Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysia 1919

Problem z proszeniem partnera o pieniądze

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia ææ
Jesli dobrze czytam wypowiedz autorki to nie chodzi tu o pokywanie wydatkow zwiazanych z ciaza i dzieckiem. Autor daje autorce pieniadze jesli ona ich potrzebuje. Nie daje jej natomiast wolnego dostepu do swojego konta i dowolnego rozporzadzania jego pieniedzmi na co ona akurat zechce. Mysle , ze malo znajdzie sie osob , ktore zechca tyrac po to aby ich ciezko zarobione pieniadze partnerka mogla trwonic jak chce , kiedy chce i na co chce bez zadnego rozliczania. Mysle , ze nawet w malzenstwach nie jest to rozsadne dla osoby , ktora na zwiazek pracuje. Bardzo latwo jest wydawac cudze pieniadze. W tym wypadku uwazam , ze facet postepuje slusznie.

"Każda średniorozgarnięta kobieta wie jakie konsekwencje niesie seks bez zabezpieczeń i zdaje sobie sprawę z tego,że w życiu pewnym to można być jedynie tego,że kiedyś się umrze, a nie tego,że to już na pewno love for ever and ever " X i każdy średniorozgarnięty facet wie, że w zapłodnieniu uczestniczą 2 osoby, a w razie odejścia od kobiety będzie przez ok. 20 lat płacił alimenty.

i każdy średniorozgarnięty facet wie, że w zapłodnieniu uczestniczą 2 osoby, a w razie odejścia od kobiety będzie przez ok. 20 lat płacił alimenty. x Faceci zdają sobie z tego sprawę Alu :) Wielu woli płacić i szukać kolejnej naiwnej, która da się "kochającemu misiowi" na same słodkie słówka złapać i bez zabezpieczenia zalać do pełna

Gość gość
żaba, pavlo i iftar, eksperci od związków i małżeństw, dobrali się jak w korcu maku:D

A później płacze jedna z drugą,że ją misio tak zapewniał ,że kocha, że w razie co weźmie odpowiedzialność jeżeli ją zapłodni , a później zostawił w ciąży na lodzie. Na głupotę niestety lekarstwa nie wymyślono. I nie pisz mi ,że wiara na słowo głupotą nie jest, bo gdyby nią nie była ,to nie istniałyby pisemne umowy o pracę, czy też pisemne potwierdzenia kwalifikacji zawodowych/zdania matury/zdobycia tytułu naukowego itd

Gość gość
A co mężczyzn to obchodzi? On się"szanuje" bo "nie mieszka bez ślubu" z żadną :D napisał, że po seksie można odejść bez problemu. Nie będzie przy kobiecie wtedy gdy będzie odczuwała branie tabletek bez potrzeby. Więc co go ma jej zabezpieczanie obchodzić? Wsadził penisa? Wsadził. Było fajnie? Było. I tyle go to interesuje.

jak czytam Pavla, to widzę rozczarowanego życiem i kobietami faceta. jeśli ustawimy się - kobiety i mężczyźni, po dwóch stronach barykady i zaczniemy zakładać, że jedno chce drugie tylko skrzywdzić lub wyzyskać, to naprawdę lepiej dać sobie spokój z łączeniem się w pary.

Gość gość
Pavlo1985 Zawsze wydawało mi się, ze jesteś jednym z tych porządniejszych, normalniejszych mężczyzn. Ale to co piszesz w tym wątku, pokazuje że się myliłam i to bardzo.

Gość gość
Jakim cudem zdecydowałaś się na ciążę z kimś, kto NIE CHCE ZWIĄZKU? nie wyobrażam sobie jak można być z kimś takim i jeszcze fundować sobie dzieciaka... To co robi ten pan, świadomie lub nie - to się nazywa przemoc ekonomiczna. Skazuje cię na poniżające proszenie o pieniądze, jeśli tego nie rozumie - to ani cię nie kocha, ani nawet nie widzi w was pary.

taaa, kobieta ma wp*****lać hormony. a jak się rozchoruje i zbrzydnie po tych hormonach? to facet odejdzie - ślubu z nią przecież nie brał, więc kaman, na co babo liczyłaś? :D więc zabezpieczając się też można zostać samą z problemem, tyle, że innego typu.

Autorko, a kiedy planowaliście dziecko, co postanowiliście względem pieniędzy na utrzymanie, przewidując taką sytuację, jaka obecnie ma miejsce? Co wtedy ustaliliście / zaplanowaliście?

Gość gość
Autorko a jakim ty jestes cwelem,ze chcesz zawladnac kontem partnera?:D:D Z taka lepiej sie nie wiazac.I nie pisz jako kilka osob bo i tak wiadomo,ze to ty.

no nic, na miejscu autorki ja bym jednak rozważyła rozstanie. który to miesiąc ciąży?

Jesteś w zagrożonej ciąży, to siedź w domu. Na co ci kasa? Pisałaś, że on robi rachunki, płaci kredyt. Masz chyba swoją kasę z firmy, czy tam zusu. Czego jeszcze? Poza tym było powiedzieć facetowi na pierwszej randce, że chcesz mieć dzieci, dom z basen i ona ma płacić kredyt, rachunki i dawać ci przynajmniej trzy tysiące (czy ile tam chcesz?). A wy zaczynacie od tego, że jesteście miłe, słodkie. Facet wam mówi, że nie chce dzieci, nie chce się żenić, a wy pomału go urabiacie. Najpierw ciąża "nieplanowana", potem wiercicie dziurę w brzuchu o ślub. A potem niech frajer z********a. No to go urabiaj teraz.

Gość gość
Baribal dziś Ta ciąża była PLANOWANA.

Tabletki antykoncepcyjne : 1. Zmniejszają libido. x O zwiększenie libido zawsze można odpowiednio zadbać :) x 2. Estrogen i protestin mogą zwiększać ryzyko raka piersi. x Mogą, ale nie muszą. Palenie tytoniu może powodować bezpłodność u mężczyzn i uszkodzić płód , a jakoś zarówno facec***alą , a i kobiety w ciąży potrafią puszczać dymka x 3. Udowodniono iż antykoncepcja kobiet zwiększyła zachorowalnosc na choroby przenoszone droga płciową bo jedynie prezerwatywa może stanowić zabezpieczenie przed nimi. x Każdą niemal chorobą przenoszoną drogą płciową można zarazić się również poprzez stosunek oralny, więc ten wzrost może co najwyżej dotyczyć chorób układu pokarmowego jak WZW x Każdy medal ma dwie strony Pavlo.

A co mężczyzn to obchodzi? On się"szanuje" bo "nie mieszka bez ślubu" z żadną smiech.gif x Nigdzie nie napisałem , że się szanuję :) x napisał, że po seksie można odejść bez problemu. x Bo można, co idzie zaobserwować po stale rosnącej liczbie młodych samotnych matek, którym najpierw "misio" naopowiadał bajek o tym jak to on jest odpowiedzialny i jak ją kocha i o tym,że nigdy choćby nie wiem co jej nei zostawi,a te uwierzyły, a po zajściu zostały same na lodzie x Nie będzie przy kobiecie wtedy gdy będzie odczuwała branie tabletek bez potrzeby. x A no nie będzie, bo tak to jest jak się komuś ufa bez sprawdzenia go na słowo honoru. Same dobieracie sobie złych partnerów, których jedyną "zaletą" jest nawijanie makaronu na uszy , a później dziwicie się , że na lodzie zostajecie. Ale tak to jest jak najpierw wchodzi się w związek , a dopiero później stara się partnera poznać, lub nawet nie próbuje się tego robić i dalej z klapkami na oczach wierzy w jego słodkie kłamstwa. x Więc co go ma jej zabezpieczanie obchodzić? x Ale wy same wybieracie takich, których to nie obchodzi , więc do kogo pretensje? x Wsadził penisa? Wsadził. x Odwracając sytuację - dałaś wsadzić? dałaś Było fajnie? było Znałaś konsekwencje ? znałaś Więc po kiego dajesz komuś po 3 miesiącach znajomości uprawiać z Tobą seks bez jakeigokolwiek zabezpieczenia , a później płaczesz, że zostałaś sama z dzieckiem w drodze?

Kiłą idzie zarazić się również przez oral, rzeżączka tak samo więc prezerwatywa nie wyklucza złapania od kogoś tych chorób w przeciwieństwie do tego co piszesz if

Pavlo1985 Zawsze wydawało mi się, ze jesteś jednym z tych porządniejszych, normalniejszych mężczyzn. Ale to co piszesz w tym wątku, pokazuje że się myliłam i to bardzo. x Nie myliłaś się :) Po prostu jak widze temat gdzie autorka pisze coś w stylu - niby wszystko jest ok, on mi daje kasę jak go o to poproszę , ale JA CHCĘ mieć dostęp do jego konta i koniec to scyzoryk w kieszeni mi się otwiera, bo ja rozumiem, że to facet powinien utrzymać rodzine , ale to nie oznacza od razu , że facet ma tyrać na pensję , którą partnerka (z która nawet po slubie się nie jest) wyda na kozaki ,kosmetyki, czy co tam jeszcze, bo taki ma kaprys

Gość gość
Czyli postawisz zdrowie kobiety na loterii. Może będzie miała raka piersi, a może nie. Badania mówią o wzroście ryzyka. Wsiadając po pijaku można mieć wypadek. A można i nie, więc jeździjmy po pijaku bo może nam się uda jednak uda go uniknąć. Palmy papierosy, miejmy nadwagę itd bo może sie nam uda być zdrowym. Taka logika. Całe szczescie, że mój mąż ma normalne podejście do kobiet, a nie usprawiedliwia się "a bo są *****cze, a niektóre kobiety są głupie to ja też mogę". A autorce tematu szczerze współczuję.

Gość gość
Tak Pavlo? A ja czytalam Twoje teksty sprzed kilku lat, gdzie wypowiadales sie jak obronca moralnosci, nastepnie Twoje posty, gdzie znalazles rzekomo ruda kobiete swego zycia, z dzieckiem, a nastepnie Twoje wypowiedzi, jak to ja zdradziles i teraz jedynie szukasz sobie kobiet do bzykania. W tym momencie zaczales sie tez wypowiadac jak cham i cynik, chwalic sie pieniedzmi w temacie Zaby i ogolnie przestales byc fajny.

taaa, kobieta ma wp*****lać hormony. x To niech nei ej hormonów, daje sobie wkładać bez jakiegokolwiek zabezpieczenia pierwszemu lepszemu po miesięcznej, czy tygodniowej znajomości , zaciąży, powie " partnerowi"z tygodniowym stażem, "partnerowi" nagle się odwidzi (co w tym dziwnego, gdyby nto faceci rodzili , a nie kobiety , to kobiety równiez zostawiałyby partnerów , których znają raptem kilka tyygodni na wieść o ciąży) a później neich narzeka, że faceci to chuje , bo ona biedna sama z dzieckiem została. x a jak się rozchoruje i zbrzydnie po tych hormonach? x Masz rację, lepiej zostać samotną matką ,zwłaszcza ,że po ciąży przecież figurę modelki się ma :D x to facet odejdzie - ślubu z nią przecież nie brał, więc kaman, na co babo liczyłaś? smiech.gif x Ale przynajmniej kobieta sama z dzieckiem nei zostanie , bez dziecka ma wieksze szanse na znalezienie partnera , który zaakceptuje ją taka jaka jest, zamiast szukać potencjalnego nowego tatusi dla pociechy i mieć już na starcie mniejsze szanse. Widzisz róznice? x więc zabezpieczając się też można zostać samą z problemem, tyle, że innego typu. x Problem problemowi nierówny. Kobiecie bez dziecka o wiele łatwiej znaleźć partnera jak tej z dzieckiem, chocby ta z dzieckiem atrakcyjniejsza była od tej bez.

Gość gość
Tu byl wysyp topikow gdzie facet sie zalil,ze jak dal babie dostep do konta to kase na prezenty dla kochanka wydala:D:D

Gość gość
dziś Ja też czytam i nie wierzę, zastanawiam się co z tym facetem się stało? Jakaś kobieta musiała mu dać nieźle w kość i teraz pokazuje swoja prawdziwą twarz.

Tak Pavlo? x Tak gościu :) x A ja czytalam Twoje teksty sprzed kilku lat, gdzie wypowiadales sie jak obronca moralnosci, nastepnie Twoje posty, gdzie znalazles rzekomo ruda kobiete swego zycia, z dzieckiem, a nastepnie Twoje wypowiedzi, jak to ja zdradziles i teraz jedynie szukasz sobie kobiet do bzykania. x Coś pokręciłaś, zdradziłęm swoją pierwszą partnerkę w wieku 15 lat, nie tą rudą z dzieckiem. Nigdy nei byłem żadnym obrońcą moralności cos się Tobie chyba osoby pomyliły, to Maciek się na takiego kreował. Z tą ruda było fajnie do czasu,później sie zepsuło z jej powodu i nigdy jej nie zdradziłem. Nie szukam kobiet do bzykania, tylko zwiazku, nie moja wina,że to kobiety oddawać się chcą już na drugim spotkaniu, a ja z takimi wiązać się nei zamierzam. Kilkakrotnie po 2 dniu spędzonym, razem bez seksu słyszałem pytanie - "czy ty czasem nie jesteś gejem,? ". I to z takim kobietami mam się wiązać, co to po dwóch dni wytrzymać bez stosunku nie potrafią? Nie, dzięki , w takim wypadku wolę jak to piszesz bzykać i się z żadną nei wiązać i to w tamtej wypowiedzi miałem na myśli. x W tym momencie zaczales sie tez wypowiadac jak cham i cynik, chwalic sie pieniedzmi w temacie Zaby i ogolnie przestales byc fajny. x Uzasadnienie do dzisiejszych wpisów i ich chamstwa i cynizmui masz w poście powyzej. Rozumiem,że jak ty cos osiągniesz to się tym nei chwalisz? :D Nie zależy mi na tym by być fajnym , wolę być sobą :)

Gość gość
Proszenie faceta o pieniądze jest mega słabe

Gość gość84_prawdziwy
Najprościej byłoby ustalić comiesięczną kwotę, która facet będzie przelewał na jej konto. A jeśli z jakiś powodów jej braknie, to wtedy poprosi o więcej. Ale liczba tych niechcianych "próśb" zredukuje się znacząco. Rozwiązanie proste i szybkie. A wy się na trzy strony produkujecie.

"Najprościej byłoby ustalić comiesięczną kwotę, która facet będzie przelewał na jej konto. A jeśli z jakiś powodów jej braknie, to wtedy poprosi o więcej" X jak by chciał, to by przelewał, jak widać nie chce :P to jest generalnie nauczka dla kobiet, żeby w ciążę zachodzić mając odłożone pieniądze, po drugie po ślubie, a po trzecie z odpowiedzialnym facetem.

Gość gość84_prawdziwy
Bo tego nie ustalili ? Gdyby tak ustalili, jak napisałem, to pewnie by przelewal.

Gość gość
Czytam czytam i nie wierze. Jasne, kobieta powinna byc w pewien sposob zabezpieczona ale nie widze zadnej ujmy w przyjmowaniu pieniedzy od partnera. jasne, mam pracowac na dwa etaty, zajmowac sie domem i na dodatek jeszcze dokladac sie do rachunkow? Moj facet dobrze zarabia, mamy razem dziecko. Bez slubu o dziwo!! Pokrywa koszty zycia, wieksze zakupy i przelewa mi na konto co miesiac 3 tys. Robie jakies zakupy spozywcze, kupuje czesc rzeczy dziecku i wydaje na siebie. Nie rozlicza mnie z tych pieniedzy. Mam dostep do konta na ktore przelewa kase na biezace wydatki. Ma tez drugie na ktorym ma wieksze owzczednosci i nie wpadlabym na to zeby miev do niego dostep. I nie wyobrazam sobie zeby mialo tak byc. Mamy znajomych, po slubie, maja dziecko i niestety ale facet nie daje zonie prawie zadnych pieniedzy nawet na nie!! I wychodzi z zalozenia ze wystarczy ze mieszkaja w jego domu. Ostatnio dostala pieniadze na buty i kurtke od swojej mamy, ktorej sie nie przelewa. Tak wiec slub niczego nie zalatwia. Grunt to odpowiedzialny facet.