Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania901930930

Czy osoba która była wiele razy poniżana może odzyskać poczucie wartości?

Polecane posty

Gość ania901930930

Jak dziecko czesto slyszałam, że do niczego sie nie nadaje, ze jestem glupia, zle wygladam i to od najblizszych osob najbardziej od matki... Teraz juz jestem dorosła i choc mam faceta i znajomych to czesto czuje sie do niczego, ciezko mi w tego wyjsc... nawet jak slysze, ze jestem ładna czy fajna, albo inteligentna to nie wierzę w to...Przez to jestem troche taka zamknieta w sobie, wlasciwie to nigdy nie byłam tak naprawde pewna siebie, może czasem mialam takie przeblyski, ale czesto w zyciu slyszałam od ludzi, ze mi np niczego nie brakuje to powinnam być pewniejsza siebie, a ja nie potrafię , ciagle sie uwazam za ta najgorszą choćbym nie wiem jak sie starała żeby tak nie było...

Gość ania901930930
A i jeszcze byłam bita w dziecinstwie i to nie bylo zwykle lanie pasem, o tym nie wspomniałam... generalnie zaznałam wiele zła w dziecinstwie i to sie teraz odbija na mnie. Staram sie z tego wyjsc, ale jest ciezko, w trudnych chwilach nawet myslałam o samobojstwie itd...

Gość gość
Mam tak samo i chyba już zawsze tak będzie

Gość ania901930930
W sumie to mam żal glownie do mojej matki, ze mi zrobila taka krzywdę... Niby finansowo, owszem zawsze o mnie dbała, zawsze miałam na ubrania i co jesc, na to narzekać nie moge, ale za to zrobila mi duza krzywde w psychice bo byc moze zawsze sie bede czula gorsza od innych...

Gość gość
dlaczego chcesz się czuć gorsza , przecież w rodzinach przemocą domową prześladowane są tylko wartościowe osoby . Znam pewne osoby które były bite w domu z pięści, a teraz już nie dzieci po studiach pracują jako nauczyciele.