Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY...archiwum9

Polecane posty

Gość gość
:D :D :D

Kaczyński być może liczy na to, że wywołanie wojny aborcyjnej trochę odciąży front konstytucyjny czy medialny. Najbardziej otwarta i aktywna część KOD i partii opozycyjnych zaangażuje się w walkę o prawa kobiet, przede wszystkim prawo do decydowania o macierzyństwie. A wtedy PiS dokończy dzieła - dorżnie Trybunał, dorżnie media, dorżnie sądy i prokuratury oraz służbę cywilną - pisze Wiesław Dębski dla Wirtualnej Polski. Publicysta zwraca też uwagę na to, że "obecna pierwsza dama, w tej tak ważnej dla kobiet sprawie, głosu nie zabrała". - Gdzie się pani podziała? - pyta.xxA pani niestety prezydentowa, znikła...

W 2007 r. część PiS, pod wodzą marszałka Marka Jurka, chciała ochronę życia poczętego wpisać do Konstytucji RP. Wtedy pani Maria Kaczyńska (żona ówczesnego prezydenta) podpisała list wzywający do rezygnacji z propozycji Jurka. xObecna pierwsza dama, w tej tak ważnej dla kobiet sprawie, głosu nie zabrała. A uczestniczki niedzielnej demonstracji wołały: "Gdzie jest teraz pierwsza dama". Właśnie, pani prezydentowo, gdzie się pani podziała?

Celny komentarz...xTa inicjatywa episkopatu, to oficjalne przyznanie się do całkowitej klęski "nauczania kościoła" Skro episkopat chce aby państwo wydało prawny zakaz aborcji to znaczy że episkopat i kościół katolicki nie maja żadnego wpływu na wiernych, że ich "nauczanie" nie odnosi żadnego skutku. Oczywiście tych panów w sukienkach (to jest objaw gender) nie interesuję że są w Polsce ludzie niewierzący albo wyznawcy innych religii i że tych ludzi ich poglądy nie powinny dotyczyć.

Gość gość
Shmatynku, kliknij coś jeszcze,a co ci szkoda i tak tych twoich durnych wypocin nikt nie czyta! :D

Gość gość
jak nie czytasz to skąd wiesz że są durne i że wypociny?

Gość gość
już wiem. jesteś po prostu nikt. twarda samoocena ale odwazna.

Dajcie mu spokój. On nie jest w stanie pojąć, że tu nie ma nikogo o takim nicku. Już mu pisałem, ze pomylił topiki ale jak widac intelektualnie jest na poziomie muchy lub karalucha i nie jest w stanie zrozumieć prostego komunikatu.Pewnie pisior...:O

Gość gość
21:17 co oni biorą ja też chcę :D:D:D

- Nie chcę służyć, jak to się mówi, za ''małpę'', która szkodzi partii - powiedziała w wywiadzie z Wirtualną Polską Krystyna Pawłowicz. Znana z ostrych wypowiedzi posłanka tłumaczy, że musi poskromić swój język. Wypowiadać się może tylko za zgodą klubu. - Poprosiłam, by klub decydował, w jakim momencie i na jaki temat mogę się wypowiadać - powiedziała. Zapewnia, że sama podjęła tę decyzję.xxTo się leczy...

Anna Zawadzka2 hours agoPRZEPRASZAM I BIJĘ SIĘ W PIERSI: NIE JESTEM ZADOWOLONA ZE SWOJEGO WYSTĄPIENIA W TVN.W przyszłości będę grzecznie odpowiadała na pytania prowadzącego i nie zająknę się nawet, gdy po raz kolejny jako eksperta od aborcji dane medium postanowi wybrać kapłana, najbardziej świadomego człowieka, co czuje kobieta, kiedy nie może dokonać aborcji i urodzi dziecko, a potem - często samotnie, bo rzadko zdarza się, że wespół z ojcem - będzie wychowywała je, wożąc na kosztowne rehabilitacje i ustawiając się w kolejce systemowej opieki medycznej.Proszę o wybaczenie, gdyż jako usprawiedliwienie podam, że irytacja pojawiła się na skutek "herbatkowej" atmosfery pomiędzy panami przed programem, żartobliwych uwag, że pan Sowa będzie apelował do prezydenta Dudy o ułaskawienie mnie przed wyrokiem, a u swoich zwierzchników o przebaczenie mi.Za słabo wypadło moje stanowisko, że reprezentant Kościoła Katolickiego nie jest osobą merytoryczną do zabierania głosu w sprawie TWORZENIA PRAWA ABORCYJNEGO w Polsce.Powinnam to powtarzać jak mantrę i nie dać ponieść się emocjom.Nie uratuje mnie przed Waszym krytycznym głosem nawet fakt, że powiedziałam, iż - jeśli mnie świadomość nie myli - Polska nie złożyła oficjalnego hołdu lennego Watykanowi, zatem ten nie powinien mieszać się w prawodawstwo polskie.Nie zmienia faktu, że znowu nie wykorzystałam szansy.Nie wiem jakiej i na co, skoro wkrótce aborcja, poronienia i wszelkie badania wykluczające wady genetyczne - właśnie dzięki staraniom Kościoła Katolickiego - będą całkowicie zakazane.Przepraszam i proszę o przebaczenie, szczególnie te, które sprzed komputera komentujecie moje fatalne wystąpienie w tivi.xxJak się ma ADHD to się powinno trzymac daleko od tv czy radia.A jak ma się ADHD plus brak kultury jak u Pawłowicz to nie powinno się takiej osoby wpuszczac nawet na parking tv czy radia.

Jeden z komentarzy...xszabepio 2 godziny temu Oceniono 51 razy 19 Kaczynski razem z biskupami bedzie patrzył jak kobiety będą umierac w meczarniach z powodu ciąż pozamacicznych i rodzic bedą dzieci bandytów z gwałtów a potem je utrzymywać. Znowu wróci jak za zchn rodzenie w domu i zabijanie noworodków. Ruszy turystyka aborcyjna do Czech. Będzie tysiące potworków zyjących godzinę lub tydzień. Bedzie tysiące zgonów kobiet od obumarłych płodów. A to wszystko da wam wasz stary tetryk idol wraz z biskupami którzy tak to określą: "oj boli panią no cóż chrystus tez cierpiał na krzyżu. Ale to nie potrwa długo. Juz wkrótce pani umrze. Chrystus tez umarł. Takie to piękne biblijne. Pójdzie pani do nieba." Po czym panowie biskupi zasiądą do swojego wypasionego śniadanka. He he. To kara dla wszystkich. Zwłaszcza kobiet co tak ochoczo głosowała na tego tetryka bez dzieci. Dobra zmiana tym razem to wasza zguba i śmierć. Ku***a jak poronicie dostaniecie 3 lata! Kazdą sprawą poronienia bedzie zajmował sie wybrany do tych spraw przez małego ziobrę prokurator który w kazdej chwili moze powiedziec ze to wasza wina bo np. Chodziłyście do pracy albo po schodach. A teraz idźcie po pińćset. Smak tych srebrników wkrótce wiele z was pozna. I idźcie do kościołów zapłacić im ofiarę za to że was zrobili w h***ja.W kosciolach klęczycie przed nimi i jeszcze im dajecie na tacę. Kobiety nie dajcie się!!! Walczcie. Nie klękajcie przed nimi. Jak poronicie to oprócz bólu po stracie dziecka bedziecie miały sprawę policyjną prokuratorską. Jak wam zgwałcą 15 letnią córkę to bedzie musiała urodzić!!! A jak płód bedzie z wadą genetyczną roślinka z dializami kilkanascie lat kąpanie 40 sto kilogramowego w fekaliach osobnika. Zrozumcie co tu sie dzieje. Te ich piękne słówka o cywilazji są tylko wyprowadzeniem was w pole. To czysta hipokryzja i zamydlenie. Brońcie się ludzie!!!!

I następny z którym się zgadzam w 100%xjoly.rogergodzinę temuNiestety ta pani zrobiła krzywdę słusznej sprawie większą niż wszyscy propagandziśc***isaru razem wzięci. Wygłaszała jakiś bełkotliwy manifest ideologiczny daleko wykraczający poza sprawę aborcji bez ładu i składu. Byłem zażenowany.Piszę to jako przeciwnik pisu i zakazu aborcji. Ale niestety kretynka pozostaje kretynką nawet jesli jest po "mojej" stronie.

Minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel spotkał się dziś z dziennikarzami na konferencji o problemach w stadninach koni. Najpierw w kuriozalny sposób bronił kompetencji szefa stadniny w Janowie, później nie chciał odpowiadać na pytania i zakończył spotkanie.xxTo sie nazywa arogancja władzy.Zachowanie czesto spotykane w pisie który działa na wzór Jarosława K. który też sie tak zachowuje.

Gość gość
WILK WRUCIŁ

Po pierwsze nie ma wyjścia bo kk się domaga.Po drugie nie ma wyjścia bo lud sie domaga a to złe PO nie przejmowało się wola ludu wyrażoną podpisami pod projektem.Po trzecie sam już sie wypowiadał, ze jest ZA.Rewolucja zjada swoje dzieci.

Musi ten ruch wykonac bo w ten sposób odpłaca sie za poparcie kk.Nie ma nic za darmo.Największy wróg pisu nie wymyśliłby lepszej broni na Jarosława K.

Podobnie jest z moimi znajomymi ale to nie ma znaczenia.Ważny jest projekt tych oszołomów i 100 tysiecy podpisów, żeby postawić Jarosława K. w głupiej i groźnej sytuacji tym bardziej, że episkopat też już swoje powiedział w liście do ludu miast i wsi.

Dla Jarosława K. najgroźniejsi sa w tej chwili ci co głosowali na pis ale nie podzielają zdania oszołomów.Może być rozłam jak za Marka Jurka albo jeszcze gorzej tym bardziej, że Jarosław K. powiedział o tym, że większośc a może nawet wszyscy posłowie pisu będą głosowac ZA.

To nie jest kwestia głupoty czy nie, tylko kwestia spłacania długów.Kk nie odpuści podobnie jak cześć posłów o umysłowości Pięty...

ale oczywiscie wszystko jest mozliwe,oby nie dla Polskich Kobiet bo to bylby horror xxOczywiście, że byłby czy będzie.A to wszystko wina tych co głosowali na oszołomów z pisu.Bo ich działania po dorwaniu się do władzy były az nazbyt czytelne.

Gość gość
Na pewno. Dla prymitywów beka.' x czyli ten taniec chcesz nam powiedziec ze to jest dla swiatlych ludzi taniec takich jak np ty :D a my prymitywy sie nie znamy :D?

Gość gość
wez sie emerycie w koncu odjeb od Kaczynskiego bo wyraznie sfiksowales na jego punkcie takie cos powinno byc leczone taka obsesja i fobia na punkcie jakiegos czlowieka co go nawet na oczy nie widziales ani nie zamieniles z nim dwoch zdan ty lewacki pajacu nasączony ta wiejska propaganda z tych swoich gazetek i innych tefałeników.

czyli ten taniec chcesz nam powiedziec ze to jest dla swiatlych ludzi taniec takich jak np ty smiech.gif a my prymitywy sie nie znamyxxDokładnie. Ci ludzie mają luz, wesołe podejście do tematu a wy... Szkoda gadać.

otulona_snem dziś xxGłosowac trzeba na tych którzy dają najwięcej wolności a nie na tych którzy usiłują wtłoczyć cię w swoje ramy moralności czy poprawności lub wiary.Dlatego mimo popełnionych debilizmów i kretynizmów PO czy .Nowoczesna są najlepsiTo oczywiście moja ocena i sugestia...