Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie kosmetyki do usunięcia plam na twarzy po ciazy?

Polecane posty

Gość gość

W pierwszej ciazy nie miałam tego problemu, jednak w tej pojawiło mi sie na twarzy duzo przebarwień, ktore cieżko ukryć nawet pod makijażem. Skora przebarwiła mi sie przy linii ust i przy linii wlosow wzdłuż czoła oraz na kościach policzkowych. Znacie jakies domowe sposoby jak sie pozbyć przebarwień albo jakies dobre kosmetyki ktore pomogą szybko sie tego pozbyć?

Gość gość
Kwas azelainowy, polecam ten w liposomach (Finacea albo Lipożel). Tylko trzeba cierpliwości. Działa łagodnie, skóra się nei złuszcza, nie uwrażliwia jak przy innych kwasach. No i oczywiście krem z filtrem 50+ na stałe, bo przebarwienia raz nabyte będą pod wpływem promieni UV wracać.

Gość gość
Kosmetyki rzadko cokolwiek dają tak na dłuższą metę. Na Twoim miejscu po prostu przeszłabym się do dobrego gabinetu kosmetycznego. Ja też miałam problem z przebarwieniami, ale poszłam do http://www.esthe.pl/ i po kilku zabiegach jest lepiej. :)

Gość gość
po 8 ciąży znikną, także szkoda wydawać pieniądze

Gość gośćja
Mnie nic nie pomogło. Latem plamy znów wychodzą mimo stosowania kremu 50tki. Zimą znikają. Po drugiej ciąży tak mam. Byłam nawet nastawiona na zabieg cosmelan,ale dermatolog mi odradziła. Mówi.ze świetnie zadziała.ale za rok plamy i tak wrócą. W ubiegłym roku robiłam serię kwasami u kosmetyczki i była poprawa. Ale co przyniesie to lato... Zobaczmy. Jeszcze laser mi został do przetestowania:-)

Gość gość
Mi zbladły po effaclar duo +.

Gość Aifoz
mi pomogła ta seria z ziaji z liscmi z manuka. Ale nie martw się ogólnie samo schodzi. duzo pillinguj.