Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jarek Zegarek

Książki mało popularne ale ciekawe

Polecane posty

Gość Jarek Zegarek

Nie tylko bestselery warto czytać. Teraz oferta wydawnicza książek jest tak bogata a często wśród książek o nakładzie kilkaset egzemplarzy są fajne pozycje. Podawajcie opinie i opisy książek, których nikt nie zna a warto je przeczytać. :)

Gość filek45
No i fajny temat, zgadzam się podawajcie... Ja czytam Filozofowie i ich filozofie, coś wypada wiedzieć o filozofii bo to dziedzina zajmująca się najważniejszymi sprawami w nauce i poznaniu.

Gość gość
W Polsce nikt nie czyta, za to jest multum grafomanów, którzy piszą najczęściej brednie że głowa mała

Gość gość
Jest wielu zdolnych początkujących i polskich pisarzy , nie tylko Kingi, Grishamy, Coelo itp. Popieram ten temat

Gość gość
Ostatnio przeczytałem "Teorię przeciwieństw" to książka z pewnością nie będzie popularna bo to praca z pogranicza fizyki i filozofii, mówiąca o podstawowych zasadach rządzących wszechświatem http://www.ebooki123.pl/teoria-przeciwienstw_p522

Gość ireneusz dużolepszy
Mogę polecić książkę "Zwierzęta" Kazimierczaka. To taka parapsychologia o związku ludzi ze zwierzętami.

Gość gość
Taylor "Gdzie kończy się cisza?)" thriller psychologiczny,ale bardzo wciągający

Gość gość
czytałaś "Polska Odwraca oczy" ? Widziałam na stronie matrasa ze ta ksiegarnia ma dostawe za darmo do księgarni którą ty wybierzesz . Dla mnie to duży plus bo jak księgarnia akurat nie ma jej na stanie ja zamawiam i jak przychodze to już jest.

Gość gość
„Całkiem przypadkiem” to historia dwojga młodych ludzi, których los postawił na swojej drodze. Piotr od razu zwraca uwagę na Olgę – koleżankę, która jak on, ćwiczy karate. Spotykają się na treningach, zaprzyjaźniają, wymieniają smsami. Dziewczyna oczarowuje go wszystkim, czym tylko mogła – urodą, sposobem bycia i wszystkim tym, co nieuchwytne i trudne do opisania słowami. Nie przewidział tylko jednego – komplikacji. Pogmatwana osobowość dziewczyny nie pozwala mu zbyt długo cieszyć się wspólnym szczęściem, które zostaje zburzone przez jej niepewność, wahania nastrojów i tego trzeciego – byłego chłopaka, który wraca niczym bumerang i nie pozwala jej ułożyć sobie życia na nowo. Kiedy wszystko już wydaje się poukładane, rozdźwięk zaczyna się tam, gdzie wszystko powinno się zbiegać i odwrotnie, wszystko scala się tam, gdzie powinno się rozbiegać. Kilka małych końców złożyło się na jeden duży. Jaki będzie finał tej znajomości? Ile warto walczyć o miłość? Czy bohaterowie naprawdę nie byli sobie pisani, czy tylko spotkali się w niewłaściwym czasie? Odpowiedzi znajdziecie w poruszającej książce „Całkiem przypadkiem”. http://tylkorelaks.pl/29-calkiem-przypadkiem-9788379001699.html

Gość gość
[ ireneusz dużolepszy 2016.03.29 Mogę polecić książkę "Zwierzęta" Kazimierczaka.] Napisz proszę jeśli możesz trochę więcej danych, bo chętnie przeczytam ale nie mogę znaleźć. Czy to jest dokładny cały tytuł? Jakie imię autora, nr ISBN

Gość RYCHU ROKITA
Polecam Damian Leszczyński "Filozofowie i ich filozofie" - opowieści dla niewtajemniczonych. Doskonała książka wprowadzająca w świat wielkich idei filozoficznych a przy tym napisana przysstępnie. Jest to cos co wiedzieć powinien każdy intelektualista, który nie zajmuje się filozofią.

Gość gość
ireneusz dużolepszy dzięki. Nie mogłam znaleźć bo napisałeś nazwisko autora Kazimierczak zamiast Kaźmierczak

Gość gość
Bardzo lubię czytać książki nieznanych albo początkujących autorów i przyznaję że zdarzają się prawdziwe perełki, ostatnio przeczytałam "Będzie dobrze" Michała Leśniaka, bardzo ciekawa i wzruszająca opowieść.

Gość teresa333
Ja chciałam ci polecić mniej znaną książkę Stevena Kinga Znalezione nie kradzione, jeśli w przypadku tego autora o takich książkach w ogóle można mówić. http://www.taniaksiazka.pl/autor/stephen-king/

Gość gość
Ciezko powiedzieć. Zależy co Cie interesuje

Nie wiem czy jest mało popularna ale jest na jej podstawie film hiszpańskojęzyczny który jest dużo słabszy od ksiązki. Chodzi mi o "Samotność liczb pierwszych" Jedna z najlepszych książek które przeczytałam. Polecam z czystym sercem. Świetna! www.100club.pl