Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy u was w rodzinie tez najwazniejsze jest co ludzie powiedzą i myslą o was?

Polecane posty

Gość gość

czy u was w rodzinie tez najwazniejsze jest co ludzie powiedzą i myslą o was?

Gość gość
Bo u mnie w rodzinie patrzy się tylko na to co sąsiedzi i inni ludzie mówią. Nie liczy sie dobro dziecka tylko to ,żeby ludzie dobrze mowili i mysleli o nim i jego zachowaniu..liczy sie tez KOSCIOL I BYCIE PORZĄDNYM.moja rodzina to wyznawcy pisu i rydzyka (bo ja nie moge powiedziec ,że wyznawcy BOGA..chociaz uwazaja sie za takich dobrych i wierzących.) ciągle tylko slysze od matki i ojca:"nie mów tak glosno..nie rob tak bo CO LUDZIE POWIEDZĄ" ALBO "CZEMU NIE POSZLAS DO LEKARZA ?POTEM LUDZIE POWIEDZĄ,ZE JA JAKO MATKA NIE DOPILNOWALAM.. CIĄGLE MATKA OBGADUJE MNIE DO SWOJEJ MATKI(MOJEJ BABCI)..NIERAZ SLYSZE JAK OBYDWIE WZDYCHAJĄ NADE MNA I WYCHWALAJĄ INNYCH DZIECI ITD.. U WAS TEZ TAK JEST?

Gość gość
nie, nie bardzo. Moi uważają, że nasze życie to nie powód do wstydu i nikt nie ma prawa nas oceniać. Nie jesteśmy nikomu nic winni, nikt nam nic nie dał to niby dlaczego ma włazić z butami w nasze sprawy rodzinne. Nikt nie leży pijany, nie ma awantur, samotnych matek ani niczego takiego, co czyni nas atrakcyjnymi dla plotkarzy:-P

Gość gość
Jak nic dziwnego się nie dzieje, nie ma głośnych imprez, wybryków dzieci to nikt się nie interesuje. Każdy ma tyle na głowie, że raczej zajmuje się swoją rodziną. Tylko osoby ze zrytą psychiką i cierpiące na nadmiar wolnego czasu obserwują i oceniają innych. My nie z tych sfer. Też mi problem, co ludzie powiedzą. Czy ktoś w ogóle chce tego słuchać, nie wiem

Gość gość
Znam takich, co obserwują, kto chodzi do kościoła i w co był ubrany. Kto kolędę wpuszcza też wiedzą

Gość gość
Widocznie twoja babcia ma olbrzymi wpływ na twoją matkę, bo to domena starszych ludzi tak się przejmować tym co ludzie powiedzą. Mój wujek a syn mojej babci, facet po 50tce pracuje w szołbiznesie i nosi długie włosy, a babcia nieodmiennie przy każdej okazji wytyka mu te długie włosy i co ludzie powiedzą i że tak ładnie z krótkimi na maturze wyglądał. Takie własnie są babcie.

Gość gość
Nie.

Gość gość
na wsi tak zawsze jest