Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Amelia to tak jak dać dziecku na imię

Polecane posty

Gość gość

bezmózgowie. Bo to też część wad wrodzonych. A Amelia to choroba !!!

Gość gość
Amelia + Julia + Nikola + Jessica (ale napiszę też dżesika, bo większość nie ogarnie) = PATOLA x 1000000

Gość gość
Amelia to właśnie część wad wrodzonych. !!! Zapamiętajcie sobie lampucery !!!

Gość gość
w rodzinie jest amelia, matka do niej woła amela okropieństwo. a taka sliczna dziewczynka

Gość gość
Jeszcze można dorzucić:Vanessa,Roxana,Olivia,Inez

Gość gość
Każdy z nas o tym wie. Nie musisz pisac tego po raz tysięczny!

Gość gość
dajcie jakiś link ze amelia to choroba-wady wrodzone czy co tam jeszcze:-P

Gość gość
Dziewczyny, jesteście nie fair...moja kuzynka dała dziecku na imię Nikola. Jestem w stanie poręczyć za tę rodzinę, że to żadna patologia. Wręcz przecwinie, kulturalni, zaradni ludzie. Widać są wyjątki.

Gość gość
Akurat imię Julia jest ładne, fakt popularne ale naprawdę ładne i stare. Co do pozostałych to się zgodzę

Gość gość
Taka jestes madra, autorko, a nawet nie sprawdzisz,ze imie Amelia pochodzi od niemieckiej Amalbergi, a nie z greckiego ( a=bez) Swieta Amelia żyla w 8 w. n. e., nie sądze, zeby sie wtedy tak wnikliwie zajmowano diagnozowaniem chorób . (na marginesie, nie jestem Amelia, ani nikt z miojej rodziny)

Gość gość
Amelia to wada wrodzona polegająca na braku kończyny lub kończyn.

Gość gość
patrząc np na świętą Amelię to mozna dziecku dać tak na imię ale biorąc pod uwagę znaczenie medyczne to juz nie bardzo.

Gość gość
Imię amelia pochodzi od starogermanskiego "amal "- dzielny ( nie z greckiego).To przypadek za akurat jednoczesnie oznacza chorobę( o ktorej zreszta malo kto slyszal, dopiero ktos przy popularnosci imienia wyciagnal ten fakt na światlo dziennem,

Gość gość
mi się kojarzy z Amelią Poulain

Gość gość
To przypadek za akurat jednoczesnie oznacza chorobę( o ktorej zreszta malo kto slyszal, dopiero ktos przy popularnosci imienia wyciagnal ten fakt na światlo dziennem, XXX Taaak, na uczelniach medycznych wszystkie książki, w których występuje wzmianka o tej wadzie, są skryte w najciemniejszym zakątku biblioteki i pod kluczem. Bardzo dużo wykształconych ludzi od dawna wie, co to jest amelia, fokalia czy polidaktylia (tak żeby już się kończyn trzymać). Tylko ciemnota nagle odkryła Amerykę i się podnieca nową wiedzą. Imię mi się nie podoba. Pomijając nawet medyczną definicję. Ja szukając imienia dla synka brałam pod uwagę pochodzenie i znaczenie imienia, żeby nie wybrać takiego, które mogłoby mu kiedyś sprawić przykrość. Myślę, że brak wykształcenia medycznego (czy jakiegokolwiek) nie zwalnia z myślenia i choćby wygooglowania sobie imienia.

Gość gość
Autorko jaka ty jestes madra teraz mozesz byc dumna z siebie ze oswicilas kateferianki pewnie dzisiaj z tego poczucia dumy nie usniesz. Jestes moim idolem chce byc taka madra jak ty

Gość gość
18:21 TO JAK NAZWAŁAŚ SWOJEGO SYNA?

Gość gość
ale kobieto, liczy sie pochodzenie imienia, patronka, święta ( dla wierzacych) ewentualnie skojarzenia z fajnymi ludzmi. Imie Amelia nie pochodzi od choroby tylko jest zbiezna z jej nazwą. Uwazasz,ze np tworcy filmu Amelia nie potrafili korzystać z googla? A tak popularny Paweł oznacza z lac. kogos malego wzrostu - jakos nikt sie tym nie przejmuje

Gość gość
Jakub jest to imię pochodzenia hebrajskiego, od słowa aqeb (pięta), lub skrót aramejskiego słowa ja’aqob’el (niech Bóg ochrania). No i co kto wybierze :)

Gość gość
a mnie dziwi, ze wszyscy jak jeden maz naskakuja na to imie, nagle wszystkie proste kury domowe wiedza ze to nazwa rzadkiej choroby i powtarzaja jak zdarta plyta, byle tylko komus dos/rac, byle zgnoic

Gość gość
up jeszcze imiona - Lues Tasiemiec Kłykcina albo Gangliona :D

Gość gość
Proponuję Dyfteryt dla brata Amelii ;)

Gość gość
To imię jest bardzo ładne. Jakim trzeba być skrajnym debilem żeby z tego kpic. Imie to ma starsze pochodzenie niż jakaś tam nazwa choroby. Jakaś sfrustrowana psycholka założyła temat jak nic.

Gość gość
18.26 nazwałam mojego synka Wacław, nikt się nie doczepi!

Gość gość
Może wasze dzieci kiedys uslyszą o amelii na biologii lub na religii o św. Amelii.

Gość gość
00:37 Ach,rewelka:-D WACEK,pokaż wacka:-D Widzisz, doczepić się zawsze można

Gość gość
Co wyście się tak uczepili tej Amelii? Jest tyle ładnych nazw chorób! Cholera, Gruźlica, Dżuma, Kiła... A wszędzie tylko Amelia i Amelia... Ludzie, bądźcie oryginalni! Dlaczego w piaskownicy siedzi po 7 Amelek a Kiły albo Gruźlicy nie ma ani jednej? Przecież to też są piękne imiona, a zapomniane jak Mieczysław czy Bożydar... Smutne to :(

Gość gość
patrząc np na świętą Amelię to można dziecku dać tak na imię ale biorąc pod uwagę znaczenie medyczne to już nie bardzo X Nie sądzę, żeby matka nadająca dziecku imię Amelia kierowała się jego medycznym znaczeniem. Chyba żadna kobieta nie myśli sobie "O jakie piękne imię, Amelia jak choroba! Dam tak mojej córeczce na cześć choroby!" No musiałaby być jakaś nienormalna matka żeby tak myślała. Podejrzewam że mamy Amelek nie zastanawiają się nad znaczeniem medycznym imienia, większość z nich w chwili gdy nadają to imie dziecku prawdopodobnie nawet nie wie że taka choroba istnieje. Zapewne podoba im sie brzmienie tego imienia lub mają z nim fajne skojarzenia, nosił je ktoś bliski itp. Nie sądzę żeby ktoś zdrowy psychicznie nadawał dziecku imię na cześć choroby. A co do medycznego znaczenia - jak sama napisałaś, wrodzony brak kończyn jest to znaczenie medyczne słowa amelia, a nie pochodzenie tego imienia. Dlatego według mnie stwierdzić, że imię Amelia pochodzi od choroby to tak, jakbyście mówiły że imię Basia pochodzi od mąki albo że Kasia to znaczy "margaryna". Szczerze mówiąc, bardziej współczuję Wam, niż małym Amelkom. A co do tej Gruźlicy, Dżumy, Kiły - myślę, że byłyby to idealne imiona dla dzieci tak "inteligentnych" ludzi jak Wy.

Gość gość
sdletgtjukekktjthththbdfghdghtryulop6rieYWGTREHR