Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zaszłyście w ciąże po odstawieniu dziecka od piersi?

Polecane posty

Gość gość

Karmię piersią i jeszcze nie wiem, jak długo będę karmiła. W październiku chciałabym być już w ciąży i tak się zastanawiam, ile miesięcy potrzeba, żeby cykl się unormował i jak długo może zająć zajście w drugą ciążę? Dodam, że miesiączkę dostałam 2 tygodnie temu i nie wiem, czy cykl wrócił już na dobre. Po macierzyńskim chciałabym iść od razu na zwolnienie i najlepiej być już w ciąży.

Gość gość
A ile ma twoje dziecko?

Gość gość
Pół roku ;)

Gość gość
No to równie dobrze możesz zajść już teraz.

Gość gość
Kolejny pasożyt a nie możesz wrócić do pracy na czas ciąży? Już myślisz o zwilnieniu??

Gość gość
Ja zaszłam w ciaze 10 po odstawieniu dziecka od piersi

Gość gość
Nie chcę wracać do pracy, bo i tak planuję drugie dziecko z małą różnicą wieku, więc tak by było najlepiej i po co mam wracać, żeby za kilka miesięcy znów iść na zwolnienie?

Gość gość
gość dziś Kolejny pasożyt a nie możesz wrócić do pracy na czas ciąży? Już myślisz o zwilnieniu?? xxx Nie jestem autorką, ale wiedziałam, że zaraz się jakaś flądra zbulwersuje. Takim mogę powiedzieć jedno: GUUUFNO Wam do tego!!! Żyjcie sobie po swojemu, ale innym też dajcie żyć. Kobieta przez całe życie pracuje i płaci zasiebie składki, więc ma prawo do świadczeń, które sama sobie wypracowała. Ona, jej mąż i jej rodzina. Nikt z Waszych portfeli in nie daje. Ja też mam półroczne dziecko. Planuję po macierzyńskim wrócić do pracy, ale nie wiem, na jak długo. I tak muszę odczekać jeszcze po nieplanowanej cesarce.Na pewno nie będę jednak zwlekać bardzo długo z kolejną ciążą. I od razu pójdę na zwolnienie, bo moja praca wymaga kontaktu z chorymi ludźmi i co trochę łapię jakiegoś wirusa. W pierwszej ciąż odpoczywałam na L4 zupełnie bez stresu i mam teraz wesołego, spokojnego dzieciaka, który przesypia całe noce i trudno go zmusić do płaczu. Dziecko marzenie. Myślę, że mój tryb życia w ciąży i spokój przyczyniły się do tego, że tak jest. Gdyby nie cc, kto wie, czy nie zaplanowałabym tak samo, jak autorka. Aha, w moim zawodzi raczej się nie wypada z rynku, bo są ciągłe szkolenia aż do emerytury :)

Gość gość
gość dziś Nie chcę wracać do pracy, bo i tak planuję drugie dziecko z małą różnicą wieku, więc tak by było najlepiej i po co mam wracać, żeby za kilka miesięcy znów iść na zwolnienie? xxxxxxxxxxxx Autorko, nikomu nie musisz się tłumaczyć. Masz prawo zrobić tak, jak sobie zaplanowałaś. Nikomu nic do tego. A już szczególnie bezdzietne szczekaczki powinny zamknąć jadaczki.

Gość gość
Nie musi być unormowany cykl żeby była ciąża, skoro już miałaś okres, to znaczy że owulacja też już jest i jesteś płodna. Moja koleżanka zachodziła w ciążę karmiąc piersią, karmiła w czasie ciąży, teraz karmi dwójkę. Co do regularnych cykli, nie wiem, bo i przy karmieniu i po zakończeniu byłam na tabletkach anty, tylko przeszłam z jednych na drugie.

Gość gość
hej. Moja corka ma prawie 7 miesiecy. Karmie co 2-3 godz. 5 lutego dostalam pierwsza miesiaczke. W piatek robilam test i pozytywny. Czyli karmienie ma sie nijak do zajscia. Ale tez chcialam mala roznice wieku, wiec ok :)

Gość gość
Kp i zaszlam w druga, planowana ciaze. Corka miala wtedy 15 miesiecy. Kp nijak sie ma do ciazy. Jak miesiaczkujesz to mozsz sie starac o dziecko.

Gość gość
Ja tez zaszłam w ciąże karmiąc piersią, syn miał wtedy prawie 12m-cy. Wcześniej miałam trzy miesiączki. Karmiłam przez pierwsze 4 m-ciąży, a teraz 14-sty miesiąc karmie córkę.

Gość gość
Ja po 22 latach.

Gość gość
Ja tez zaszlam w ciążę karmiąc. Córka miała 16m. Teraz jestem w 23tc i dalej karmie.

Gość gość
zaszłam w trakcjie karmienia, 3 mies po porodzie,

Gość gość
Przerazacie mnie serio.....ciaza za ciaxa to dla mnie zawsxe patologia i szkoda mi rakich kobiet..a jak ktos planuje to rece mi.opadaja..wiesz co to za wysilek dla kobiety organizmu??ze wam sie chcee w gownach siedziec...zero ambucji rylko sie rozmnozyc to cel

Gość Kasz

My tez sie staramy o baby nr 2. Podczas karmirnia nie moglam zajsc w ciaze, wiec odstawilam syna 3 mce temu. Mialam do tej pory juz 2 okresy ale nadal nie jestem w ciazy. Dodam, ze nie proznujemy. Czy ktos moze ma doswiadczenia podobne? Jak szybko udalo wam sie zajsc w ciaze po odstawieniu? Synek ma rok.