Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autorrka

Czy łożyłyście już wniosek o 500 plus ?

Polecane posty

Gość gość
Byłam, złożyłam.Zero kolejek. Pełna mobilizacja urzędników ( pomocnych i uprzejmych )Decyzja pod koniec kwietnia. Żadnych dodatkowych zaświadczeń nie potrzebowałam. Urząd sam sprawdza dochody ze skarbówki.

Gość gość
Ostatni wpis potwierdza patologię i brak honoru i moralności. Ciekawe na. kogo wychowacie swoje dzieci

Gość gość
Ha,ha żartowałam z tymi kosmetykami☺

Gość gość
gość autorrka dziś Tak,niezła ze mnie mopsiara,ale na koncie mamy 140 tys.,dwa samochody,w tym terenowy za 67 tys.ale to nie ma nic do rzeczy.Dzięki temu nie muszę pracować,bo nie trzeba ujawniać sytuacji majątkowej. Większość ludzi ma dobrą sytuację. I Pani zasiłek rodzinny jeszcze pobiera? W tym kraju tylko kombinatorstwo się oplaca. My mamy jedynaka. Na jego utrzymanie idzie 1000zł miesięcznie razem z lekami i wizytami u specjalistow. I my oczywiście nic nie dostaniemy! Dodam ze nie ejstesmy takimi bogaczami jak ta pani powyżej.

Gość gość
O wy lobuzy jedne, przytulam.

Gość gość
Jestem rodziną zastępczą i mam pięcioro pod opieką. Też złożyłam.

Gość gość
Tak,niezła ze mnie mopsiara,ale na koncie mamy 140 tys.,dwa samochody,w tym terenowy za 67 tys.ale to nie ma nic do rzeczy.Dzięki temu nie muszę pracować,bo nie trzeba ujawniać sytuacji majątkowej. Większość ludzi ma dobrą sytuację. x to tym bardziej stoisz o 8 rano pod urządem jakbyś głodem przymierała trzeba było zlożyć za 2 tyg, tez bys kase dostała naprawdę jesteś żenująca. wariatki rzucają sie pierwszego dnia a czasu na to jest 3 misiace, nie rozumiem takich ludzi. system informatyczny oczywiście juz nie wydala z przyjmowaniem wniosków.

Gość gość
Łożyć to będziemy my rodzice jedynaków na wasze gromadki.

Gość gość
My mamy jedynaka. Na jego utrzymanie idzie 1000zł miesięcznie razem z lekami i wizytami u specjalistow. I my oczywiście nic nie dostaniemy! Dodam ze nie ejstesmy takimi bogaczami jak ta pani powyżej. x a tobie co tak żal duupe sciska że inni dostaną? sama piszesz ze na utrzymanie swojego jedynaka wydajesz 1 tys/mc więc jakbys miała dwójkę wydałabyś dwa razy tyle czyli i tak jesteś do przodu mając jedno wiec o co co chodzi? rodzice dwójki też wydają na leki i specjalistów i to razy dwa więc nie wiem co chcesz pokazać tym durnym wpisem.

Gość gość
Łożyć to będziemy my rodzice jedynaków na wasze gromadki. x tak ale kiedyś to nasz dzieci będą łożyć na emeryturę twoją i twojego męża. wszak twój jedynak nie zarobi na dwie emerytury.

Gość gość
Wie ktoś czy jeśli pobiera się alimenty z funduszu to czy do wniosku trzeba dołączyć zaświadczenie od komornika o nieściągalności?

Gość gość
Na emeryturę pracuje sama odprowadzając składki. Więc żadna lacha. A ze taki jest w Polsce system to mi to lata i proszę mi nie wnawiac ze jakieś obce dziecko pracuje na moja emeryturę.

Gość gość
I to ja place na wasze dzieci jeżeli juz. Dostajecie część moich pieniędzy bo nie rad cię sobie z utrzymywaniem swoich dzieci . co jest waszym obowiązkiem.

Gość mama Jasia i Malgosi
Daja trzeba brac. Tak jak na zachodzie. Tyle w temacie.

Gość gość
gość dziś Mam w dópie to komu zabiorą te pieniądze.Wiem jedno-żaden rząd nie dawał po 500 zl.na dziecko.Zrób sobie dzieci to też otrzymasz kase.Chodzi o przyrost naturalny,a prawde mówiąc to w życiu utrzymanie dziecka nie kosztuje miesięcznie 500 zł.Może z 300 zl.Ubiorów nie kupuje sie co miesiąc a dziecko je jak wróbelek. x 300 zł kosztuje utrzymanie dziecka ? W moim przypadku samo przedszkole to przeszło połowa z tego. Dziecko je jak wróbelek ? Musiałabyś zobaczyć ile potrafi zjeść moje dziecko ! Więcej ode mnie ! Do tego moja droga w koszty utrzymania dziecka wchodzi, zapewnienie mu dachu nad głową, lekarstwa, rozrywki (baseny, bawialnie nie są za darmo przecież :o) nawet jadąc gdzieś na wycieczkę jednodniową policz sobie paliwo...ja spokojnie stówę wydaję miesięcznie na jego rozwój. tj zabawki edukacyjne, książeczki, układanki itp itd. Na samego dzieciaka dobre 700 800 zł mi idzie a Ty pierdzielisz o 300 zł o_O

Gość gość
A ja biorę na pierwsze choć nie potrzebuję. Ale żyję w nieformalnym związku z nie ojcem mojego dziecka i moje dochody, które nie są ani trochę prawdziwe bo pracodawca zatrudniał mnie na pół etatu a płacił ponad 2000, nie przekraczają 800 zł na osobę w rodzinie :) I idę i biorę choć nie potrzebuję. Ale za rok mój syn będzie miał już ładną sumkę na koncie odłożoną :P Poza tym dlaczego mam sobie nie odebrać choć części moich podatków ? Choć te 500 zł to i tak kropla w morzu.

Gość gość
Twoje składki idą na dzisiejszych emerytów i zanim Ty osiągniesz wiek emerytalny śladu po nich nie będzie.

Gość gość
Na emeryturę pracuje sama odprowadzając składki. Więc żadna lacha. A ze taki jest w Polsce system to mi to lata i proszę mi nie wnawiac ze jakieś obce dziecko pracuje na moja emeryturę. x dobrze wiesz ze tak nie jest twoja kasa idzie teraz na emeryturę twojego tatausia i mamusi.

Gość gość
Było od wczoraj już czekać pazerna babo

Gość gość
ale z was zawistne sookony :-) hehe

Gość gość
Przepraszam, że się wtrącę, ale to co wolne w pracy wzięłyście żeby wniosek złożyć?

Gość gość
a czego wy sie cieszycie ? my za chwile będziemy jak druga Grecja :(

Gość gość
własnei w tv pokazywali kolejki do złożenia wniosku i wiadać ze w piwerszym dniu poleciał sma MOPS dziewuchy z tłustymi włosami, w dodatku z odrostem, co druga z dużą nadwagą.

Gość gość
Przestancie już tak naskakiwać. Wiele rodzin ma ciężką sytuację finansową więc poszły złożyć wniosek najszybciej jak to było możliwe. Dla wielu osòb liczy się każdy dzień i im szybciej dostaną pomoc pieniężną tym dla nich lepiej.

Gość gość
A my dostaniemy i to na pierwsze dziecko. Dzis skladalismy wniosek. Nawet kolejki nie bylo ;-)

Gość gość
Powinna być praca i godziwe zarobki, a nie rozdawanie pieniędzy.

Gość gość
ja złoze w poniedziałek na 2 dzieci, musze sie spieszyć bo obiecałam synowi komputer albo laptop to chce sie wyrobic z zakupem przed wakacjami.

Gość gość
16:42 Hahahaha! A do tego gościa, co niby Wasze dzieci będą pracować między innymi na moją emeryturę. Płacę składki i to niemałe, więc emerytura należy mi się jak psu buda. A czy akurat Twoje dzieci będą na nią pracować? Może tak, pod warunkiem, że w ogóle będą pracować a nie zerowac na pracy innych pobierając zasiłki lub nie wyemigruja za granicę. Te 500 to jednak w większości pójdzie na utrzymanie rodzin patologicznych, a ich dzieci raczej nie zapracuja na moja emeryturę. Państwo zamiast wspierać nieróbstwo powinno wspierać ludzi pracujących, którzy napędzają gospodarkę, obniżając podatki a nie dawać na dzieci, które być może wyemigruja i tyle z zarabiania na czyjąś emeryturę

Gość gość
Ja zwyczajnie zapomnialam, że to od dzisiaj, za dużo pracuję....Na pewno złożę, te 500 zł to będzie akurat na żłobek dla małej:) Nie głosowałam na żadna partię, ale uważam, że to fajny pomysl :) tylko powinni dac górny limit dochodowy, bo są ludzie bardzo bogaci, którym się zwyczajnie te 500 zł rozmyje w zarobkach, jak dochód jest powyżej 3-4 tys. na osobę to 500 zł jest niezauważalne.

Gość gość
Te 500 to jednak w większości pójdzie na utrzymanie rodzin patologicznych, a ich dzieci raczej nie zapracuja na moja emeryturę. x twój jedynak na pewno nie wyrobi na twoją i tatuśka emeryturkę.