Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TixTom7

Oglądam sobie film pt; Pamięć Absolutna ( Schwarzenegger )

Polecane posty

Jest jeszcze drugi, nowszy, o tym samym tytule, ale który lepszy? Jak pierwszy raz oglądałem ten nowszy, to sądziłem, że on, a teraz sam nie wiem.

czy on w tej pierwszej czesci nie ucieka z jakiejsbazy pod koniec? Jesli tak, to pierwsza czesc, dobrze pamietam jak bardzo mi sie podobal ten film, jesli to ten o ktorym mysle.

Tzw pierwsza część (Schwarzenegger) jest związana z Marsem, gdzie poprzez wszczepienie wspomnień, staje się agentem. Sam finał filmu, to uwolnienie atmosfery na Marsie, gdzie wcześniej Kosmici zbudowali odpowiednią do tego konstrukcje, tylko przeciwnicy tego, robili wszystko, żeby nie dopuścić do uruchomienia tego i trzymali to w tajemnicy, a tym samym uwolnienia atmosfery, gdyż czerpali z tego zyski. To tak w skrócie.

A i tak gwoli ścisłości, to nie jest pierwsza część, tylko potem powstał nowszy, o tym samym tytule tzn pierwszy ma swój koniec, który nie ma ciągłości w drugim. Pewne elementy są tylko podobne w nowszym.

Chyba tak, pamietam ze tam sie chyba jakas baza burzyla? Ta nowsza czesc z colinem farellem nie jest taka swietna, a ta ze schwarzenegerm naprawde dobrze zapamietalem a ogladalem to jeden raz w zyciu z 10 lat temu. To byla jak podroz do innego swiata, naprawde swietny film i moim zdaniem jest to klasyka (mimo ze wiekszosc mysli, ze to kicz pewno)

Pod koniec filmu, gdzie to się dzieje na Marsie Schwarzenegger razem z Melisą są jak by w jakiś podziemiach gdzie jest ta konstrukcja zbudowana przez kosmitów, tam jest akcja z tymi przeciwnikami, potem wjeżdża najpierw Schwarzenegger windą na górę tam czeka na niego ten główny przeciwnik uwolnienia atmosfery, bo tam można włączyć to co zbudowali Kosmici poprzez przyłożenie dłoni Schwarzenegger to się wcześniej dowiedział od Kłato czy jakoś tak. Po przełożeniu dłoni cała machina zostaje uruchomiona i zostaje uwolniona atmosfera na Marsie (fajne efekty) No i to kończy film. Właściwie pocałunek Schwarzeneggera z Melisą.

Tak, w tej nowszej, burzy się cała konstrukcja na końcu i jeszcze pozostaje potem ostateczna rozgrywka Farella z jego "żonką" którą w końcu zastrzelił no i zaraz jeszcze chwila z tą dobrą w tym filmie Jessica Biell i koniec.