Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Widlorak

Operator widlaka a brak doswiadczenia

Polecane posty

Gość Widlorak

Mam problem :O otoz zrobilem kurs na wozki jezdniowe (zwane popularnie widlaki lub raki) i mimo ze czesto teraz dzwonia z firm w ktorych zlozylem CV to zawsze odpadam bo wymagaja doswiadczenia :O i niby gdzie ja mam je zrobic???? staze z UP odpadaja bo zglaszaja sie tam tylko cwanaki chcacy stazyste do jakis kioskow bazarow czy sprzatania :O a gdy samemu probowalem szukac pracodawcy ktry by mnie bral na staz to niestey ale prwaciaze sa takimi cepami ze niechce im sie zalatwiac spraw w urzedzie zwiazanych z tym a ja samemu im wszytkiego ogarnac nie moge :O zaden z tych burzujow nawet d**y nie chcial ruszyc do urzedu... natomiast wiksze fabryki czy hale wymagaja zatwierdzenia przez zarzad jakies kadry itp co zawsze sie rozmija czasowo z terminem jaki wymaga urzad... :O

Gość gość
Ja jeździłem bez uprawnień i dałem radę. Jak jesteś kumaty to w 2 dni nabierzesz wprawy.

Gość Widlorak
ALE TO KOMPLETNIE NIE O TO CHODZI...... ja juz mam uprawnieia i wyjezdzilem sporo godzin szlo mi to dobrze .... ale nie mam DOSWIADCZENIA w oczach PRACODAWCOW podczas rozmow kwalifikacyjnych pytaja ciagle ile juz mam doswiadczenia z widlakami o swadectwa pracy no a ja nie pracowalem jecsze jako operator :O

Gość gość
może cię nie chcą zatrudniać i zbywają a jesli faktycznie chodzi im o "doświadczenie" to możesz skłamać że pracowałeś za granicą 2 lata w magazynie ale na czarno i nie masz papierów a teraz zależy ci na normalnej, legalnej pracy z ubezpieczeniem dlatego do nich złożyłeś podanie, kapujesz czy za trudne?

Gość Widlorak
Tez myslem zeby porostu powidziec ze robilem na wizkach ale na czarno... niestety ostatnio np pracodwaca podczas rozmowy domagal sie swiadectw pracy :O

Gość gość
ciężkasprawa

Gość Widlorak
moze dzis ktos cos podpowie :D

Gość gość
Kazdy sie skapnie po sekundzie jak zobacza jak jezdzisz a wiadomo tylko po kursie jak sie jezdzi i jak jezdza ci co maja doswiadczenie wiec klamac to se mozesz :D :D :D ja bylem w szoku jak ludzie jezdza, baczki na pelnym speedzie i rozne inne cuda. Z kazda sekunda jezdzi sie lepiej no ale jak nie masz gdzie to nie wiem. Ja mialem troche szczescia bo akurat potrzebowali ludzi w jednym zakladzie i sie tam nauczylem i teraz smigam a po kursie pi/zda straszna :D