Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy naprawdę tak się tyje w ciąży jak tu niektóre straszą? przeraza mnie to

Polecane posty

Gość gość
Miałam tarczyce, brałam leki . x Każdy człowiek MA tarczycę.

Gość gość
gość 2016.03.28 Chodakowskie,życzę wam przejścia na sterydy jeśli nie wierzycie,że czyjaś kuzynka czy ktoś inny z piszących przytył na lekach.Nie życzę wam choroby,tylko chwili na takich czy innych lekach. X Nie denerwuj się, to kretynki, w życiu nie przeczytały nic o farmakoterapii. Anorektyczne suki głodzące się dla idei.

Gość gość
gość 2016.03.28 12:52 po pierwsze nikogo nie obrażam po drugie nie ma takiego czegoś jak tycie z powietrza i sterydów, pało x sama jesteś pałą swojego menela

Gość gość
Zależy od organizmu i nikt Ci nie da jednoznacznej odpowiedzi. Ja byłam przekonana że skoro utyłam od pierwszych tygodni (od razu nabrałam wody i byłam taka napompowana) to tak łatwo nie schudnę a tu po 2 miesiącach nie było śladu- póki trwał połóg waga stała jak zaczarowana.

Gość gość
Tu na kafe to jest tak: Temat: jak wrocic szybko do swojej wagi sprzed ciazy Odp: ja to wazylam mniej niz przed ciaza po porodzie Temat: czy duzo przytyje Odp : ja to nic nie przytylam Temat: duzo przytylam w ciazy Odp ja tez prawie 25kg Jest tu tak skrajnie ze masakra.

Gość Madame Bovy
Przytyłam w ciąży ok. 15 kg, ale równomiernie. Do ciąży się przygotowałam: naczytałam się o diecie mnóstwo. Od początku odrzuciłam słodycze i tłuste potrawy, ani jednej drożdżówki czy pączka, nie było mowy. Zresztą organizm sam odrzucał takie potrawy/ produkty, dostawałam mdłości na sam widok. I po porodzie spokojnie, powoli i bez stresu zrzuciłam wszystko, do swojej idealnej wagi 56 kg. Więc przytycie nierówne przytyciu, po prostu trzeba postępować maksymalnie rozsądnie, żeby potem nie płakać. I tyle.

Gość Madame Bovy
Aha, dziecko urodziło się zdrowe i bezproblemowe, z wagą 3450 g.

Gość gość
To zalezy. W pierwszej ciazy mialam zatrucie ciazowe przytylam bardzo duzo mialam taka przez to depresje ze masakra. Myslalam ze to hormony. Kazdy mi dogadywal i wogole. mialam cc w 36 tyg z powodu nadcisnienia. Dziecko urodzilo sie z waga 2200g. Potem wszystko ze mnie zeszlo w 4 miesiace bo okazalo sie ze to opuchlizna. W drugiej ciazy 15kg i reszta zeszla przy kp tez w kilka miesiecy =)

Gość gość
Niestety, autorko, od początku musisz się pilnować, inaczej przytyjesz ponad normę.

Gość Honorata88
Ja generalnie z tyciem nie miałam problemów, ale za to z mięśniami tak. Generalnie przed ciążą dużo sportu uprawiałam, chodziłam na zumę i aerobik, na siłownie 2 razy w tygodniu też w pewnym okresie. W 2 trymestrze ciąży czułam się, jakbym ważyła połowe więcej. Kompletnie nie miałam siły w nogach. Okazało się, że to nie kilogramy dodatkowe, a niedobór magnezu sa tego powodem :D . Zaczęłam brac chela-mag b6 i po 2 tygodniach zaczęło się poprawiać, a po miesiącu już było zdecydowanie lepiej, ale na początku dolegliwości bardzo zdziwiona byłam :D