Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widziałyście dziś w TVP program o rodzicach Lilki z Bonifratrow ??

Polecane posty

Gość gość
Desperacja rodziców w walce o godność swoja i ich dziecka.Z tego co wiadomo to Lilka jest cały czas w szpitalu a mimo to oni musza cały czas opiekować się dzieckiem.Gdzie jest personel? Na co idą nasze składki skoro matka z ojcem muszą warować przy dziecku?Jak mogą podjąć jakąkolwiek pracę zarobkową jeżeli są w takiej sytuacji? Dlatego proszą o pomoc w powrocie do normalnego życia.Muszą mieć na dobrych prawników oraz na podstawowe potrzeby.Chcieliby mieć po prostu spokój a może p.Monika doczekałaby się drugiego...... A stres temu nie sprzyja.Postawcie się w ich sytucji -córka praktycznie bez szans,mało tego,jest wyśmiewana,jej rodzice hejtowani,i chyba z topniejącymi środkami do życia.Może z tymi środkami przesadzam ale bez pomocy prawnej to się nie obejdzie. Program szokujący.Przez tych hejterów i fundacja praktycznie nie działa.Co W. chcieli zdziałać zaraz była kontra a to zbiórka niezgodna z przepisami,a to nie zgłoszona i inne.

Gość gość
Mnie jest ich szkoda i nie potępiam ich. Nikt nie chciałby się znaleźć na ich miejscu i nie wiadomo jak by się zachowywał. Oni walczą i maja prawo do tego.

Gość gość
A skąd wiesz, że waruja? Ja z kolei słyszałam, że rzadko tam zaglądają. Ale ani Ty, ani ja tam nie byłyśmy. To może potwierdzić tylko personel szpitala.

Gość gość
Personel który ich hejtuje? Wiadomo co powiedzą a no to że się lansują w mediach,że tylko przychodzą na chwilę fotki pstryknąć,że nie pojawiają się przez kilka dni u córki,że wyciągają kasę od ludzi wzbudzając litość.To powie personel,który założył grupę do szkalowania w sieci.

Gość gość
A skąd o tym wiesz ? Od rodziców Lilki? Dla mnie są mało wiarygodni. Ale to tylko moje zdanie.

Gość gość
Co up?

Gość gość
Coś znalazłam Szukajcie: W cieniu wielkiej polityki post Moralność Kalego nie mogę wrzucić adresu bo nie wchodzi

Gość gość
O co chodzi z tą lilka bo nie słyszałam

Gość gość
gubią się w tym bo nie sądzili że ona tak długo będzie żyć pod respiratorem i to jest najbardziej przykre ona jako mama sama mówi w wywiadach dla lilki już nie da się nic zrobić bo ma tak zniszczony mózg a opiekować sie trzeba co dzień a kto to wytrzyma non stop :-( niby ma dziecko a w sumie go nie ma :-( Oni mają cholernie mocne głowy bo ja bym już wysiadła nie dała bym rady tak żyć i patrzeć na ciało mojego dziecka w szpitalu pod rurkami nie nie ja bym nie dała rady :-(

Gość gość
Weszłam na Fejsie na tą ich stronę pierwszy raz i pierwsze co to sie przerazilam,tez tak mieliście?co ta mała ma na oczach?Nie mogłam patrzeć ale z drugiej strony żal mi dziecka że tak cierpi

Gość gość
Każdy ma wybór. Można oddać dziecko chore i żyć dalej normalnie. Ale trzymać dziecko w szpitalu trzeci rok jednocześnie robiąc z siebie męczennika to porażka. Przecież oni mogą żyć normalnie. Odwiedza mala raz na jakiś czas i tyle. Ja sama jestem matką dziecka niepełnosprawnego. Miałam wybór i mogłam go oddać ale to moje dziecko i kocham go takim jakim jest. Opiekuje się nim codziennie i tak będzie do śmierci. Nie robię z siebie męczennicy. Żyje normalnie , nawet pracuje bo synek chodzi do szkoły specjalnej.

Gość gość
P.Bakowie mieli podobna sytuacje, ale Mala wzięli do domu. Opiekowali sie nia i jej blizniaczka. Julia odeszła w ramionach rodziców :(