Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszka14243

Czy to ciąża ? PILNE !

Polecane posty

Witam. Mam 20 lat. Od 16 marca 2016 r biorę swoje pierwsze w życiu opakowanie tabletek antykoncepcyjnych ASUBTELLA. 7-mego dnia przyjmowania tabletek tj. 22 marzec (wtorek) nie wzielam tableki i w tym samym dniu współżyłam. Przez kolejne 2 dni nie przyjmowałam tabletek i współżyłam, w ciągu tych dwóch dni wystapilo krwawienie z odstawienia . Nastepnie zarzylam tabletke w piatek. A później już nie przyjmowałam również, współżylam ale krwawienie juz ustąpiło.Czy moge być w ciąży.

Gość gość
no jasne ze mozesz nie bralas tabletek i wspolzylas , masz cos z glowa nie tak ? chyba po to bierzesz tabletki aby nie zajsc w ciaze a ty ich nie bralas

Gość gość
co za kretynka z ciebie

Gość gość
Cip/ka mądrzejsza od główki.

Gość gość
Jak najbardziej możesz być w ciaży skoro nie przyjmujesz tabletek regularnie. Nie byłaś zabezpieczona. Czy ty uważasz że to cukierki i można je brać jak ci się podoba? Czytałaś ulotkę? Nie wiesz jak stosować tabletki!

Gość gość
A skąd pewność że to krwawienie z odstawienia? Skoro namieszałaś w organizmie takim braniem tabletek to mogłaś zajść mimo tego krwawienia.

Brałam tabletki tylko 6 dni. W 7 dniu współżyłam, nic nie leciało ale w czwartek po stosunku polecialo mi duzo krwi ale po dwóch dniach przeszło.

Gość gość
Tu masz odp. na podobne pytanie: http://polki.pl/nieregularne-przyjmowanie-tabletek-antykoncepcyjnych,we-dwoje-porady-specjalisty-poloznej-pozostale-artykul,10068320.html Tak, ciąża możliwa. Nie rozumiem twojego toku rozumowania co do brania tabletek. Zaczynasz brać, nie bierzesz, potem znow bierzesz?! Z tego nic dobrego nie wynika a już napewno nie było zabezpieczenia przed ciążą.

Gość gość
Po co tak robisz? Chcesz sobie rozwalić cykl czy o co chodzi?

Po prostu zdecydowalalm sie na tabletki, a pozniej z partnerem doszlismy do wniosku ze bedzie,my sie starac o dziecko .

Gość gość
aha a potem znów zmieniliście zdanie i zaczęłaś brać tabletki? Bardzo jesteście zdecydowani, oj bardzo. Nie ma co dalej rozkminiać. Teraz musisz czekać na rozwój sytuacji. Namieszałaś w organizmie i ciężko powiedzieć co z tego będzie.

Gość Myszka14243
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli brałam tabletki regularnie 6 dni i następnego 7 dnia nie przyjelam tabletek i współżyłam to juz wtedy mogłam zajść w ciąże ?

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli brałam tabletki regularnie 6 dni i następnego 7 dnia nie przyjelam tabletek i współżyłam to juz wtedy mogłam zajść w ciąże ?

Gość gość
Powtórzę: nie wiadomo, musisz czekać bo różnie może być.

Gość gość
Nie będzie!

Gość gość
W terminie spodziewanego okresu, choć po tym co nawyczyniałaś z tabletkami cięzko powiedzieć kiedy to będzie.

Tydzien od pierwszego wspolzycia bez zabezpieczenia minął wlasnie dzisiaj wiec test na dniach powinien juz chyba okazac sie wiarygodny.

Gość gość
Nie będzie bo test robi się po min. 7 dniach od zapłodnienia a stosunek nie jest równoznaczny z zapłodnieniem a tym bardziej w takiej sytuacji jak twoja.

Gość gość
Ty serio nie wiesz takich rzeczy? Bierzesz się za robienie dzieci, a nie masz zielonego pojęcia o własnym organizmie. Gratuluję.

Gość gość
ona nawet nie wie po jakim czasie zrobic test

Gość myszka14243
Robiłam dzisiaj rano i był negatywny.

Gość gość
A nie przyszło Ci do głowy że narażasz się na poczęcie chorego dziecka. Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych powinno się odczekać minimum 3 miesiące.