Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etyka pracy

Dlaczego polacy są leniwi w kraju a pracowici zagranicą?

Polecane posty

Gość etyka pracy

jak to wytłumaczyć?

Gość gość
pomyśl logicznie

Gość gość
jaka placa taka praca

Gość gość
Odwrotnie jest. Polacy w kraju zap/ierdalają a za granicą wydajnosc mają na poziomie murzyna. To potwierdza tylko ze wyjechały same nieroby. Kto coś umie to w PL otwiera firme i kosi hajs, buduje piekny dom i jest blisko rodziny. A za granica tylko wynajem pokoju:D ale ich myśleć nie uczono:D

Gość gość
Brak slow na debila ^ :D

Gość gość
Dokladnie emigranci to nieudacznicy.

Gość gość
Dokładnie, brak słów na autora debila.

Gość gość
gość dziś jaka placa taka praca xxx dokładnie!!! jak sobie przypomnę moją pracę w Polsce,mobbing i żałosną pensję (jestem w UK 10 lat) to chce mi się wymiotować

Gość gość
Raczej jaka praca taka płaca. Nikt normalny nie bedzie placil za proste czynnosci 10000zł. Trzeba było skonczyc studia prawnicze lub medyczne niedojdy. Kolezanka skonczyła stomatologie i kosi kilka srednich krajowych. DO nauki matoły.

Gość gość
Polacy sa leniwi wszedzie... Sa do d**y mezami, do d**y ojcami, do d**y kochankami, pracownikami tez sa do d**y, tylko to ze sa tani powoduje ze ich zatrudniaja... Gdyby nie polki, ktore haruja w pl od rana do wieczora na 3 prawie darmowych etatach to jyz dawno w pl były taki sam syf jaki jest w uk. Tylko jeszcze zamuszanie je do tego niewolnictwa, przygotowywanie tych wszystkich beznadziejnych swiat, podtrzymuje ten kraj...Polacy tylko potrafia podnosic kieliszki i pierdziec w stołek, bo nawet odrabiac lekcji z własnymi dziecmi nie potrafia, a co dopiero robic inne rzeczy...

Gość gość
akurat moją pracą mógłbyś obdzielić ze trzy osoby - jeszcze niektóre rzeczy robiłam po pracy w domu za darmo, zostawałam również po godzinach!!! a zarabiałam tyle samo co salowa i jeszcze te teksty pani ordynator "nie podoba się? to się zwolnij! na twoje miejsce czeka dziesięć osób"

Gość gość
dokladnie, jaka placa tak sie pracuje, jesli za prace jako np ^pùoc kuchenna dostajesz w Polsce najnizsza i tez najnizsza na zachodzie to chyba logiczne ze bedziesz sie stral bo za najnizsza w innhym kraju mozesz zyc jak czlowiek a ten co tu sie wymadrza ze trzeba bylo zostac lekarzem czy biznesmenem to chyba zapomina ze w Polsce pracuja tez babcie klozetowe, sprzataczki, nauczyciele, kasjerzy itd

Gość gość
A na zachodzie masz debilu polskie ceny? Nie. Wiec zamknij wreszcie swój ryj ze ci sie nalezy po skończyłes byle g*******e studia. wielki pan sie odezwał ku/r/wa mac!

Gość gość
Wyzsza pensja = wyzesze ceny. Skoro ja mam pracownikowi zaplacic wiecej to nie moim kosztem na pewno nie, odbije sobie to podnoszac ceny towaru. Dotarło debile po wsbzdecie:D ?

Gość gość
Lepiej placa..ponadto obca waluta po wymianie na zlotowki daje im wyplate niemal prezesa w firnie.

Gość gość
To sie kurfa zwolnij jak ci sie nie podoba. Firmy nie umiesz zalozyc ani skonczyc prawa? Twoj problem. Zoładki takie same ale mózgi inne. Dotarło kozi bobku?

Gość gość
Prezes za 1500f:D nie rozsmieszaj mnie nieudaczniku z kraju ciapatych zwanym uk bo dostane zajady:D:D drugo klaso obywateli:D angole maja was gdzies:D

Gość gość
Jak nie potraficie udowodnić nam pracodawcom swojej przydatności to zarabiacie tyle na ile was oceniamy. Bo to nie my mamy na was robić tylko wy macie za/pi/er/dala/ć żeby nam było dobrze. Nie mylcie roli pracodawcy i najemnego.

Gość gość
Jak nie potraficie udowodnić nam pracodawcom swojej przydatności to zarabiacie tyle na ile was oceniamy. Bo to nie my mamy na was robić tylko wy macie za/pi/er/dala/ć żeby nam było dobrze. Nie mylcie roli pracodawcy i najemnego. x Dokładnie:) jak ide do sklepu po cukier i widze za 2,50 i 4 zł to kupuje ten pierwszy. Skląd ten sam wiec po co przepłacac. Z praca podobnie towar jak kazdy inny. Matołki nie skonczyły studiów i nie wiedzą ze celem firmy jest maksymalizacja zysków:D

Gość gość
Ja uważam że Polacy zarabiają za dużo i szacunek dla pracy i pracodawców jest zbyt niski. Ale to się niedługo zmieni jak ukraincy zaczną z wami konkurować i będą pracować taniej i wydajniej. Tak nam dopomóż Bóg.

Gość gość
W indiach ludzie zarabiaja jeszcze mnie i nie narzekaja jak polaczki. Tylko polaczki mysla ze im sie wszystko nalezy mercedes kazdemu wielka chata i modelka:D banda debili:D

Gość gość
Ja jako pracodawca płacę rodakowi tyle ile niezbędnie muszę i ani grosza więcej. Jak się da to zwolnię chętnie dwóch i na ich miejsce zatrudnię jednego który taniej wykona ich pracę. Nie wolno rozpuszczać najemnych i niszczyć rynek pracy płacąc zbyt dużo. Polakom przewraca się we łbach z tego dobrobytu i zapominają że w PL wszystko jest dużo tańsze niż na zachodzie więc nie trzeba aż tyle zararabiać.

Gość gość
ten typ tak ma

Gość gość
Polakom przewraca się we łbach z tego dobrobytu i zapominają że w PL wszystko jest dużo tańsze niż na zachodzie więc nie trzeba aż tyle zararabiać. xxx czyli ty jako pracodawca również nie powinieneś dużo zarabiać bo przecież wszystko tanie więc po co ci tyle pieniędzy?

Gość gość
"Ja uważam że Polacy zarabiają za dużo" "W indiach ludzie zarabiaja jeszcze mnie i nie narzekaja jak polaczki." "Polakom przewraca się we łbach z tego dobrobytu" "w PL wszystko jest dużo tańsze niż na zachodzie więc nie trzeba aż tyle zararabiać. xxx a nie dociera do ciebie ty osrany kołku niby pracodawco że jak pracownicy będą zarabiali grosze to nikt twoich towarów i usług nie kupi?

Gość gość
Polacy nie zarabiaja groszy a popyt wewnetrzny jest duzy. Pudło durniu:D

Gość gość
Nie dociera :D Przeciez to wszystko napisał golodupny wuefista, co po swoim awf bzdecie nie ma pojecia o ekonomii :D On tylko wie, ze w Pl wszystko jest tansze i nie musisz zarabiac tyle co na zachodzie, bo co ty biedaku z kasa zrobisz ? :D

Gość gość
te wuefita, a co to jest 'popyt wewnetrzny ' ? To popyt zwenętrzny tez jest ? I podaż wewnętrzna, moze :D Oj wykształciuchu po afw, błysnełeś :D

Gość gość
Nie ma tu wuefisty:D

Gość gość
Jest, jest i jego alter ego :P