Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emigracja do Nowej Zelandii

Polecane posty

Gość gość

Ktoś ma doświadczenia, porady? Jak tam wygląda życie, praca itp.? Dzielcie się historiami i tipami, w przyszłości planuję wyjechać i chciałabym przedtem wybadać grunt :)

Gość gość
piękny kraj wolnych ludzi

Gość gość
To jest bardzo trudne bardzo niewiele osób sie tam dostaje poczytaj na necie o emigracji bo nie chce mi się tych wszystkich procedur tłumaczyć wątpię że sie dostaniesz ja chciałem wyemigrować ale od razu zostałem na przegranej pozycji

Gość gość
To dziwne, bo ja słyszałam, że właśnie NZ chętnie przyjmuje imigrantów...

Gość gość
Chetnie przyjmuje tych co spełnili ogromne normy

Gość gość
system punktacyjny jest dosyć trudny do przejścia, później płacisz za badania i aplikacje wizową, następnie idziesz osobiście na rozmowę z konsulem i czekasz na decyzje NZ robi skuteczny odsiew genetycznych odpadów

Ciekawy kraj. Oni tam dbają o rdzennych mieszkańców, jest jakiś program rządowy na rzecz zachowania ich kultury i tradycji. Płacą nawet im za kultywowanie zwyczajów. Kiedyś dość ciekawy artykuł o tym znalazłam i jakiś program też był

Gość gość
Piękny kraj, wspaniali ludzie. Niestety wizę u nich dostać trudniej niż w US

Gość gość
Kraj moze i piekny wizualnie ale koszty zycia wyzsze a zarobki nizsze. Do tego jest sie na koncu swiata, prawie dobe lotu od Europy. Nie jest to tak rozowo jak sie wydaje

Gość gość
NZ nie potrzebuje debili tylko ludzi wykształconych, nie biorą bydła pospolitego jak to teraz unia europejska, jak ktoś ma fach i pare lat doświadczenia i jest młody to biorą go z pocałowaniem ręki, a kraj jest przepiękny

Gość gość
USA zrobił się dnem, tam nawet jak wygra się w lotto w niektórych stanach to nie wypłacają bo są bankrutami, upadające mocarstwo niczym państwo rzymskie

Gość gość
Sama aplikacja o wize kosztuje niemalo a gwarancji ze zaakceptuja wniosek nie ma zadnych. Jesli odrzuca to kasa przepada