Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina899

Grudniowki 2016

Polecane posty

Gość Nimfaaa
Kaskanowa moze rzeczywiscie mialas zle zmierzona? Roznica 2cm to dosc sporo... Ja od 30 tyg mam 2cm, I caly czas mam wrazenie ze mala jest na wierzchu chodz to tylko pozory moje I chyba bardzo bujna wyobraznia... Nie wiem co juz myslec wczoraj polozna stwierdzila ze jest jeszcze dobrze, dzis opadl mi brzuch. Tak poprostu zaczelo mnie ciagnac I takie dziwne uczucie bum na dol wystraszylam sie... Polozylam sie i teraz wchodza mi 4 palce miedzy mostek a macice. Chodz wczoraj polozna pokazywala mi jak mierzyc I jeszcze wczoraj mi ona patrzyla stwierdzila ze do 2 tyg pojdzie nizej ale chyba nie bylam gotowa ze 1dzien... Mala caly czas sie obraca na dol I wydaje mi sie ze przez dzien jest mniej aktywna niz zawsze. Mam tylko teraz wrazenie ze tak cisnie mi na krocze... Kur** oszaleje psychicznie... Jeszcze te dziwne biegunki... Wrrr!.. U nas na rok utrzymanie krwi pepowinowej to koszt nie calych 600zl. To chyba nie tak zle? Wiem ze jeszcze 4 lata temu koszty byly duzo wieksze.

Gość ulka262
Kurde dziewczyny, Wy szykujecie sie do porodu a ja jeszcze meble przestawiam :-D Do tego wszystkiego mam wscieklizne na pogode. Cholera u nas na poludniu od 3 tygodni wali deszcz. Nie wytrzymalam, popralam komplet poscieli i ciuszki i susze tak w domu :-( :'(

Gość kaskanowa89
Hej Dziewczyny:-) z mojej szyjki nie ma nic...maly pcha sie mega w dol. Do poniedzialku lezenie plackiem i do szpitala podadza mi sterydy na plucka. Jestem przerazona bo prawdopodobnie zostane tam juz do rozwiazania... 3 majcie kciuki. A maly ma ponad 2,5 kg. Strasznie sie boje.

Gość Nimfaaa
Ulka- az Ci zazdroszcze ze mozesz wszystko robic:-) tez bym tak chciala dobija mnie to lezakowanie ale co zrobic... Kaskanowa wspolczuje, moze nie bedzie az tak zle tylko dlaczego beda podwac sterydy malemu? Do 34 tyg konczy sie okres rozwijania pluc malenstwa. Kochana nastraszylas mnie az mam strach isc na wizyte w poniedzialek bo ja nienawidze szpitali. Jakie ogolnie rokowania? Lekarz mowil ze bedziesz rodzic wczesniej? Czy beda ci wydluzac ta szyjke? Musi byc dobrze. Buziaki

Gość kaskanowa89
Pelny 34 tydzien skoncze w niedziele. Od pon 35 tydz. Ogolnie kazal lezec plackiem i wstawac Tylko do wc , w poniedzialek zbada ponownie,a sterydy i tak poda. Ja tez nie lubie szpitali, ale stwierdzilam ze w domu to zupelne lezenie nie wyjdzie i uznalam ze szpital bedzie najlepszy w tej sytuacji. Lekarz kazal spakowac sie juz jak na porod, ale beda jeszcze powstrzymywac. Ogolnie od kilku dni moze od tyg zauwazylam ze brzuch mi opadl i lekarz tez stwierdzil ze glowka b.nisko... Rozwarcia nie ma. Nimfa nie stresuj sie na pewno wizyta Cie uspokoi. Tak bym chciala wiedziec co mnie czeka juz nie wspomne jak b.boje sie o synka. Masakra

Gość agnes871
Hejka dziewczyny:)Ojj widze że u Was już faktycznie się dzieje..U mnie z szyjką póki co wszystko dobrze..i też tak jak Ulka działam z meblami heh..Akurat jestem w trakcie organizowania komody dla maluszka:)Myślę że na kolejnej wizycie czyli 8 listopada już pewnie lekarz będzie ustalał termin odnośnie cesarki.. kaskanowa-nie denerwuj się kochana 2,5kg to już naprawdę bardzo ładna waga:) Ja mojego pierwszego synka też rodziłam w 34tyg i wcześniej również dostał sterydy na płucka.Jego waga to 2560g Sam ładnie oddychał i nie musiał leżeć w inkubatorze..Także spokojnie kochana:*Nimfa również trzymam mocno za Ciebie kciuki kochana:*

Gość Nimfaaa
My po wizycie, lekarz mowi ze jest duzo lepiej ze ladnie stwardniala szyjka... Mala juz duza dziewczynka prawie 2,5kg lekarz mnie bardzo uspokoil teraz juz w najgorszym wypadku obejdzie sie bez inkubatora. U mnie tez cesarka sam wczoraj stwierdzil ze nie urodze jej bo jestem za mala I za szczupla, na plus nie cale 7kg. :-) I jeszcze moje klopoty z sercem. Jestem szczesliwa I wkoncu dzis spokojnie spalam :-) wizyty mam tak jak agnes 8 i chyba 22 listopada I pozniej skierowanie na szpital. Masakra ale zlecialo... Zaczynamy 35tydz.

Gość kaskanowa89
Dziewczyny u nas tez jest ok. Szpital jednak mnie ominal, ale musze naprawde lezec. Wczoraj rozmawialam jeszcze z polozna...powiedziala, ze z wczesniakami to jest tak ze dziecko moze byc male wagowo ale najwazniejsze sa pluca i oddech. Kolejna wizyta U nas 3.11 i pozniej to nie wiem... Tez jestem spokojniejsza...ale mimo wszystko im blizej konca tym wiecej stresu. Buziaki

Gość gość
Hej dziewczyny, podczytuje ten watek od dluzszego czasu, jestem w 32tyg., zaczynam rozgladac sie za meblami dla maluszka( lozeczko i komoda), slyszalyscie cos o meblach atb? Zastanawialam sie tez nad klupsiem ale ma slabe opinie, macie jakies konkretne firmy na oku?

Gość kaskanowa89
Hejka Dziewczyny:-) co do mebli to niestety nie mam pojecia, bo lozeczko mam przechodzone i komody tez nie kupowalismy. Co u Was? Jak samopoczucie? U nas roznie...w sobote wyszlam ze szpitala po tygodniowym pobycie pojawily sie skurcze i okropny bol, ale wszystko przeszlo. Lekarz stwierdzil ze to bole przedporodowe i na porod mam czekac w domu. A dzis w nocy dopadl mnie atak rwy kulszowej. Masakra jaki bol. Buziaczki

Gość rafciu
Gdzie jest Dory (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://24filmyonline.pl?u=Gdzie_jest_Dory_2016 Kiedy Dory mawiała „mówi się trudno i płynie się dalej” w nagrodzonym Oscarem filmie „Gdzie jest Nemo”, raczej nie zdawała sobie sprawy z tego, co jeszcze ją w życiu czeka – chociaż pewnie i tak by zapomniała... W roku 2008 Amerykański Instytut Filmowy umieścił film „Gdzie jest Nemo” pośród 10 najlepszych animowanych produkcji wszech czasów. Pod względem przychodów do dziś pozostaje on na czwartym miejscu wśród filmów animowanych. „Gdzie jest Nemo” ma ponad 16 milionów polubień na Facebooku, a Dory, z wynikiem 24 milionów, jest pod tym względem rekordzistką wśród postaci z produkcji Disneya i studia Disney/Pixar. Zapominalska morska rybka Dory udaje się w podróż do Kalifornii, by odnaleźć utraconą rodzinę. W najnowszej animacji Disney/Pixar „Gdzie jest Dory” tytułowa bohaterka wraz z przyjaciółmi – Nemo i Marlinem – postanowi odkryć tajemnice swojej przeszłości. Co pamięta? Gdzie są jej rodzice? Gdzie nauczyła mówić się językiem wielorybów?

Gość agnes871
Hejka dziewczyny:) U nas w porządku, wczoraj byłam na wizycie i póki co wszystko ok:)Mały waży 2600g.Teraz idę za 2 tyg i wtedy bedziemy już ustalać kiedy mam przyjśc do szpitala:)O kurcze już coraz bliżej.Kaskanowa- o kurcze to teraz już czekasz aż się zacznie;)Współczuje kochana tej rwy kulszowej:/ Jeśli chodzi o mebelki to też niestety nie pomogę, bo łóżeczko mam po starszym synku, a komody specjalnej nie kupowałam.Buziaczki

Gość Nimfaaa
Hej mamusie. Kaskanowa ty biedna jestes z tym szpitalem, ja mam nadzieje ze dopiero pojde do porodu wrrr tak strasznie nie nawidze szpitali. Agnes moja corcia tez wazy tyle samo wizytujemy 22 listopada ehh Zaczynam 37tydz jak to strasznie zlecialo masakra nawet nie do pomyslenia ze to juz na tygodniach. Kochane spakowane torby? Co macie spakowane? Bo ja juz sama nie wiem czy mam wszystko kupione. PS: tatus wlasnie rozlozyl lozeczko, u Was wszystko przygotowane?

Gość kaskanowa89
Powiem szczerze, ze tez mam nadzieje ze moja kolejna wizyta w szpitalu to porod. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze u nas jak trafisz na izbe to za nim zbada cie lekarz to juz jestes przyjmowana na oddzial... Moja torba tez juz spakowana dla siebie wiadomo mam wszystkie kosmetyki + octanisept i bephanten. Pizamki rozpinane, majtki siateczkowe, podklady i wkladki laktacyjne. Dla malego mam pieluszki tetrowe, pampersy, mokre husteczki. Spakowalam tez laktator i mala buteleczke. Moj maluch ma nieco ponad 3 kg. Tak sie wierci, ze az boli. A mnie tak kreci, ze tak szczerze moge juz rodzic. Kazdego dni a czekam na intensywniejsze objawy. Buziaki

Gość ulka262
No dziewczyny jestem pierwsza. Z grudniowki stalam sie listopadowka :-) Przezylam cheile grozy. Ale dzis juz wrocilam z moim Mikolajkiem do domu. 33 tc - 2 kg wagi. Na szczescie zdazylismy ze sterydami na plucka

Gość kaskanowa89
Ulka kurde kto by sie spodziewal! Ha super mega gratulacje! Duzo zdrowka dla Was! U mnie ciagle cos sie dzialo, a zaczynam 38 tydzien. Jak bedziesz miala chwilke to napisz co sie dzialo? Buziaki dla Was!!!

01.11 rano delikatne krwawienie. Pojechalam do szpitala, szyjka skrotla do zera. Troche mnie tam naszpikowali kropkowkami i 04.11 mialam wracac do domu, czekalismy tylko na wyniki posiewu. A tu nagle w czwartek wieczorem zaczelo sie krwawienie. Ogolnie zaczelo odklejac sie lozysko. Bogu dzieki ze nie zdazylam wyjsc ze szpitala.

Gość kaskanowa89
Jejku Ulka, ale sie strachu najadlas. Najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo i ze Tobie nic nie jest i ze z maluszkiem wszystko dobrze. Cieszcie sie juz soba! Buzka

Gość agnes871
Ulka- super kochana, ogromne gratulacje:)Dużo, dużo zdrówka dla Was:* Ale w końcu była cesarka czy rodziłaś naturalnie? Jak się czujecie??Ale super już maluszek jest z Wami:) Ciekawe która z nas będzie następna?;)Ja teraz czekam za czwartkową wizytą..zobaczymy kiedy będzie kazał przyjsc do szpitala..U mnie 37+2..Już bym chciała też mieć to za sobą;)Wczoraj jak się na chwilę położyłam i musiałam wstać..to była masakra..nie mogłam się podnieść..taki ból krzyża mnie dopadł..ehh...jeszcze trochę;)

Gość kaskanowa89
U nas od jutra 38 tydzien. Ja od jakis 3 tyg mam mega bole w dole brzucha...za co sie nie wezme po 10 min przerwa. Nocki nie przespane, bole krzyza nie dawaja nawet na boki sie obrocic. Brzuch sie obnizyl, a maly ma 3600 wiec lekarz mowi ze wchod******anal i stad te bole. Na ktg pojedyncze skurcze. Czekam niecierpliwie. Co u Was Dziewczyny? Buziaki

Gość gośćiza
Hej :) pisałam tu kiedys pare razy ale nie pamiętam nicka... Jutro kończę 37 tydzien i zaczynam sie troche denerwowac ;) tydzien temu dowiedziałam sie ze skraca mi sie szyjka dlatego wybitnie sie oszczędzam. Ciezko mi w nocy zmieniać boczki, podnosić sie, jednak jako takich skurczów nie zauwazylam... Dziewczyny w czym przywiozlyscie lub macie zamiar przywieźć maluszka ze szpitala? Przypinane nosidelko z kompletu od wózka sie nada? Pozdrawiam:)

Gość kaskanowa89
U mnie szyjka skraca sie juz od 30 tyg. A teraz trzyma i nie chce puscic. Ja mam takie wlasnie nosidelko do przypiecia pasami.

Gość Nimfaaa
Ulka Gratuluje maluszka super ze wszystko dobrze sie zakonczylo. Dziewczyny jak zyjecie? Ja stwierdzam ze 9 mies to najgorszy mies, mowilam do meza ze wole wymioty niz juz ta mordenga... My dzis po wizycie mala wazy ok 3kg koncze 38tydz wiec jest taka w sam raz... Chodz strasznie sie rozpycha juz nie mam zadnych boli chodz w nocy sie budze i nie moge spac... Nie wiem jak Wam ale mi strasznie zlecial ten czas ciazy... Az nie mozemy dojsc z mezem do siebie ze corcia moze pojawic sie tuz tuz na swiecie. :-)

Gość kaskanowa89
Nimfa jakos dotrwalysmy ja juz moge rodzic. Jestem tak nastawiona,ze kazdego dnia dopatruje sie wszelkich symptomow. Nimfa ja tez uwazam ze koncowka jest najgorsza i zgadzam sie z Toba w 100%. Najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszystko ok. Tez stwierdzam, ze jakos szybko zlecialo. W nocy tez mi ciezko spac czesto wstaje do wc ale tez krzyz mnie mega boli...W dzien jakos funkcjonuje staram sie sprzatac itp zeby sie jakos rozruszac...a smarujecie brodawki czyms?

Gość ulka262
Agnes - sprawa sie rozwiazala sama. Musiala byc pilnie cesarka. Na szczescie wszystko dobrze, mlody przybiera na wadze. Mamy juz 2400. Niby niewiele ale w stosunku urodzeniowych 2 kg to sukces :-) Ps. dziewczyny cieszcie sie nawet tym ciezkim 9 miesiacem. Po porodzie przestanie byc zabawnie, cycki w ****** nieprzespane noce :-)

Hejka dziewczyny:) Ja dziś po wizycie..Mały ma 2900..Termin ustalony, 5 grudnia mam przyjsc do szpitala:)Mam nadzieję że nic prędzej się nie zacznie dziać..Zgadzam się z Wami dziewczyny ten ostatni miesiac jest najgorszy:/ Wszystko jest już takie męczące..Ale pocieszenie że już tak niewiele zostało:)kaskanowa-póki co nie smaruje brodawek niczym..Ale pewnie po porodzie będzie trzeba jak mały zacznie ciągnąć pierś..Ulka-jak tam karmisz piersią??Jak tam maluszek?Daje się we znaki, czy aniołek z niego jest?:)Buziaczki

Gość kaskanowa89
Agnes super, że z maluchem ok i rośnie i ze masz już termin wyznaczony. Ja ogólnie termin mam na 6.12 a tak bym chciała żeby było już po wszystkim. Tak mnie już wszystko boli...mój maly wg ostatniego usg ma ok 3600. Jak nic nie będzie się działo to 30.11 wizyta i zobaczymy co tam się okaze. Ulka pewnie czasu Ci brakuje? Daj znać co u Was jak będziesz miała chwilę. Szkoda, że reszta dziewczyn się nie odzywa. Buziaczki