Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikakesynah

prosze o pomoc dobra rade

Polecane posty

Gość monikakesynah

Witam. Piszę tutaj bo nie wiem co mam zrobic z sytuacja ktora jest obecnie w moim zyciu/domu. Mam 17 lat i dqojke rodzenstwa. W pazdzierniku 2015 roku moja mama wyjechala do Angli do pracy zostawiajac mnie, mojego brata 13 lat i drugiego brata 3 latka i ojca ktory jest ciagle w pracy. Ja zostalam 0rzepisana do szkoly zaocznej przez co wszystkie obowiazki spadly na mnie. Sprzatanie gotowanie pranie opiekowanie sie 3 letnim bratem kontrolowanie drugiego brata czy robi zadanie i czy nauczyl sie np.na sprawdzian. Pomocy nie mam w domu w ogole. Chcialabym pojsc do normalnego szkoly i nauczyc sie czegos bo jak wiadomo w szkole zaocznej nie naucze sie niczego. Mam 17 lat i chce sie bawic uczyc i szalec a nie wychowywac 3 letnie dziecko. Rozumiem troche pomoc mamie ale ja juz x nim tutaj siedze od pazdziernika i nie mam czasu nawet na to zeby wyjsc ze znajomymi na glupi spacer. Powiedzcie mi gdzie moge poradzic sie o pomoc. Z mama jak proboje porozmawiac o tym ze nie chce byc juz niania i sprzatczka to odpowiada mi slowami "skoro ci sie nie podoba to sie wyprowadz"

Gość gość
Wspolczuje. Powinnas gdzies to zglosic

Gość gość
Zglos do mopsu, jestes niepełnoletnia, matka nie ma prawa zrzucać na ciebie obowiązków swoich i męża. Twój ojciec ile pracuje?

Gość monikakesynah
Ojca czasem caly dzien nie ma w domu. Ma trasy np. Do wroclawia z warszawy a to troche schodzi. Raz ma na noc raz na rano roznie

Gość gość
Musisz o tym komus powiedziec. Masz jakas fajna ciocie albo Chrzestna?

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych pomocy domowej w Warszawie Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka w Warszawie? Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? Opiekunka na wakacje w Krakowie Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość:  7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl