Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakażą aborcji ? to straszne !

Polecane posty

Gość gość
Nikt nie mowi ze g**** to nic takiego! To straszny czyn! Ale zamordowac niewinne dziecko jest jeszcze gorsze i nie dosc ze kobieta zmagac sie bedzie z trauma po g****ie to jeszcze bedzie miala swiadomosc ze zabila dziecko. Tp nie pomoze w zapomnieniu o tragedii

Gość gość
ZD nie jest przeslanka do aborcji! Dobrze ze obecny rzad wzial sie za ta ustawe bo zaczelo dochodzic do zbyt wielu naduzyc. Nie dosc ze kwoki zarly na potege tabletki po to jeszcze abortowaly jak im sie podobalo. Koniec z tym. Wreszcie porzadek bedzie.

Gość gość
bedzie trzeba robic to pryw lub za granica i tyle

Gość gość
Gość z 14:30 - żałosna jesteś. Mam nadzieję, że ty nie wychowujesz żadnego dziecka. Bo z takimi poglądami i kulturą nie jesteś raczej zdolna wychować kogoś na mądrego człowieka. Ciekawe, czy ty byś była taką bohaterką, gdybyś była w ciąży z dzieckiem np. z triploidią. Czy ty myślisz, że to są łatwe decyzje dla tych kobiet?

Gość gość
uwazam ze kazda ma swoj rozum i kazda mysli za siebie nie nalezy nikomu kaza ani zabraniac amen bezplatnie niosaca pomoc dla skrzywdzonych dziewczat kobiet to bym dopuscila takie mowienie bo nie kazdemu g**** to radosc zostaje- women on wawes

Gość gość
Ależ niektóre z was tutaj są durne, to aż żal słuchać. Dla was wszystko jest skrajnie dobre, albo skrajnie złe, bez niczego pośrodku. A prawda jest taka, że to co się skrobały na potęgę, bo traktowały aborcję jak antykoncepcję dalej będą to robić. I zmiana przepisów w ogóle ich nie ruszy, bo na dzień dzisiejszy aborcja na życzenie nie jest u nas dostępna. Zmiana przepisów dotknie za to te wszystkie nieszczęśliwe kobiety, którym zostanie odebrana możliwość podjęcia decyzji w najtrudniejszym dla nich momencie życia. My nie mówimy o bezdusznych babskach, które bzykają się nie myśląc o konsekwencjach i skrobią się jak im przyjdzie ochota bez wyrzutów sumienia. Mówimy o zwyczajnych kobietach lub nastolatkach, które zostały zgwałcone (nieraz brutalnie, nieraz przez osobę spokrewnioną). Mówimy o matkach, które czekały na wymarzone dziecko a lekarz podczas badań powiedział: "Pani dziecko nie przeżyje". Mówimy o kobietach, którym świat się załamał i jedynym sposobem na pomoc tym kobietom jest pozostawienie IM (a nie przepisom) decyzji czy chcą urodzić to dziecko, czy nie.

Gość gość
obrzydliwym czynem g**** by nie byl to rodza sie z niego przewaznie zdrowe dzieci, wiec nie powinno byc aborcji w przypadku g****u bo te dzieci sa niewinne. Jesli kobieta nie chce takiego dziecka zawsze moze oddac ale niech urodzi. Zareczam ze po porodzie zmieknie jej serce i napewno nie odda. x Zapytaj zgwałconej kobiety czy chciałaby być w ciąży z gwałtu, czy chciałaby takie dziecko urodzić. I zapytaj czy gdyby po gwałcie była w ciąży czy usunęła by ją. Jeśli jedna na tysiąc powie, że urodziłaby dziecko w gwałtu to będzie "dobrze". Widać więc łatwo się ocenia nie będąc w danej sytuacji.

Gość gość
gość dziś Po pierwsze: nadal masz głęboko to, co tak kobieta czuje, co przeszła, bo najważniejsze jest dziecko, które powstało wbrew woli tej kobiety! Po drugie: nie dziecko, tylko płód - jakoś nigdy nie słyszałam o tym, by za zabójstwo ciężarnej zostać oskarżonym o podwójne zabójstwo. No ale pomińmy, dziecko, dziecko i dziecko, a gdzie psychika i życie tej kobiety? A no w d***e, bo to tylko inkubator :) Poza tym, jeśli dziecko jest chciane i wyczekiwane, to jest dzieckiem dla kobiety, jak zostało poczęte wskutek przemocy, to będzie tylko genami zwyrodnialca, które rozwijają się w tej kobiecie i gwałt w jej psychice trwa 9 miesięcy. Po trzecie: zaskoczę Cię, ale w takich Czechach nie notuje się żadnego syndromu postaborcyjnego, ponieważ nie podchodzi się tam do aborcji ideologicznie i nie wyzywa się kobiet od k***w i morderczyń, a głównie to ma związek z poczuciem winy, a nie jakaś rzekoma jednostka chorobowa.

Gość gość
gość dziś Oczywiście ZD kojarzysz tylko i wyłącznie z uroczych plakatów? Jeśli tak się cieszysz z planów zaostrzenia ustawy, to obyś kiedyś nie stała przed wyborem, a nadużycia, to były, jeśli chodzi o odmówienie legalnego zabiegu, bo sumienie, ale dobra... A to o tabletkach, to sobie daruj, bo jeśli kobiety stać na ciumcianie tabletek za 150 zł do herbatki to znaczy, że w tym kraju poziom zarobków nie jest taki zły, jak się mówi...

Gość gość
U nas w kraju standard: dziecka z zespołem downa nie można usunąć, bo jest słodkie i niewinne. Ale jak sąsiadka ma takie dziecko, to nagle staje się ono niewychowanym bachorem, debilem, kretynem itp. I nikt jej nie pomoże, bo dziecko to problem rodziców. Och, jakie to katolickie.

Gość gosiek7890
Forum dla matek, a tylko kilka glosow prawdziwych i normalnych unyslowo kobiet, ktore popieraja zakaz aborcji. Reszta "matek" szczeka ze dzieci z ZD mozna szlachtowac bo to dalny, ze z g****u to zwyrodniale geny dziecka, ze nie dzieci a plody i tak do usranej... Wszystko aby usprawiedliwic swoj chory poglad ze w razie poczecia innego niz wymarzony wyidealiziwany bobasek wprost z reklamy pampersa bedzie mozna "to" zabic. Bo nazywajmy rzeczy po imieniu, dla was to nie jest dziecko tylko balast do usuniecia, wadliwy plod czy jak tam wolicie. Jesli macie dzieci to zycze wam "matki" aby one nigdy sie nie dowiedzialy o waszych pogladach bo nie chcialabym sie dowiedziec kiedys ze moja matka ma poglady nie gorsze od hitlera. To tyle. Wesolych swiat dla normalnych i ludzkich mam, a tym skrzywionym psychicznie ze sklonnoscia do zabijania zycze szybkiego nawrocenia.

Gość gość
Tak, dziecko z gwałtu to dla mnie zlepek niechcianych komórek i co mi zrobisz? Żyjemy, jeszcze, w wolnym kraju i mam to szczęście, że nie musiałabym robić aborcji u rzeźnika. Nie muszę się dostosowywać do waszego katolstwa.

Gość gość
ile jeszcze takich dyskusji tutaj będzie? Skrobią, to skrobią, na uj drażyć temat?

Gość gość
gosiek7890 dziś Słuchaj, jak na razie, to ty podpierasz się uroczymi zdjęciami dzieci z ZD. Weź podręcznik od biologii, bo już w szkole poznaje się choroby i wbrew Twoim wyidealizowanym wizjom, ZD może się wiązać z wadami wrodzonymi, np. serca, a także upośledzeniem (jest kilka stopni, w głębokim jesteś na poziomie 3-letniego dziecka, nawet, jeśli masz 40, a Twoja matka 65). Zaadoptowałaś już takie dziecko? Planujesz? Stać cię, by w razie czego zostać w domu, a małżonek (jeśli nie s*******i oczywiście) zarabia? Stać cię na rehabilitację, leczenie? W razie czego masz fundusze, by po swojej śmierci opłacić dożywotnio ośrodek? Nie? Ojej... Co do gwałtu, zgwałcił cię ktoś? Znasz kogoś po traumatycznych przejściach? Nie rozumiesz, że kazanie kobiecie nosić dziecka z gwałtu, to gwałcenie jej przez kolejne 9 miesięcy? Oczywiście, że nie, bo pewnie ta szmata miała za krótką spódniczkę i teraz ma płacić za to! Tak, płody - posługujmy się językiem medycznym, a nie celowo nacechowanym emocjonalnie. Co do hitlera, to akurat za jego kadencji kobiety były zmuszane do donoszenia ciąży i obowiązywał zakaz aborcji... Och, mamy zaburzenia psychiczne i skłonności do zabijania, no brawo, to poszanowanie drugiego człowieka...Chociaż nie, przecież kobieta to nie człowiek, przede wszystkim - TO NIE PŁÓD - to inkubator, którego życie, zdrowie, psychika, uczucia się nie liczą, bo ma rodzić słodkie płody bez mózgu, z gwałtu, albo za nie umierać, a co najważniejsze ma je kochać, bo tak. Obyś nigdy nie stanęła przed wyborem...

Gość gość
up -> popieram! Mądrze napisane.

Gość gość
Hmm całkowity zakaz aborcji fajnie fajnie a gdzie w tym wszystkim kobieta? gdzie jej dobro ? plód ma byc ważniejszy niz kobieta która żyje na tym świecie od xx lat ? CHORE i pisze to jako matka .

Gość gość
gość dziś Jeszcze nie wiesz, że jesteśmy tylko inkubatorami?

Gość gość
Żarłyśmy na potęgę tabletki za 150 zł xD Nie chce umierać ani zostawać kaleką bo płód jest ważniejszy niż ja. Ani tym bardziej patrzeć na siebie 9 miesięcy i przypominać sobie gwałt patrząc na rosnący brzuch.

Gość gość
Gdybym została zgwałcona i zmuszona do donoszenia ciąży, to to coś urodziłoby się z FAS, niedowagą, anemią itp. A daun? Od razu w szpitalu zrzekłabym się. Niech się nim zachwycają ci, którzy kazali go rodzić, ja nie muszę. I niech się z nim meczą, bo ja nie będę.

Gość gość
To ja z 18.30 Poza tym takie dzieciątko byłoby z pewnością nieforemne, bo sciskałabym brzuch nie chcąc mieć rozstępów i mając w nosie, co będzie z dzieciątkiem, które nie będzie moje. :D

Gość gość
Są fajne wycieczki na Słowację, gdzie za rozsądną cenę można uwolnić się od kłopotu. Kosztuje to tyle co pies modnej rasy z dobrej hodowli ta usługa :-D

Gość gość
Tu na forum i wielu innych są namiary dobrych klinik czeskich i słowackich, gdzie ratują w potrzebie biedne kobiety, można sobie coś zoperować szybciej i lepiej niż u nas, a do tego jeszcze taniej. U nas to szkoda gadać:-P

Gość gość
18:30 gdybym gdybym hahaha gdybac to ty sobie mozesz ale prawda jest taka ze pies z kulawa noga cie nie chce i ciaza ci nie grozi takze spokojni :-) bo jakbys kiedykolwiek byla w ciazy to bys takich farmazonow nie pieprzyla. Zal mi cie ale mimo wszystko wesołych swiat, moze kiedys zapuka troche mózgu do twojej pustej banki :-)

Gość gość
Taką aborcję powinno się przeprowadzić przy partnerze który by nas wspierał by nie mieć po niej depresji !!!!

Gość gość
gosiek7890 dziś Idiotka. Takim jak ty wystarczy, aby rzucić je na kolana i wepchnąć penisa w usta i zdanie zmieniają o 180 stopni. Jestem matką, ale nie wyobrażam sobie nosić potomka gwałciciela w sobie. To coś więcej niż powtórny gwałt jak to określił ktoś powyżej. To tak jakby cię ktoś gwałcił, jeszcze, jeszcze raz, jeszcze raz i tak codziennie dzień i noc. Podejrzewam, że te które dają radę urodzić i wychować dziecko z gwałtu to, albo tego gwałtu nie pamiętają, albo napaść była ze strony dobrego znajomego. Nie jestem zwolennikiem aborcji na widzi mi się, ale od gwałtów, chorych płodów i zagrażających kobiecie ciąż, niech się rząd lepiej od/pi/er/doli, bo dobrze na tym nie wyjdzie. Jeszcze komuś przyjdzie do głowy zabronić usuwania ciąż pozamacicznych.

Gość gość
Gościu z 18.50 Mam świetnego 9-letniego syna. Więcej dzieci nie planuję, a jak "się nam przytrafi", to pojedziemy sobie "na wycieczkę". :D

Gość gosiek7890
18:56 zyczenia godne przykladnej matki i zony, dziękuję. Zdania nie zmienię. Duzo kobiet rodzi takie dzieci i jest to najlepsza terapia bo przestaja myśleć o tych tragicznych zdarzeniach i poswiecaja swój czas i serce tej malej niewinnej istotce. Aborcja moze powodować oprocz traumy gwalytu traume pp zabiciu dziecka. Oczywiście kazdy przypadek indywidualny ale nie ferowalabym tak szybko wyrokow na tych dzieciach.

Gość gość
"Zmiana przepisów dotknie za to te wszystkie nieszczęśliwe kobiety, którym zostanie odebrana możliwość podjęcia decyzji w najtrudniejszym dla nich momencie życia. My nie mówimy o bezdusznych babskach, które bzykają się nie myśląc o konsekwencjach i skrobią się jak im przyjdzie ochota bez wyrzutów sumienia. Mówimy o zwyczajnych kobietach lub nastolatkach, które zostały zgwałcone (nieraz brutalnie, nieraz przez osobę spokrewnioną). Mówimy o matkach, które czekały na wymarzone dziecko a lekarz podczas badań powiedział: "Pani dziecko nie przeżyje". Mówimy o kobietach, którym świat się załamał i jedynym sposobem na pomoc tym kobietom jest pozostawienie IM (a nie przepisom) decyzji czy chcą urodzić to dziecko, czy nie. " xx Dokładnie. Ze strony takich jak Gosiek nie ma empatii, współczucia, one powiedzą módl się. Bóg cię doświadcza. Moje szczęście, że mam dzieci zdrowe i nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co czuje kobieta zgwałcona, kobieta nosząca chory płód, albo mająca do wyboru, albo ja, albo dzieciak. Mam koleżankę, niedoszłą ofiarę gwałtu. Niedoszłą, a już wie że nie dałaby rady. Miałam też sąsiadkę, chorą na raka, która zdecydowała się urodzić dziecko. Efekt taki, że cała trójka jej dzieci odwiedza ją na cmentarzu.

Gość gosiek7890
18:56 zyczenia godne przykladnej matki i zony, dziękuję. Zdania nie zmienię. Duzo kobiet rodzi takie dzieci i jest to najlepsza terapia bo przestaja myśleć o tych tragicznych zdarzeniach i poswiecaja swój czas i serce tej malej niewinnej istotce. Aborcja moze powodować oprocz traumy gwalytu traume pp zabiciu dziecka. Oczywiście kazdy przypadek indywidualny ale nie ferowalabym tak szybko wyrokow na tych dzieciach.

Gość gość
Taka zła była poprzednia ekipa. Też nie jestem fanką PO, ale przynajmniej tej sprawy nie ruszali. Chciałyście PIS to będziecie chodzącymi inkubatorami. W sumie nie potrzeba imigrantów, pisuary sami zrobią Polkom szariat.