Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Serka

Objawy odstawienia nikotyny

Polecane posty

Gość Serka

Witam. Dzisiaj mija mój 42 dzień mojej rozłąki z papierosem. Dodam że mam 22 lata i paliłam od 3 lat około pół paczki dziennie ( przy piwie więcej ). Rzuciłam z dnia ponieważ rozpoczęły się moje problemy z gardłem. Wizyta u laryngologa - przewlekly niezyt gardla i blon sluzowych. Otrzymałam jakies nawilżające kropelki, które niestety nie przyniosły mi ulgi. Następnie kilka wizyt u lekarza rodzinnego i kolejno 2x antybiotyk, który dopiero w drugim przypadku przyniósł mi jakąkolwiek ulgę. Pomyślałam że z czasem przejdzie. Niestety od około 2 tygodni doszly kolejne, podejrzane objawy tzn. Ucisk i bole w klatce piersiowej, klucie w sercu, czasami przyspieszony puls, pojawiają się również tak jakby dusznosci oraz uczucie niemożności nabrania powietrza w płuca tak jakby w 100 %, niekiedy bole w okolicy mostka. Przy tym wszystkim rowniez gardło o sobie przypomina. Odczuwam drapanie i pieczenie, najbardziej jednak uciążliwa jest jego suchosc. Przez to wszystko zaczęły pojawiać się stany lekowe ( chociaż dodam ze odkąd zażywam magnez i melise ten objaw uległ osłabieniu). Robiłam morfologie , która zlecił lekarz i wszystko jest ok, tarczyca też w porządku, astmy i alergii też nie mam. Jednak martwi mnie długość utrzymywania sie wyżej wymienionych objawów. Czy to w ogóle możliwe żeby brak nikotyny aż tak dawał o sobie znać? Wcześniej byłam raczej osoba zdrowa, regularnie oddawalam krew, nic poza przeziebieniami i podatnościa na nie mi nie dolegalo. Nie wiem czy się martwić czy czekać aż mi to ustąpi bo jest to tylko i wyłącznie objaw odstawienia nikotyny ? Czy ktoś miał podobna sytuacja po rzuceniu papierosów? Proszę o odpowiedź.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować