Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubrac dzis roczniaka? doradzcie!

Polecane posty

Gość gość

przy temp ok 10 stopni i sloncu? ale powietrze dosc ostre ma byc. cienki kombinezon zimowy, czy tylko spodnie? dziecko siedzi w wozku (nie chodzi stabilinie jeszcze), bedzie dlugi spacer.

Mozesz ubrać kombinezon jeśli planujesz długi spacer, a maluch nie chodzi. Ale też możesz ubrać normalnie i wziąć kocyk. Z każdą godzina bedzie coraz cieplej

Gość gość
Kombinezon zimowy? Moze jeszcze rękawiczki? I czapkę zawiązywana pod szyja? Ostatnio widziałam taka jedna z roczniakiem na placu zabaw a temperatura wynosiła 15st C

Odziej go w pieluchy, szept ciepłego słowa i kocyk... za parę lat podziekuje tobie i doda: "nie skończę jak ty!" ;)

Gość gość
Kombinezon zimowy zakłada się na mróz. A dzisiaj w słońcu może być i 17stopni. Załóż mu rajstopy spodnie body bluzkę i kurtkę która można rozpiac

Gość gość
To ja wolę nie pytać, jak ubieralam dziecko przy minus 10. Jeżeli masz w spacerowke ochronke na nóżki, to w zupełności wystarczy.

Gość gość
ja bym zostawiła kurteczkę, spodenki cieplejsze i na to cienki kocyk.

Gość gość
Co to za oburzenie z tymi rękawiczkami? Mój syn wczoraj na motorku jechał ręce mu zmarzly to sam chciał rękawiczki. Dziś jak będzie chciał to tez mu założę. Założyła bym takiemu dziecku normalne spodnie i kocyk na nogi. Jak wasze dziecko trzęsie się z zimna, mówi "mamo zimno mi" to odpowiadacie mu- "hartuj się"? Dziwne same jesteście. Mówicie, ze przy +5st nie nosicie juz zimowych butów a potem przy +15 zakładacie te same. Najlepsze znowu są te co przy mrozie chodzą w adidasach a latem w upał zakładają "letnie kozaki".

Gość gość
czy ktoś napisał, że to ma być kombinezon zimowy? Wspomniane było, że kombinezon - sama mam taki cienki kombinezon jesienny (trochę przypomina pajacyka), więc nie wiem czemu się tak uczepiliście. Autorko sama wiesz najlepiej i znasz swoje dziecko. Zaufaj swojej intuicji. Jak sama widzisz, niektórzy ubraliby dziecko grubo, a niektórzy wiosnnie. Więc co czlowiek to opinia.

Gość gość
nie mam w spacerowce ochrony na nozki. ubiore rajstopy, spodnie dresowe z polarem w srodku, buciki, body z krotkim rekawem, sweterek cieply i kurtke przejsciowa, plus czapka. moze byc?

Gość gość
będzie okej.

Gość gość
Bylo napisane, ze zimowy. Ja mam 16mies coreczke. Dzisiaj ubieram ja w body z krótkim, sweterek i prsejsciowa kurtka. Na dół cienkie rajstooy i legginsy. Cienka czapeczka, chustka pod szyje i buty wiosenne. Mam gdzies czyjes opinie. Ubieram tak dziecko codzinnie ostatnio i spocone nigdy nie bylo, a wiec przegrzane tez nie

Gość gość
Moze byc, ale ja bym zalozyla ciensze spodnie, skoro beda rajstopy.

Gość gość
Mam gdzies czyjes opinie. xx i o to chodzi! Każda mama niech ubiera dziecko wg własnej wiedzy, doświadczenia. Jak widać, każda ma inne poczucie "ciepła" ;)