Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomaszkov

Czy zmienić kierunek studiów ? Jeśli tak,to który wybrać ?

Polecane posty

Gość Tomaszkov

Witam was serdecznie. Jestem studentem Bankowośći,mam 21 lat. Teraz jestem na II roku studiów. Zastanawiam się czy nie zmienić kierunku studiów. Są tego dwa powody : - studia mi się absolutnie nie podobają.Szczerze mówiąc nienawidzę tego.Same liczenie i często nie wiem co liczę.Z matematyki byłem słaby,może to jest tego powód,chociaż te obliczenia nie mają nic wspólnego z matmą jaką znam z liceum. W dodatku znajoma moich rodziców stwierdziła,że pracowała w banku jako kasjer i zwolniła się.Teraz pracuje w Tesco na kasie.Zarabia podobnie a jest o wiele mniej stresów i praca też łatwiejsza i nikt ci nie grozi zwolnieniem jeśli nie wypełnisz planów i nie wciśniesz ludziom produktów bankowych - po drugie: zwalniają teraz dysponentów i kasjerów z banków m.in z powodu podatków narzuconych przez PIS na banki,a wiadomo,że po Bankowości będę musiał zacząc od pracy na tych stanowiskach. - po trzecie: nie jest łatwo dostać po tym pracę.Dobrze jest mieć znajomości. Inaczej rozmowy kwalifikacyjne i sporo chętnych na jedno stanowisko.Jednego przyjmą,wielu odrzucą. Ponoć nie brakuje bezrobotnych po Bankowości. Dlatego teraz zastanawiam się nad innym kierunkiem. Nie mam żadnego,absolutnie żadnego pojęcia czego mogę się spodziewać po tych kierunkach o których myślę. Chcę wybrać : - pracę w policji (ale nie wiem jakie studia zacząć,wogóle nie wiem jak się do policji dostać,od czego zacząć.Słyszałem coś o testach sprawnościowych,psychologicznych,itp.) - zastanawiam się też nad prawem. Moja mama poszła na te studia w latach 90-dziesiątych,ale zrezygnowała po ponad miesiącu. Poszła na kierunek związany z psychologią,ale pracuje w innym zawodzie bo po kierunkach związanych z psychologią bardzo ciężko z pracą,ale to wiadomo nie od dawna. Mam jeszcze dobrego kolegę,który poszedł na Bezpieczeństwo Wewnętrzne i mie trochę namawia,żebym też poszedł,ale nie jestem za bardzo do tego przekonany.Prosze,aby ktoś mi doradził. Z góry dziękuje za rady

Gość gość
ok.Dzięki.Słyszałem coś o tym Szczytnie. Tylko łatwo się tam dostać na pewno nie jest. Radziłbyś z tego wszystkiego wybrać jednak policję ?

Gość Tomaszkov
to co napisałem na górze to ode mnie ::D

Gość Małlgossssia
ja też bym nie chciala pracowac w banku,bo pracuje jeden z moich rodziców i tez mówi ,ze jest ciezko.Pacuje w PKO . Polecam tobie bardziej policje . Studia prawnicze to były dobre,ale gdzies 15-20 lat temu. Nie dziś. Jak biegac umiesz,jakąs kodnycje masz,przysiady umiesz zrobic to wątpie,żeby cie nie wzieli.Na rekrutacje mozesz isc od razu.Licz sie tylko z tym,ze cie wezmą na ulice. Kilka lat popracujesz i potem moze gdzies awansujesz,np.do drogówki.

Gość gość
najlepiej informatyke wybra. Programistyka najlepiej