Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdumionyObywatel

polscy biskupi zakazują kontaktów z ateistami i wyznawcami innych religii

Polecane posty

Gość ZdumionyObywatel

Czytaliście ten komunikat Konferencji Episkopatu Polski? Nie czytaliście? To lepiej przeczytajcie! "Wyłączność w Trójcy Jedynego Boga jest chroniona pierwszym przykazaniem Dekalogu. 'Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie!' (KW 20, 2-17). Dlatego stanowisko katolików w tym względzie jest jasne i niezmienne: należy chronić każdego człowieka przed kontaktem z ateistami i innowiercami (...) W roku Jubileuszu (...) zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli (...), aby podjęli działania mające na celu pełną prawną ochronę boskiego porządku w imię przyszłych pokoleń. Jak bowiem mówi pismo: 'Bóg (...) karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia' (KW 20, 2-17)". Pytany, co to znaczy, Rzecznik Episkopatu stwierdził, iż "nie wolno narażać narodu, tolerując zagrożony najsurowszymi boskimi karami ateizm oraz inne bezbożne praktyki. Do obowiązków demokratycznie wybranych władz świeckich należy stanowienie odpowiedniego prawa państwowego"

Gość gość
polski katolicyzm upodabnia się coraz bardziej do islamu a polscy biskupi do ajatollachów nasuwa się pytanie czy czeka nas nowe średniowiecze w Polsce ?

Gość gość
szok - to za mało powiedziane. Wypierdolić tą agenturę watykanu z polski. konic z szerzenioem ciemnoty, zabobonu i nienawiści do Innych !

Gość gość
ciekawe kiedy zaczną wsadzać do więzienia za brak wiary ?!

Gość gość
Rozkazywać to oni mogą...,mam swój rozum i nim się kieruję.Oni tym postępowaniem sami na siebie kręca bat!

Gość gość
PiS może zakazać ateizmu bo wątpię by zakazał wyznawania religii niekatolickich. A jeśli nawet nie zakażą ateizmu tą wurzucą ateistów z posad państwowych.

Gość gość
polecam książkę Russela Blackforda "50 mitów o ateizmie".

Gość gość
kler zieje nienawiścią a policja ich nie aresztuje bo się ich boi

Gość gość
kler katolicki uważa wszystkie płody za swoje i wszystkie dzieci za swoje ...a PiS to potwierdza

Gość MłotemCzarnąHołotę
Sennym marzeniem moim jest świat bez kapłanów nadętych buców, odętych purpurat-cabanów Świat bez wojennych, świętych podżegaczy stosy podżegających Świata Podpalaczy Ach, jak mi we snach tęskno, ach, jak mi się marzy Świat mądrych, wolnych ludzi, bez rewerendarzy wiecznie stroszących pióra Świata Gospodarzy tych sacralnych, niebieskich ptaszków-altanników Mistrzów nieodpowiedzialności i prawnych uników! Do każdej megazbrodni dniem i nocą zdolnych Choć bajecznie bogatych - bulimicznie głodnych! Wiek wieków purpurowych Świata Zegarmistrzów intryg i prowokacji niedościgłych mistrzów! Spiżem buta "złączonych" z każdym mechanizmem o ile ten nie "tyka"... zgodnie z Katechizmem! Czy innym, objawionym pastuchom nad ranem złotymi literami spisanym Koranem... Świat mi się marzy od tych wszystkich "świętych" wolny i tysięcznej, kolejnej religijnej wojny... Świat mi się marzy wolny... od stad "świętych" mężów jak "prastary kusiciel" jadowitych wężów miliardom wciskających swe oszustwa grube: Islamską, szinto i każdą równą im podróbę!! Zrywam się, gdy sen ów snuć mi się przydarza i ćwiczę... cmoki w pierścień Kato-Gospodarza...! Cwiczę na wsiakij słuczaj, żeby nie wyjść z wprawy: - "cień Lecha" rządzi z... Jarkiem Sprawiedliwie Prawym! "Prawie" robi różnicę - dziw to ponad dziwy: Podlactwem rządzi karzeł Prawie Sprawiedliwy!! Ćwiczę ot tak, dla wprawy, na wszelki wypadek - "rzondzom" PiS i Pan JaPa - Wielki Święty Dziadek!

Gość gość
Hańba ! Religijna nietolerancja biskupów w XXI wieku to cofnięcie się w rozwoju cywilizacyjnym o 100 lat.

Gość gość
ciekawe kiedy znów zapłoną stosy ?!

Gość gość
polscy kapłani katoliccy to barbarzyńcy i poganie a polski katolicyzm to bałwochwalstwo i wiara w próbówki

Gość gość
Czy to jest autentyczny cytat z wypowiedzi rzecznika?

Gość gość
Czy to jest autentyczny cytat z wypowiedzi rzecznika?

Gość gość
Nie będziesz miał cudzych bogów OBOK Mnie....Pierwsze słyszę żeby ateiści i niechrześcijanie mieli jakichkolwiek innych bogów obok tego w którego nie wierzą. Takie rzeczy wyprawiają właśnie katolicy, oprócz Boga oddając cześć Matce Boskiej, całej armii najróżniejszych świętych, okazjonalnie również ojcu dyrektorowi i kaczyńskiemu, a ich "pasterze" ten caly obłęd jeszcze na najprzeróżniejsze sposoby ugruntowują i napędzają! Wygląda to na celowe i planowe niszczenie wiary chrześcijańskiej na rzecz bezosobowej religii za pomocą ktorej łatwiej manipulować społeczeństwem. Innymi metodami dochodził do tego Stalin, innymi KK, ale cel ten sam- faktyczne zastąpienie wiary w Boga wiarą w przeróżne bałwany i nieważne czy będzie to Stalin, Kim Dzong Un, Mao, Kaczyński czy Rydzyk- Komintern ma się nadal znakomicie obecnie działając pod nazwą KK....

Gość Członek KK
Primaaprylisowy żart. Widać jednak, że lewackie matoły cały czas w pogotowiu, aby tylko skrytykować KK.

Członek KK - Ale już nie jest primaapilisowym żartem, że krk to zapowiadany Antychryst i namiestnik szatana na ziemi...