu leci. Czy chrtbatki na laktację pomogą? Kiedyś na początku piłam femaltiker był na prawde świetny. Zastanawiam sie nad kupnem choć z drugiej strony myśle czy mały zechce ssać jak zasmakował juz butelki.

Gość Gaja67899
Femaltiker jest dobry, ja wypilam dwie paczki gdzies okolo 5-6 tyg i naprawde mialam duzo wiecej pokarmu, pozatym polecam kawe zbozowa z mlekiem ;-) herbatki to raczej pic na wode ale mozesz sprobowac.

Gość gość
Karmie drugie dziecko już rok, pierwsze 1,5 roku i uważam, ze każda matka jeśli tylko może powinna karmić co najmniej pól roku..Myślę, ze to nawet jest obowiązek.Ale żeby karmić trzeba być świadomym jakie to ma znaczenie dla dziecka, inaczej jak matka nie zdaje sobie sprawy, to może nie widzi sensu (a uwierzcie jest mnóstwo takich kobiet-jest to tez wina szpitali, w niektórych nikt nie wspiera kobiet i nie pomaga w rozpoczęciu karmienia po porodzie). Mam tryskające zdrowiem dzieci, 3 latka nigdy jeszcze nie chorowała na nic, młodsza również.Myślę, że karmienie to jakby kontynuacja ciąży.Pozdrawiam wszystkie karmiące mamy a przyszłe mamusie zachęcam do karmienia, bo nie ma nic cudowniejszego niż chwile spędzone z niemowlęciem przy piersi:)

Gość gość
popieram:)

Gość gość
Nie miałam żadnego powodu aby zrezygnować z karmienia, ale odnoszę wrażenie że mały sam się powoli odstawiał coraz mniej ssał niekiedy tylko po 1 lub 2 min i to z przerwami. Budził się czesto w nocy więc odniosłam takie wrażenie że może sie nie najada, i jakioś tak przeszłam na mm. Co prawda śpi teraz troche lepiej budzi się rzadziej ale jeszcze mi sie nie zdarzyło by przespał cała noc. Dziecko w jego wieku powinno wypijać 3 x 210 ml. Ja małemu daje dwa razy na dobranoc i nad ranem. I życiu nie wcisnę w niego tyle tego mleka wypija 150 ml 180 co jakiś cud jak wypije. Ogólnie to on chyba nie przepada za mlekiem. I tak po grubszym zastanowieniu to mam mieszane myśli czy wracać do naturalnego karmienia czy też sobie darować.