Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość wstrzasniety

ma wejsc w zycie CALKOWITY ZAKAZ ABORCJI

Polecane posty

Gość gość
To wszystko padnie, jak kobiety zaczną umierać, owdowiali niedoszli ojcowie będą zgłaszać sprawy do Trybunału Praw Człowieka, Polska będzie płacić milionowe odszkodowania, a do tego dojdą dzieci niesfornie wyślizgujące się z kocyków.

Gość gość
gość dziś Aaa w takim razie przepraszam, źle Cię zrozumiałam :)

Gość gość
Jeszcze dodam, ze moj bratanek ma rozum kilku latka i trzeba go pilnowac na kazdym kroku. Poza tym uwazam, ze calkowity zakaz aborcji to gruba przesada. Kobieta powinna decydowac o ciazy i porodzie, a nie polski rzad.

Gość gość
Według informacji z linka wklejonego powyżej Szydło z Kaczynskim wcale tego nie chca, tylko się jakas fundacja wpieprza ze swoim projektem. Ciekawa jestem, ile byloby podpisów pod tym, gdyby zapowiedzieli, że wśród podpisujących będą losować rodziców adopcyjnych dla chorych dzieci.

Gość gość
Gościu z 11:33. Nie ma za co. To ja nieprecyzyjnie napisałam. :)

Gość gość
Polska to jednak chory kraj :-(

Gość gość
Ciekawe czy w planach mają też zwiększenie pomocy finansowej dla niepełnosprawnych, bo chyba powinni dać możliwość kobietom wychowywać takie dziecko?

Gość gość
Co ma zrobić samotna kobieta wiążąca ledwo koniec z końcem w ciąży, z której wiadomo, że dziecko będzie chore i będzie wymagać rehabilitacji i opieki przez całe życie? Kobieta pracuje, bo musi utrzymać przecież rodzinę. Co zrobi jak urodzi chore dziecko? Będzie musiała zrezygnować z pracy. Zasiłki jakie daje państwo są śmieszne przy kwotach, jakie kosztuje rehabilitacja. Czy ktoś w ogóle o tym pomyślał?

Gość gość
Najwięcej do powiedzenia ma Kaczyński, którego było stać co najwyżej na posiadanie kota.

Gość gość
Gość "Czy ktoś w ogóle o tym pomyślał?" Oczywiście, że pomyślał. Pomyślał - "radźcie sobie same".

Gość gość
Jest taka typowo polska zasada "jakoś to będzie". Najbardziej przykre jest to, że polityków interesują chore dzieci przed urodzeniem. Później już nikt się nimi nie martwi.

Gość gość
No dokładnie. Jak w brzuchu to świętość, a jak potem po urodzeniu są znajdowane na śmietnikach, albo przymierają głodem to już przecież żaden problem.

Gość gość
up: dokładnie!

Gość gość
Ten program 500 + wg mnie dlugo nie pociagnie, bo nasz kraj po prostu na to nie stac.

Gość gość
powiem wam tak- w tym kraju NIGDY nie bedzie dobrze :-O glosowalam na pis bo mialam dosc rzadow hameryki, unii we wlasnym kraju, promowania zboczenia(pedofilii, zoofilii), wyzyskiwania biednych ludzi, wyprzedawania kraju, sprowadzania muslimow-darmozjadow ale nie z pobudek religijnych bo daleko mi do katoliczki :-O teraz powstalo podobne dziadostwo tylko po drugiej stronie barykady! teraz czarni skurwiele w koloratkach umila nam wszystkim zycie... nienawidze kosciola z calego serca i tych czarnych smieci. czemu nie ma niezaleznej partii ktora nie bedzie lizac rowow czy unii czy mafii z watykanu?! czemu trzeba wybierac miedzy uciskiem muslimow-kozojebcow, pedalstwa, pedofilii, wynaturzenia a uciskiem czarnej zarazy - darmozjadow ktorzy wprowadzaja swoje rzady mimo ze od polityki powinni trzymac sie z daleka!!!

Gość gość
Gościu powyżej, w jaki sposób w naszym kraju promowało się zoofilię? Tylko proszę konkrety i bez wyzwisk. O ile, oczywiście, potrafisz pisać normalnym językiem zamiast wylewać z siebie potoku pomyj.

Gość gość
Ja glosowalam na Kukiza, na PIS na pewno juz nie zaglosuje ! mam jedno dziecko na studiach dziennych, drugie niepelnoletnie i nie dostane ani grosza..

Gość gość
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, nie wierzę że ta ustawa przejdzie :o

Gość gość
Właśnie downy są powodem zakazu aborcji.juz drugie dziecko przeżyło godzinę po aborcji.macie za swoje.down Tp nie koniec swiata

Gość gość
Dla tych co nie popierają pomysłów PiS mam jedno pytanie: głosowałyście w ostatnich wyborach? Niestety sporo słyszę narzekania na PiS od osób, które na wybory w ogóle nie poszły. PiS ma zmobilizowany elektorat, oni głosować chodzą. Zrezygnowani przeciwnicy PiSu nie i potem mamy co mamy, sami (jako społeczeństwo) sobie to zgotowaliśmy. Może zmądrzejemy i przeciwnicy pójdą do urn następnym razem. Bo ta akurat ustawa będzie dotyczyła nas wszystkich. Każda kobieta może się znaleźć w trudnej sytuacji.

Gość gość
gość dziś Rozumiem, że ty zaadoptowałaś już gromadkę dzieci z downem, do tego głęboko upośledzone?

Gość gość
Strach uprawiac sex :-o

Gość gość
Dla tych co nie popierają pomysłów PiS mam jedno pytanie: głosowałyście w ostatnich wyborach? Niestety sporo słyszę narzekania na PiS od osób, które na wybory w ogóle nie poszły. PiS ma zmobilizowany elektorat, oni głosować chodzą. Zrezygnowani przeciwnicy PiSu nie i potem mamy co mamy, sami (jako społeczeństwo) sobie to zgotowaliśmy. Może zmądrzejemy i przeciwnicy pójdą do urn następnym razem. Bo ta akurat ustawa będzie dotyczyła nas wszystkich. Każda kobieta może się znaleźć w trudnej sytuacji. x no i niby na kogo mam zagłosowac w następnych wyborach?! na złodziei PO, bankierów Petru czy może byłych komuchów SLD,sory ale nie ma na kogo głosować

Gość gość
NA NIKOGO !

Gość gość
gość dziś NA NIKOGO ! X No właśnie o to chodzi pisowi. Nie głosujcie, dzięki temu PIS wygra. Te co nie głosowały nie powinny mieć prawa zabierania głosu w dyskusjach na tematy dotyczące zmiany prawa. Wiadomo było jakie PIS ma poglądy, wiadomo było co zmieni. Nie głosowałaś = przyłożyłaś do tego rękę. TAKA PRAWDA. Krytykować mogą ci co głosowali.

Gość gość
Wiecie...mam nadzieje ze osobom ktore sa za całkowita ochrona zycia poczętego ktos zmieni nastawnie niechcianym poczęciem-ciekawe, co wtedy powiedzą. Ciekawe czy kazałyby urodzić swojej 12letniej córce "dziecko" ktore zostało poczęte w wyniku gwałtu. Ciekawe, czy same będąc w takiej sytuacji by pokochały. Ciekawe, czy zniosłyby 9mc ciazy (rozstępów, laktacji, zmieszczonego ciała i porodu SN) dla wyplucia z siebie pomiotu jakiegos suk-in-sy-na. Ciekawe czy zaadoptują takie dziecko. Frajerki ktore widza wszystko przez pryzmat słitaśnego bobasa. Nikt wam prawa fo decydowania nie dał wiec dlaczego sobie roscicie do tego uprawnienia. Ja uwazam ze cos w kobiecej macicy niezdolne do zycia poza nia nie jest odrębnym człowiekiem a pasożytem i jesli nie chce to moze sie go pozbyć. Wasza opinia podszyta ideologia mnie nie obchodzi.

Gość gość
Na szczęście jestem ze Szczecina, wspaniałą niemiecką klinikę aborcyjną znam z polecenia, jest oddalona o jakieś 45 minut jechania samochodem, więc nic mi nie grozi, a usunęłabym każde dziecko, mam 31 lat i absolutnie nie zamierzam być Matką, zupełnie mnie ten temat nie interesuje i rząd mnie do niczego nie zmusi zakazami, są jeszcze inne kraje :)

Gość gość
Ja mam 34 lata i właśnie usunęłam ciążę, absolutnie tego nie żałuję. Ciąża była zdrowa, mam męża, ale oboje umówiliśmy się przed ślubem, że absolutnie żadnego dziecka nie będzie. Usunęłam w 13 tygodniu ciąży, prezerwatywy nas zawiodły, jeśli zajdę ponownie, to znów usunę. Są Czechy, Niemcy.. naprawdę jest wybór, a sam proceder nie jest drogi około 500 euro, plus w krajach zagranicznych traktują Cię za szacunkiem i atmosfera jest naprawdę sympatyczna. A teraz zapraszam wyznawczynie katolicyzmu i PIS do krytyki :) Nic Kochanie nie zrobicie takim jak my, mamy pieniądze, wykształcenie, karierę i usunąć możemy kiedy tylko nam przyjdzie na to ochota i tak jak pisała koleżanka wyżej - żaden zakaz tego nie zmieni.

Gość gość
Niestety jeśli przepis wejdzie w życie, wszystkie nas zacznie to obchodzić i dotyczyć, czy tego chcemy czy nie, taka prawda :o