Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GośćM

W jakiej postaci jadacie siemię lniane?

Polecane posty

Gość gość
zalewam wqrzątkiem i wypijam :O

Z ilu lyzeczek? Raz dziennie? Czy wiecej? Interesuje mnie to jaka jest najlepsza postac. Czy rozdrabniac je, czy gotowac do kisielu, czy zalewac wrzatkiem. Jak najlepiej by bylo, zastanawiam sie. Jest ktos kto dlugo je spozywa? Mozna zauwazyc zmiany na lepsze w zdrowiu? Jak tak, to w czym?

Gość gość
Wsypuję nie mielone do jogurtu albo twarożku, 2 -3 łyżeczki na pudełko zależy jakiej wielkości, czasem posypuję tez jajecznicę albo inne danie, lubię chrupać siemię, nie zastanawiam się czy jestem zdrowsza, ale na pewno włosy mają lepszy wygląd.

Podobno jest zdrowe zmielone na swiezo tylko w umiarkowanej ilosci codziennie. Ma wiele wlasciwosci prozdrowotnych, jak opisuja, ale tez posiada cyjano cos tam czyli w duzej dawce moze byc trujace. Wierzycie w to, ze wit b17 jest skuteczna w walce z rakiem, bo podobno to prawda. Jej niedobory moga byc przyczyna raka. Ona chyba znajduje sie tez w siemieniu lnianym, ale tym zmielonym wlasnie....?

Gość gość
wsypuję 2 łyżki na ponad szklankę wody i gotuję aż zawsze, jeszcze z 5 minut i dodaję cukier albo sok

In zdrowe tluszcze nie tucza w odpowiedniej ilosci. Tyje sie od nadmiaru wegli:) takze spoko

Gość gość
Ja piję siemię 3 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem. Łyżeczkę zmielonego siemienia wrzucam do kubka, zalewam do połowy przegotowaną, gorącą wodą (odczekuję chwilę, żeby to nie był wrzątek). Następnie energicznie mieszam przez około minutę, żeby nie zrobiły się grudy i piję całość – razem z „farfoclami”

GośćM dziś "Wierzycie w to, ze wit b17 jest skuteczna w walce z rakiem, bo podobno to prawda. Jej niedobory moga byc przyczyna raka." x To prawda, wit. B17 leczy raka w początkowym stadium wit. B17 znajduje się w pestkach jabłek, gruszek, moreli, brzoskwiń itd. to jest tzw. amigdalina, im bardziej gorzka pestka tym więcej leczniczej amigdaliny moja przyjaciółka wyleczyła guzy na piersi i na tarczycy pestkami moreli właśnie, ma to potwierdzone badaniami lekarskimi. Profilaktycznie można codziennie jeść świeże owoce wraz z pestkami np. 2 jabłka z pestkami, które trzeba dobrze pogryźć Na Radiu Maryja słuchałam w audycji sobotniej pt. Porady lekarskie gdzie dr Urszula Krupa mówiła tam o wit. B17 i ludzie dzwonili potwierdzając, że rzeczywiście wit. B17 leczy początkowe stadium raka. Audycje archiwalne można odsłuchać na stronce radia.

No wlasnie juz kiedys zaczyt sie w tym i bylo o wit b17. Ostatnio ogladalam jakis odc Ewa gotuje i tam byla gosciem taka pani, ktora tez wspominala o wit b 17 oraz o siemieniu lnianym, kuracji ostropestem i jeszcze mowila o piciu wody z miodem i cynamonem czy jakos tak...

Gość gość
Wracaj HIM

Gość gość
Ja co drugi dzień miele siemię i takie wsypuje do jogurtu lub kefiru i wypijam Nie zmielone nic nie daje jakie zjecie takie wydalicie ważne jest to co jest w środku :-)

Gość gość
W czym mielisz? Mozna w mlynku do kawy?

Gość gość
Tak specjalnie kupiłam młynek i miele w nim tylko siemię:-)