Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ogladalam wiadomosci o programie 500plus i zauwazylam

Polecane posty

Gość gość
00.22 twoją przyszłą emeryture Tusk ukradł OFE moją zresztą tez

Gość gość
gdzie obiecywali ze na kazde dziecko? nigdy nie obiecywali ze na kazde,tylko na drugie i z biednej rodziny i dotrzymują slowa, az wielki podziw z mojej strony i szacun,ze wkoncu pierwsza ekipa rządząca dotrzymuje slowa.

Gość gość
Taaa..."rząd" Wam da. Otóż nie rząd, tylko my wszyscy musimy się na to zrzucić w naszych podatkach. Ja, bezdzietna, również. To jest chore i niesprawiedliwe.

Gość gość
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/co-dokladnie-obiecala-beata-szydlo-w-zw-z-programem-500,616445.html zobacz sobie konwencję programową z 20.05.2015 W filmiku promocyjnym, w tym o głodujących dzieciach, wprawdzie nie jest już określone "na każde", ale po prostu- żeby polskie rodziny dostały 500 zł na dziecko. Dopiero później jak p. Szydło zobaczyła że się zapędziła, zaczęła z tego się rakiem wycofywać.

Gość gość
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/debata-beata-szydlo-ewa-kopacz,587386.html drugi filmik z kolei, debata telewizyjna, wyraźnie- to są moje obietnice, to będzie spełnione i "500 zł na KAŻDE dziecko"

Gość gość
I tak, teraz nie ma to żadnego znaczenia, obietnice wyborcze w żaden sposób ich nie wiążą i prawnie nie zobowiązują (a szkoda, bo jak dla mnie to powszechne wprowadzanie w błąd). To jest po prostu odpowiedź na te wszystkie uwagi że p. premier NIGDY nie mówiła że to będzie na KAŻDE dziecko. Bo mówiła, w spocie wyborczym, na konwencji programowej i w czasie debaty telewizyjnej. I pewnie jeszcze nieraz, tylko niekoniecznie jest to wyłapane i zarejestrowane.

Gość gość
"No ale to prawda co autorka zauważyła. W kolejkach stały mopsiary, które nie potrafią ogarnąć złożenia wniosku online i muszą iść z papierem w zębach do pani urzędniczki. Normalni ludzie złożyli wnioski przez Internet i nie ciągnęli że sobą dzieciaków w wózkach na zimno i deszcz pechowiec.gif" Acha czyli ci którzy stali w kolejce to mopsiarze a ci którzy złożyli wniosek przez internet to "normalni ludzie". Hahaha obłuda taka że śmiech na sali

Gość gość
ale sobie kadzą co niektóre tak tak jesteście lepsze heheh bo składacie przez neta :-D

Gość gość
A mi jest przykro bo nie dostanę.Przekraczam próg. Mam niepełnosprawne dziecko.Zasiłek pielęgnacyjny zabrali bo jak stwierdzili samo chodzi do szkoły,a to ile wydaję na korepetycje i na dojazdy do lekarza tego nikt nie bierze pod uwagę. Szkoła ma obowiązek zapewnić więcej godzin,ale nie mają pieniędzy, gdybym dała do szkoły specjalnej to dostałabym wszystko.Pracuję na cały etat i dodatkowo jeszcze na umowę zlecenie.Czasami się zastanawiam czy nie rzucić pracy mam dość jestem zmęczona.Robię to tylko dla niej żeby było na korepetycje i żeby mogła skończyć normalną szkołe. Mam 3,5 tysiąca dochodu miesięcznie,ale cieżko na to pracuję.Po opłaceniu wszystkiego zostaje 400zł,które odkładam na konto.Tyle w temacie chciałam tylko wylać swój żal.

Gość gość
"Ja to samo w Panoramie dzisiaj zauważyłam. Szare mopsiary, przetłuszczone kłaki, odrosty, paskudne zębiska i te smutne cielęce oczy żebrzące o pieniądze. " Nie zauwazyłam tego, ale za to zastanawiam sie jak ktoś powinien wyglądać żebyście sie nie czepiały. Może powinny mieć misternie ułożone włosy prosto od fryzjera, zęby równe, białe jak śnieg i radosne oczy a jednocześnie spojrzenie dumne "nieżebrzące" :D Ale wtedy byście pytały co takie baby tam robią skoro mają kase żeby być takie zrobione i czemu są takie pewne siebie stojąc w kolejce do mopsu, że wstydu nie mają. W takim razie ponawiam pytanie jak taka kobieta powinna wyglądać żebyście nic nie pisały ?? Może napiszecie że w ogóle powinny być niewidzialne w sensie ich tam nie być albo wyglądać normalnie. Tylko co to znaczy normalnie. Może włosy umyte ale bez zmyślnej fryzury, zęby dopuszczalnie odrobinke krzywe ale takie nie za ciemne i nie za jasne (prosze podać dopuszczalny odcień z palety kolorów zęba od stomatologa, makijaż tzw. "bez makijażu" czyli żeby był ale wyglądał tak jakby go nie było, mina musi być marsowa czyli nie wyrażać niczego czyli ani zbytniego uniżenia ani zbytniej pychy, taka neutralna, a jeszcze lepiej żeby tam stała obstawa przy tym mopsie i robiła selekcje a jeszcze lepiej zorganizować casting, a największa patolka niech sie nie pokazuje, niech sie chowa w swojej norze żeby ludzie nie widzieli ze po pincet złoty łapy wyciąga, dla takich ludzi idealnym wyjściem jest przez internet wnioski wysyłać żeby wstydu nie robić swoim staniem

Gość gość
00:17 wypracuj sobie sama pieniadze a nie zabieraj ze skladek pracujacych. Co z tego ze samotna matka? Trzeba bylo myslec przed a nie po

Gość gość
To nie rząd wam da tylko ciężko pracujący i dobrze sytuowani ze swoich podatków dadzą pieniądze na bandę nieudaczników rypających za najniższą krajową, bo nic więcej nie potrafią. Typowy elektorat pisuaru: zasiłek, kościółek, rosołek, a jak ktoś jest lepiej sytuowany to pewnie złodziej, bo niemożliwe, by zarabiał dobrze własną pracą i trzeba mu zabrać i dać patoli. W tym kraju patologia to najwdzięczniejszy elektorat.

Gość gość
ty dziękuj Bogu jeśli udało ci sie wypracować te pieniądze i módl żeby ci sie noga nie powineła a nie psiocz na innych że nie mieli tyle szczęścia. Troche pokory. Nie wszystko w życiu zalezy od czyjejś chęci, bo gdyby tak było to nikt by nie pracował za 1400

Gość gość
Mnie zastanawia jedno. Jest 3 miesiace na zlozenie wniosku. Po co isc w pierwszych dniach skoro wiadomo ze bedzie kolejka jak stad do tamtad? Tak samo z wnioskami skladanymi przez neta.

Gość gość
noo ja też tego nie pojmuję 3 miesiące no ale wczoraj można było zaistnieć w tv heheh

Gość gość
Myślę że lepiej by było gdyby na każde uczące się dziecko do 25 roku było 300 zł łatwiej byłoby to ogarnąć i nie trzeba by było zatrudniać tylu ludzi do obsługi

Gość gość
Spokojnie spokojnie z czasen ten program przekształci sie i nie będzie juz tak latwo dostac tej kasy. Juz mowia ze za pol roku beda wprowadzone pierwsze zmiany. Becikowe kiedys tez bylo dla wszystkich a juz nie jest. Zapytajcie rodzicow ile kiedys placili na wych a teraz jest bezplatny. To wszystko szybko sie zmieni a wtedy bedzie placz , lament i zal...Do tych co pisza "bo w innych krajach jest kasa na dzieci" TAK ale w innych krajach jest to tak ustawione ze zawsze oplaca sie isc do pracy .

Gość gość
Nie jestem mopsiarą.W sumie nie złożyłam dokumentów na 500+ bo na pierwsze dziecko mi sie nie należy.zloze jak urodzę drugie.Natomiast stan moich zębów bo autorko to wymienilas w mopsiarach.pozostawia wiele do życzenia.Wypadly mi na poczatku ciazy prawie wszystkie plomby do tego doszedł stan zapalny i chodzę teraz jak te mopsiary z dziurami w zębach i pomazanymi od lekarsta.Niestety nie da sie zrobic wszystkiego na raz najpierw trzeba pozbyć sie stanu zapalnego.Nie mierz wszystkich edna kategoria bo wpadam w kompleksy.