Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dlugo wymioty przy wprowadzaniu mm?

Polecane posty

Gość gość

corka ma 7 miesiecy. Jestem zmuszona odstawiac ja powoli od piersi. Od wtorku podaje mleko Hipp Combotic. I tak we wtorek wieczorem zjadla ok 100 ml i za 2 min po wypiciu zwymiotowala, czy chlustajaco 2 razy od razu po sobie ulala. Wczoraj dalam 60 ml po poludniu, sporo ja ponosilam po jedzeniu ale po jakies pol godz. tez zwrocila. Dzis rano podalam 60 zjadla i bylo ok. O 17:30 zjadla 90 i za prawie godzine zwrocila. Zmienic mleko juz, czy jeszcze poprobowac? Jesli zmienic to na jakie?

Gość gość
Wcale nie powinna wymiotować.

Gość gość
Skonsultuj się z pediatrą. Dziecko nie powinno w ogóle wymiotować.

Gość gość
Nie powinna wymiotować. Jak sie ulewa to zmieć mleko. Moja pije Bebilion i nigdy noe bylo żadnych sensacji

Gość gość
tu autorka. Z tego co slyszalam to jak byla tylko na piersi jesli chodzi o mleko to brzuszek tak sie broni ale do kilku razy mozna to zaakceptowac. Wieczorem zjadla i jest ok juz 2 godz.

Gość gość
powinno stopniowo sie dawac najlepiej mieszac, połowe twojego i mm

Gość gość
Moja w ogóle nie wymiotowała. Coś jest nie tak. Zmień mleko.

Gość gość
W życiu nie słyszałam o tym że kilka razy może wymiotować, a potem się przyzwyczai. Zmień mleko. Sprawdź też smoczek, mój np. wymiotował po piciu z butelki Lovi, zbyt szybko mu tam leciało, ale wiedziałam że to wina butelki bo wymiotował też po mleku które tolerował wcześniej. Ja dawałam Bebiko, to z kleikiem, bo mały po nim nie ulewał.

Gość gość
Autorko, skoro, jak sama napisałaś, brzuszek się broni, to chyba organizm dziecka chce Ci przekazać wiadomość, że go czymś trujesz. Wymioty to oczyszczanie się organizmu przed tym, co mu szkodzi. A dlaczego musisz odstawić dziecko? Może mogłabyś odciągać swój pokarm?

Gość gość
żadne z moich dzieci tak nie reagowało przy wprowadzaniu mm. Pierwszy raz słyszę że coś takiego ma byc. Skonsultuj się z pediatrą. To już dość duże dziecko jak na ulewanie nie mówiąc o wymiotach.

Gość gość
macie racje. Ide zaraz kupic bebilon. Jednak wieczorem dalam z odrobina kleiku ryzowego, w nocy 30 ml i rano dzis 90 tez z kleikiem i jest dobrze. Sama juz nie wiem...

Gość gość
Autorko, pomysl. Czy w siebie bys wlewala cos, po czym wymiotujesz?

Gość gość
Mleko mm jest ciężej strawne niż mleko matki. Ty zapewne miałaś chude mleko a mm jest tłuściejsze, może spróbuj bardziej rozcieńczać zeby przyzwyczaić żołądek. Pomyśl jak sie czujesz jeśli zjesz zbyt tłusty posiłek zwłaszcza na noc, mnie po czymś takim mdli, a czasami nawet też wymiotuje, jestem dorosla a co dopiero dziecko.

Gość gość
gość dziś Co Ty za herezje wypisujesz? Nie ma czegoś takiego, jak chude mleko! Jakaś durna baba Ci to powiedziała, bo jej jakaś inna durna tak powiedziała a Ty powtarzasz dalej te głupoty. Mleko kobiece ma skład dostosowany do wieku dziecka a nawet do pory dnia. Nie może być za chude. A rady o rozcieńczaniu mieszanki to jeszcze większy idiotyzm. Ma być zrobiona tak, jak w przepisie, bo tu nie chodzi tylko o wypełnienie żołądka. Jeśli już się podaje mniej wartościowy pokarm, bo niestety ale mm takim jest i nikt jeszcze nie udowodni, że jest lepsze od mleka kobiecego, to przynajmniej trzeba go podawać tak, aby dziecko miało z niego max korzyści. Przecież po to podaje się mm w odpowiednich proporcjach, aby dziecko uzyskało z niego wszystkie niezbędne składniki odżywcze w optymalnych ilościach. Rozcieńczenie mm powoduje, że dziecko opije się wodą i pozostanie niedożywione po takim posiłku. Dziecko autorki już jest dość spore, więc nie powinno ulewać ani tym bardziej wymiotować po jedzeniu. Kupowanie coraz to nowych mm na chybił trafił to chyba też kiepski pomysł. Ja bym się wybrała do pediatry. Raz, aby polecił odpowiednie mleko, a dwa, z tymi wymiotami.