Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z zajściem w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Witam was wszystkie. Mam problem.. Od kilku długich miesięcy staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Mam 19 lat od 23. Nie mamy żadnych nałogów, żadnych problemów z płodnością a pomimo to co miesiac to samo.. Szczerze mówiąc odpuściłam juz sobie. Nie myślę juz o tym bo wiem, ze to w niczym nie pomaga. Jestesmy mlodzi i mamy tak duży problem z poczęciem. Czy wiecie jak możemy podwyższyć swoje szanse na poczęcie naszego cudu? Na prawde juz nawet nie mam na to nadziei.. Od razu do tych kobiet które zaczną mnie wyzywać, ze za mloda, ze rodzice będą nas utrzymywac.. Odpowiadam od razu na wasze docinki i pytania, poniewaz nie chce sie denerwowac.. Rok temu ukończyłam szkołę, zdalam mature z najlepszymi wynikami w szkole, mam prace i swój kąt. Mąż też pracuje.. Wszystkim innym dziękuje za odpowiedzi.

Gość gość
skąd wiesz, że nie macie żadnych problemów z płodnością?

Gość gość
Witaj :) Ja też staram się o dziecko, jestem od Ciebie starsza, bo mam 30 lat. Staramy się od niedawna. Ostatnio ginekolog poradziła, by mąz zrobił badanie nasienia. Może i Twój mąż powinien zrobić takie badanie. Mój jeszcze nie robił.

Gość gość
Badaliśmy się

Gość gość
to jakie badania macie za sobą?

Gość gość
Badaliśmy się i wszystko wyszło dobrze. Dlatego nie wiemy o co chodzi..

Gość gość
no ale konkretnie- jakie badania?

Gość gość
Może zbyt intensywnie o tym myślisz. Podobno to przeszkadza w zajściu w ciążę. Trzeba wyluzować.

Gość gość
Mąż miał podstawowe badania nasienia. A ja na hormony i tarczycę . tak nam zalecil lekarz.

Gość gość
hahaha, to nie pisz że wszystko, bo to podstawa i to słaba, monitoring, hsg, badanie nasienia rozszerzone, progesteron, prolaktyna, lh, fsh, tsh, ft3, ft4, wrogość śluzu, potem ewentualnie laparoskopia, histeroskopia badania genetyczne i wtedy możesz mówić, że nie macie problemów z płodnością

Gość gość
Napisałam, że wszystko z tego co robiliśmy wyszło dobrze. Zrobiliśmy tyle co lekarz kazał. Lekarz nie dał nam skierowania na inne badania, ponieważ stwierdził, że nie widzi podstaw. Że wszystko z nami w porządku. Kazał jeszcze poczekać i MOŻE da nam skierowanie na inne badania. Myślicie, że powinnam zmienić lekarza czy na prawde jeszcze poczekać?

Gość gość
rób jak uważasz, diagnozowanie niepłodności na NFZ? powodzenia

Gość gość
Też miałam problem z zajściem w ciążę ale to było lata temu. Prowadziłam kalendarzyk i z wykresu temperatury wyszło ze mam owulacje co drugi miesiąc. Wiec zaczęłam brać tabletki, mąż zrobił podstawowe badanie nasienia. Co miesiąc przechodziłam tortury jak pojawiała się miesiączka. Po tych tabletkach czułam się źle wiec mój lekarz kazał mi zrobić przerwę a mężowi badanie nasienia na posiew. Zaszłam w ciążę właśnie wtedy kiedy tego nie oczekiwałam. Wspominał mi o o tym lekarz ze za bardzo chce i to też może być powód ze właśnie nie mogę zajść. Z drugą ciąża juz nie miałam żadnych problemów.

Gość gość
Ja Ci radze idz do dobrego lekarza i prywatnie zacznij sie badac. Bo na fundusz to beda cie zbywac a czas leci. Moze to cos powazniejszego? To takie moje doswiadczenia z ginekologami na fundusz. Dopiero jak zaczelam chodzic prywatnie do ordynatora i placic za wizyte 150 zl dopiero wtedy czegos sie dowiedzialam.

Gość gość
Dziękujemy bardzo! Tak zrobimy. Będziemy chodzić prywatnie.

Ja chodzilam prywatnie wydalam sporo pieniedzy sprawdzanie i gadanie ze wszystko ok zaplacilam 800zl za HSG mowilam ze mam okropne miesiaczki i tekst lekarza urodzisz dziecko bedzie ok zawidolam sie bardzo bylam u 3 ginekologow nastepny stwierdzil ze sa resztki blony dziewiczej i tak juz 2.5 roku minelo dopiero w obcym kraju poszlam do lekarza bo wyjechalismy po wizycie u ginekolog dowiedzialam sie ze mam endometrioze i dwa duze torbiele na lewym jajniku przeszlam laparoskopie bardzo zle to przeszlam czekam na nastepna wizyte u pani ginekolog co dalej tazke nie zawsze prywatni sa super

Gość gość
nie wiesz autorko czy z twoja płodnoscia wszystko ok bo nie zrobilas wszystkich mozliwych badan-wiec szukaj przyczyny, zamiast zakładac ze jest ok-ok byłoby jakbys zaszła zmien lekarza

Gość gość
Diagnozowanie niepłodności na nfz to naprawdę nie dobry pomysł. Lekarz PŁACI za każde badanie, na które wystawia skierowanie, stąd jego niechęć...

Gość zulka89
Na niz. Będziesz miała masakrę. Nikt Ci nie pomoże, tak samo w klinice INvictaw Gdańsku. Ja się tam leczyłam rok i rozłożyli ręce w pewnym momencie bo oni już nie wiedza. Poszłam do invimedu… jestem w 3 miesiącu. Musisz rzetelnie wybrać lekarzy serio. TO jest jedno z ważniejszych spraw,