Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie, ze przeziebilismy dziecko. Co myslicie?

Polecane posty

Gość gość

Dzis bylo u nas slonecznie i cieplo. Corka ma 16mies. Byla na dworze od 15 do 17, najpierw godzine chodzila, potem godzine spala w spacerowce. Byla ubrana w body z dlugim, cieplejszy sweterek, ale nie jakis gruby i kurtke pikowke przejsciowa. Na nogach rajstopy i dzinsy. Podczss snu okryta kocem, ale tylko do polowy. Boje sie, ze bylo jej zimno, bo wiadomo, ze o 17 to juz chlodno sie robilo, a ona byla w bezruchu. Co myslicie? Maz byl z nia sam, nie wiedzialam, ze zasnela.

Gość gość
nie przesadzaj, moje dziecko całą zimę spało w ciągu dnia po 3-3,5 godziny w ogródku, nie ubierałam go przesadnie i nadal tego nie robię, ma się bardzo dobrze

Gość gość
No mam nadzieje. A jesli jednak przeziebilaby sie, to do kiedy moglyby wyjsc objawy?

Gość gość
moja 13 misięczna, dzisiaj do południa 2h i po południu 3h była na dworze. Koszulka z krótkim, sweter, kurtka wiosenna, na nogach leginsy i adidasy. Bez czapki. i się nie przejmuję. Temp. 16 st.

Gość gość
Obyscie mialy racje. Bez czapki, serio?

Gość gość
a przy 16 stopniach Ty chodzisz w czapce, serio?

Gość gość
A po co tak atakujesz od razu? Chodze bez czapki, ale w odroznieniu od dziecka mam gęste i dlugie wlosy, ktore ogrzewaja glowe i zaslaniaja uszy. Poza tym zbyt przyjemnie nawet nie bylo, bo wialo w glowe, a ja nie cierpie wiatru

Gość gość
Strasznie przesadzasz rozumiem ze się martwisz ale dziś pogoda była super!

Gość gość
czapki, rajstopy :O masakra

Gość gość
My mieszkamy w Anglii i tutaj przy 8 stopniach dzieci lataja boso, moja mała prawie nigdy czapki nie ubierala, choroby sie biorą z wirusów i bakterii nie zimna a przegrzanie jest dużo gorsze dla organizmu niż wyziębienie. Moja mała w ogole nie choruje

Gość gość
w Anglii jak idzie kobieta z dzieckiem w czapce to na pewno Polka tam poł zimy dzieci nawet malutkie mają gołe główki i często gołe nogi a już takie co do szkoły chodzą to w podkolanówkach młodzież na disko pomyka w cieniutkich sukienusiach i w szpileczkach bez płaszcza :D

Gość gość
tu mama dziecka bez czapki. Ja zakładam córce tylko wtedy gdy zakładam ją sobie. Pow 10 st nie widzę takiej potrzeby. Każdy ma jednak swój styl wychowania dzieci. Moja córka jest z tych zimnolubnych, ale dziś w parku było multum dziecki, i tylko moja i jeszcze jedna dziewczynka bez czapek. Trochę dziwnie na nas rodzice patrzyli...

Gość gość
Rozumiem, ze dla was czapka to od raxu jakis futrzak? Miala cianiutka czapeczke, nie puszcze jej na dwor w wiatr bez czapki, bo ma malo wloskow i nie uwazam, zeby bylo jej przyjemnie bez. Ok ale tak abstrachując od dziec****iszecie tak, jakbyscie nigdy w zyciu nie chorowaly ze zmarznięcia. Ja w latach nastoletnich kilka(naście) razy chorowalam z wyziebienia, z przewiania. Przyklad? Kiedys strasznie przewialo mi glowe, bolala mnie pitem caly dzuen i dostalam goraczki. Wirus? Bakteria?

Gość gość
a czy ja cię atakuję??? w którym to miejscu?zapytałam czy przy takiej temp chodzisz w czapce, dziecku przy 16 stopniach też nie jest ona potrzebna

Gość gość
13 miesięczne dziecko na dworze bez czapki w marcu??? Kuzwa marzec jest a nie Maj czy czerwiec, przecież nawet dla dorosłego ta pogoda jest zdradliwa ledwo jeden dzień ciepło się zrobiło a wy już chcecie gole latać po dworze idiotki !!!

Gość gość
Nie ubieram dziecka tak jak siebie. Po pierwsze czapka, tak jak ktoś pisał, ja mam włosy, gęste, do ramion, córka zero. Po drugie jeśli idzie to ok, ale jak ma siedzieć w wózku lub spać to ma dodatkowa warstwę, koc lub spiworek. Ja sama jak położę się w ciągu dnia to się przykrywam. Kocem, bo jednak jak się człowiek nie rusza to jest zimno.

Gość gość
13 miesięczne dziecko na dworze bez czapki w marcu??? Kuzwa marzec jest a nie Maj czy czerwiec, przecież nawet dla dorosłego ta pogoda jest zdradliwa ledwo jeden dzień ciepło się zrobiło a wy już chcecie gole latać po dworze idiotki !!! x rozumiem IDIOTKO, że nawet gdyby teraz było 30 stopni, to ubrałabyś dziecko w czapkę i zimową kurtkę, bo przecież jest MARZEC, a nie maj?

Gość gość
W marcu nie moze byc 30 stopni, o to chodzi

Gość gość
A było 30 stopni? Jakby napisała, że w styczniu dziecko nosi kurtkę to też byś ją nazwała idiotka bo może być 20 stopni? Autorko, dobrze że interesujesz się zdrowiem swojego dziecka. A dzisiaj uważam, że odpowiednio JE ubrałaś.

Gość gość
hahaha, nie może? no a jakby jednak było, to co?

Gość gość
Na początku myślałam że to prowo:) Ale serio autorko to jakbyś musiała to dziecko ubrać żeby nie bać się przeziębienia? Kombinezon plus śpiwór czy jak?:)

Gość gość
Idąc tym tokiem rozumowania to autorka jest idiotka że cokolwiek poza krótkim rękawem założyła dziecku bo jakby teraz była w Afryce to by był upał. A w ogóle nawet w Polsce, idiotycznie ubrała dziecko, bo jakby nie była na spacerze tylko na basenie to powinno mieć tylko strój kąpielowy!

Gość gość
gość dziś A było 30 stopni? Jakby napisała, że w styczniu dziecko nosi kurtkę to też byś ją nazwała idiotka bo może być 20 stopni? Autorko, dobrze że interesujesz się zdrowiem swojego dziecka. A dzisiaj uważam, że odpowiednio JE ubrałaś. x ja pytałam tej od idiotek, a nie autorki, widzisz różnicę, czy nie?

Gość gość
Idąc tym tokiem rozumowania to autorka jest idiotka że cokolwiek poza krótkim rękawem założyła dziecku bo jakby teraz była w Afryce to by był upał. A w ogóle nawet w Polsce, idiotycznie ubrała dziecko, bo jakby nie była na spacerze tylko na basenie to powinno mieć tylko strój kąpielowy! x proponuję zacząć czytać ze zrozumieniem i włączy logiczne myślenie, to może będziesz wiedziała o co chodzi

Gość gość
Baby ze wścieklizną uspokójcie się:) Autorko, też założyłabym dziecku czapkę. Nie jest wcale tak ciepło.

Gość gość
A o co chodzi? Że MOGLO BYC 30 stopni. Wiele rzeczy mogło być, ale nie było. A co do pogody w różnych porach roku, to co innego jest 17 stopni w sierpniu a co innego w marcu.

Gość gość
Ja dzis mialam czapke na glowie bo niby swiecilo slonce ale wial nardzo zimny wiatr i bylo mi nieprzyjemnie. Dziecko tez mialo czapke.

Gość gość
A o co chodzi? Że MOGLO BYC 30 stopni. Wiele rzeczy mogło być, ale nie było. A co do pogody w różnych porach roku, to co innego jest 17 stopni w sierpniu a co innego w marcu. x no widzisz, jednak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, bo zapytałam tej od idiotek (a może to ty), czy gdyby było 30 stopni w marcu, to dziecko też powinno być grubo ubrane bo to jednak marzec- rozumiesz o co chodzi, czy dalej masz problem?

Gość gość
Czapka koniecznie tak! Sama kaptur zakladalam. Mój dzis z 4 h byl na dworze ale ciągle w ruchu. Az drzemki nie miał i to byl blad:/