Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcą zakazać porodów rodzinnych

Polecane posty

Gość gość

To jakaś tragedia ale chcą zabronić obecności osób trzecich przy porodach, nie wyobrażam sobie rodzić bez męża. Chyba nie zdecyduje się na więcej dzieci

Gość gość
skąd masz takie informacje?

Gość gość
Nic o tym nie słyszałam, ale za rządów Pis chyba lepiej nie zachodzić w ciąże. Niech się patologie plodzą na potęgę dla 500 zl. Ja nie mam zamiaru, zostaję z jednym dzieckiem. Jak pis przestanie rządzić może zdecyduje sie na kolejne dziecko.

Gość gość
szczerze mówiąc ja nie wyobrażałabym sobie obecności męża w czasie porodu, nie wiem co w tym pięknego. Nie mówię, że popieram zakaz, każdy lubi co tam sobie chce, ale mnie jakoś to nie pasuje

Gość gość
Zaraz tu przyleci ta psycholka od badania ginekologicznego ceeepki z mezem... odliczam... 3... 2... 1... Gdzie jestes??? U ginekologa??? :-D No, a tak serio to ja tam nie chcialam nikogo z rodziny przy porodzie. Ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat, jak ktos lubie, jego wola. Pozdrawiam:-)

Gość gość
Moze nic w tym "pieknego" ale gdy przy porodzie obecne sa osoby trzecie polozne kulturalniej sie zachowuja. Nie mowie tu o fajnych poloznych tylko o tych wypalonych babach, ktore tylko warcza na rodzace. Maz czy inna osoba zapewnia wtedy poczucie bezpieczenstwa, moze sie tez przydac gdy rodzacej ciezko sie z bolu komunikowac, bo wie czego zona chce.

Gość gość
jakies zrodlo tych rewelacji??

Gość gość
Nie wierzę, bo niby czemu? Może to jakiś mało śmieszny żart primaaprilisowy?

Gość gość
Co to w ogóle znaczy "zakazać"? Poje/bało się w główkach.

Gość gość
Niby kto chce? Proszę o źródło a nie pitolenie od rzeczy.

Gość gość
"Nic o tym nie słyszałam, ale za rządów Pis chyba lepiej nie zachodzić w ciąże. Niech się patologie plodzą na potęgę dla 500 zl. Ja nie mam zamiaru, zostaję z jednym dzieckiem. Jak pis przestanie rządzić może zdecyduje sie na kolejne dziecko. " A za 20 lat dziecko zapyta: "mamo dlaczego jestem na świecie" a ty odpowiesz: "dziecko, jesteś na tym świecie bo pis przestał rządzić"

Gość gość
nawet jeśli to tylko pogłoski to i tak popieram. poród przy mężu? fu. biedny. kurde babeczki. a potem narzekacie że ,, mąż nie ma ochoty''. nie dziwie sie. też bym nie miał gdybym widział to wszystko co wylatuje, wody płodowe, krew, łożysko jak schabowy, porozciągane te wszystkie fałdy skóry, wargi sromowe, do tego rozcinanie krocza i ta świadomość że przez ,,dziurke'' ukochanej przeciska się dziecko wielkości arbuza. masakra! nie każcie swoim facetom być przy porodzie! apeluje! to jakby chciał przecisnąć cytryne przez dziurke w nosie. na szczęście żona miała wykonane niespodziewane cięcie cesarskie. bo nie wiem co to by było gdyby rodziła tak normalnie. w trakcie ciąży oglądała chyba wszystkie dostępne na youtube filmiki z porodami i jak zobaczyłem jak to przebiega, to mi się niedobrze zrobiło.

Gość gość
PRIMA APRILIS ci.pcie

Gość gość
Szkoda :( bo juz sie cieszylam ze minie ta durna moda na ciaganie przez histeryczki chlopow do porodow

Gość gość
popieram popieram popieram wpis powyżej!!!

Gość gość
Musieli by zmienić Prawo Pacjenta ust 2008 r art 21. Do tego nie może decydować personel medyczny za Pacjenta bo jest to Ubezwłasnowolnienie Pacjenta. Pacjent podczas pobytu w gabinecie lekarskim czy szpitalu ma Prawo do obecności osoby bliskiej przy każdym badaniu czy zabiegu. Do tego może zawsze w każdej chwili w szpitalu zrezygnować z badania czy operacji! A osoba bliska jest naszym świadkiem by nie skończyć jak to zrobiono ze zdrową osobą w Rybniku szpitalu psychiatrycznym! !! Dzięki osobie bliskiej normalny i CYWILIZOWANY pacjent czuje się bezpieczniej! Wiem że lekarze czy ginekolodzy nie chcący świadków osoby bliskiej mają coś do ukrycia lub są ZBOCZENCAMI gdy wypraszają osobę bliską! !!!

Gość gość
Zgadzam się że zacofane partnerki wstydzą się partnera podczas badań ginekologicznych cipki i porodach a Całkiem obcego faceta ginekologa się nie wstydzą Polski Ciemno gród! !!!!!!!! Ale dlaczego gdy wyjadą np. do UK to się nie krepuja?

Gość gość
och kuźwa jaki bulwers... hehehe weź głęboki oddech bo się chyba za bardzo podnieciłaś tematem. wątpię żeby ktokolwiek z zespołu położniczego podczas porodu miał ochote na ,,zboczenia'' i ewentualne macanko... hehehe również popieram, uwazam ze mąż nie powinien być przy porodzie

Gość gość
Gosc z 9:49 krakalas krakalas i wykrakalas :) :)

Gość gość
Hehe prima aprilis,a wy sie produkujecie

Gość gość
I co z tego ze proma aprylis my tu rozmawiamy o porodach rodzinnych ,nie mozna?

Gość gość
tu nie chodzi o to że kobiety sie wstydzą.. japierdziele... dobra, widze że jakiś pan się tu nawet wypowiedział- do jego wywodów dodam to, ze np nie każda kobieta zgaadza sie na lewatywe. czyli wszystko to co pan opisał+ widok srającej partnerki która przy okazji obsrywa dziecko :D

Gość gość
Ja bede rodzic z ksiedzem , od razu poblogoslawi ochrzci

Gość gość
Gość 21:30 o kurde, rozbawilas mnie do łez:)