Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepokojące pieprzyki na ciele

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Kochani! Dwa tygodnie temu moja koleżanka zwróciła uwagę na moje znamię, które mam na karku. Jestem osoba o jasnej karnacji, aczkolwiek opalam się na brązowo (jedynie wlasnie kark zanim zbrazowieje, jest czerwony po nawet krótkim kontakcie z promieniami slonecznymi). Nie chodze do solarium. Zdarzało mi sie nieraz wyjść na słońce bez ochrony (wiem, głupia). Robiłam to głównie z pośpiechu. Nie jestem hipochondryczka, ale troszkę się martwię. Chciałabym prosić Was o opinię. Znamię na karku ma średnicę większą niż 6 mm (prawie 0, 9 mm). Mam jeszcze jedno znamię na brzuchu (średnica 0, 7 mm). Oba mają jaśniejsza niż kolor pieprxyka obwodke, są wypukle. Proszę o radę, czy powinnam czekać w kolejce do dermatologa, czy udać się od razu do onkologa. Nie panikuje, ani nie lekcewaze problemu. Jestem gotowa poddać się wycięciu obu znamion, żeby moc spać spokojnie. Czy ktoś mógłby polecić miejsce, gdzie warto udać się w celu wycięcia znamion barwnikowych (niestety koniecznie na nfz - jestem z Górnego Śląska). Jeśli ktoś chciałby zobaczyć zdjęcia znamion, mogę je przesłać. Z góry bardzo dziękuję! Kasia

Gość gość
niestety na Górnym Śląsku nie mamy nfz

Gość gość
za pomoc mogę się głęboko odwdzięczyć. jestem szczupłą brunetką