Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autorrka

Czy łożyłyście już wniosek o 500 plus ?

Polecane posty

Gość gość autorrka

Bo ja tak. Nastawiłam sie że będzie kolejka,a byłam jedyna! Poszłam o 8.A wnioski przyjmowali od 7:30.Nikogo nie było przede mną,ani za mną.Byłam bardzo zdziwiona.Super,że tak mi sie udało.

Gość gość
wow! Urzekająca historia, podziel się jeszcze kilkoma.

Gość gość autorrka
Miało być złożyłyście a nie łożyłyście ☺

Gość gość
było lecieć już o 7:00 czekać na otwarcie

Gość gość autorrka
Chciałam mieć już to z głowy.Poza tym,przeczytałam w necie,że jak złoży sie wnioski do dnia 10 danego miesiąca,to wypłata świadczenia nastąpi do dnia 10 następnego miesiąca. Także do 10 maja przeleją ☺

Gość gość
A ja rozmawiałam z osobą która się tym zajmuje i usłyszałam że mają teraz na początek 3 mies. na wypłatę a dopiero potem będzie do miesiąca. więc nie nastawiaj się za bardzo bo możesz poczekać i to sporo.

Gość gość
No miałam isc ale kaca miałam

Gość gość
Pogoda deszczowa.

Gość gość
autorko, a wiesz o tym, ze jak zloysz wniosek który jest ZLE wypelniony to przepada Ci szansa na kase az do następnego roku? Mowili o tym wczoraj w RMF-ie, ze rząd o tym nie pisnie ani słowa a trzeba bardzo uwazac.

Gość gość autorrka
Pan do którego złożyłam wniosek sprawdził go.Powiedział "Dobrze,to wszystko." Poza tym,wniosek jest prosty do wypełnienia.Podobny do tego który składa sie co roku o rodzinne.

Gość gość
Ja dzisiaj skladam podanie elektroniczne

Gość gość
Trzeba być mocno pijanym, żeby ten wniosek źle wypełnić.

Gość gość
dla mnie to byłby obciach lecieć juz pierwszego dnia i to z samego rana, jakbym na chleb nie miała. pewnie niezła z ciebie mopsiara :)

Gość gość autorrka
Tak,niezła ze mnie mopsiara,ale na koncie mamy 140 tys.,dwa samochody,w tym terenowy za 67 tys.ale to nie ma nic do rzeczy.Dzięki temu nie muszę pracować,bo nie trzeba ujawniać sytuacji majątkowej. Większość ludzi ma dobrą sytuację.

Gość gość
myślicie że w poniedziałek rano nie będzie obciachu? czy lepiej poczekać do wtorku? :D

Gość gość
Tak złożylam przez konto internetowe. Akurat miałam czas, dzieci spały to nie mam na co czekać. Co tyo za ròżnica czy dziś czy za miesiąc? Należy mi się to składam. A kasa przyjdzie kiedy przyjdzie. Nie rozumiem oburzenia i uszczypliwości niektòrych.

Gość gość
a co trzeba dołączyć, jak chce się też na pierwsze dziecko, czy takie zaświadczenie ze skarbówki jak do rodzinnego?

Gość gość
Wstydu nie macie. Sprzedalyscie się Opisowi za 5 stowek. Jak. Się c**e nad stawia to trzeba myśleć czy da się radę. Dzieci wychować. Chyba zdajecie sobie sprawę ze. Te pieniądze są wzięte innym Polakom żeby wam dac za sorzedajny glos w wyborach.

Gość gość
Śmieszą mnie ogromnie takie zarzuty. A Tobie należy się 500 zł czy nie?

Gość gość
Tak. Należy. Ale nie biorę . w życiu nic od tych szmaciarzy. Stać mnie żeby wychowywać swoje dzieci. Pracuje na to.

Gość gość
Mam w dópie to komu zabiorą te pieniądze.Wiem jedno-żaden rząd nie dawał po 500 zl.na dziecko.Zrób sobie dzieci to też otrzymasz kase.Chodzi o przyrost naturalny,a prawde mówiąc to w życiu utrzymanie dziecka nie kosztuje miesięcznie 500 zł.Może z 300 zl.Ubiorów nie kupuje sie co miesiąc a dziecko je jak wróbelek.

Gość gość
ja nie idę bo się boje po prostu :-(

Gość gość
Mnie też stać bo do tej pory obywałam się bez tej kwoty i problemu nie było. Lecz ja nie czuję się urażona, nie jest to dla mnie ujmą by skorzystać skoro dają. Nie jestem "mopsiarą",ktòra dla 500 zł narobi dzieci. Należy mi się, dają to biorę nie czuje się z tym źle. Przestaną dawać trudno też będzie ok,tragedii nie będzie.

Gość gość
nie trzeba zaświadczenia, bo wczoraj byłam po nie w skarbówce ale powiedzieli że nie wydają, opieka sama pozyskuje info o dochodach.

Gość gość
nas jest 7 i miesięcznie 3 tys idzie na jedzenie :-) a nikt nie ma nadwagi ja mam niedowagę :-)

Gość gość
A dla mnie jest Ujma. Nie potrzebuje komuś zabrać żeby dac swoim dzieciom. Szczególnie zas od tego rządu kłamców i hipokrytow. Skoro mam dzieci to stać mnie żeby je wychować. A ta kwota nijak się ma do rozplodu.

Gość gość
Skoro nie potrafią zapewnić miejsc dla wszystkich dzieci w przedszkolach to będzie chociaż część na prywatne. Chociażby w ten sposòb można wykorzystać kasę.

Gość gość
Zauważcie,że niektórym te pieniądze naprawde sie przydadzą. Większość dzieci jest nieplanowanych i co,mają usunąć bo nie stać ich na utrzymanie?Moi sąsiedzi mają 7 dzieci. Są b.religijni.On organista w kościele,ona katechetka.Żadna patologia,porządni i sympatyczni ludzie.Ale dzieci biednie ubrani :( Dzięki tym pieniądzą będzie ich stać na nowe a nie używane ubrania .

Gość gość
Ja nie będę sie unosić głupim honorem i wezme te pieniądze skoro dają. Mam 2 synów w wieku 13 i 15 lat.Dostanę 500 zł.i wiecie co?Dam im co miesiąc po 200 zl.kieszonkowego a 100 zl.zostawię dokładając do wyżywienia.Nie wierze tym co gadają że nie wezmą tych pieniędzy-to nie są pieniądze dla Was! Lecz dla dzieci!

Gość gość
Też wezmę. Przyda mi się ta kasa na moje kosmetyki ☺