Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

łąkotka przysrodkowa

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pewien problem otóż po wykonaniu badania usg kolana doeiedzialam sie ze moja łąkotka jest niejednorodnej budowy (została prawdopodobnie uszkodzona) ma to potwierdzić rezonans na który się niedługo wybieram . Problem tylko tkwi w tym ze nie codziennie ale często lapia mnie okropne bole i noga jest jakby bez sil żeby się na niej poruszać do tego drętwienie i opuchlizna po kontuzji minelo sporo czasu wiec dlaczego teraz dopiero takie objawy ? Może ktos miał pidobna sytuacje i pomoże mi czy to normalne i czy to jest właśnie prawdopodobnie lakotka czy może blad lekarza ? Słyszałam również ze pi długim czasie nieleczenia mogą wystąpi zwyrodnienia .

Gość gość
a czy po kontuzji nosiłaś orteze lub gips wiem ze jak nie to z czasem te mikro urazy sie pogłębiaja , ja juz chodze 4 tydzien w ortezie bo skreciłam kolano a boli nadal i pewnie czeka mnie usg zeby zobaczyc w jakim jest stanie chodze na zabiegi ale niewiele daja mam krioterapie , jonofereze, magnetronik i lasery , ale noga nadal boli i troche sie boje czy tam wszystko gra

Gość gość
Jest to stary i nieleczony uraz nie nosilam żadnych zabezpieczeń ponieważ gdy udalam się do szpitala z urazem lekarz bez badan stwierdził ze nic mi nie jest ale bol nie ustepowal woec udałam się do ortopedy . Pytalam czy powinnam cos nosić ale powiedzial ze to mi nic nie pomoże .

Gość gość
Z czasem bedzie bardziej bolec bo uszkodzenie łąkotki powoduje szybsze ścieranie sie stawu kolanowego lub gorsza reakcje na ruchy obrotowe. Kolano raz zepsute i niewyleczone psuje sie cały czas i jest podatne na strzykania strzelania zwichnięcia i skręcenia . Jestem po rekonstrukcji więzadła 3 lata i ostatnio znowu mi sie wykręcilo a miałam zjechana łąkotkę ... Lekarz na worze powiedział ze prawdopodobnie zepsułem jeszcze bardziej łąkotkę przyśrodkowa....i ide do ortopedy. Dla mnie pakowanie nogi w gips to czysta glupota. Narazie czuje bol smaruje traumonem mało chodzę .

Gość gość
orteza ma przeciwdziałać mikro urazom ale ma swoje minusy bo trzeba cwiczyc miesien czworogłowy bo zanika :(

Gość gość
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez operacji a wam kochani życzę powrotu do zdrowia ! ;)

cześć :) niestety nie pomogę nic w tym temacie ale mam do Was ogromną prośbę piszę pracę magisterską i potrzebuje waszej pomocy przeprowadzam krotkie badanie dotyczące spozycia miodu w Polsce - dosłownie 2 minuty bardzo proszę o wypełnienie https://www.ankietka.pl/ankieta/211770/spozycie-i-preferencje-miodu-w-polsce.html z góry dzięki :)

Gość zapora
nie dbałaś o stawy, ja trenuje koszykówkę, dużo ćwiczę, skakam, ale dbam o stawy by uniknąć właśnie takich problemów jak masz, każdemu to polecam u nas trener o to dba, bierzemy arthroblock jakiś czas co jakiś czas i myślę że ominiemy takie problemy w przyszłości.Lepiej zapobiegać niż leczyć.

Gość sdfjkfhaif
Kiedy miałam wypadek na rowerze, musiałam zdecydować się na operację kolana. Pan Dr Piotr Krawczuk, jako jeden z najlepszych speców od kola pomógł mi w rozwiązaniu wszystkich problemów z nim związanych. Dziś chodzę jakby w ogóle nie spotkała mnie ta przykra sytuacja.