Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niby coraz więcej osób deklaruje się jako ateiści a kościół jakoś nie traci

Polecane posty

Gość gość
dziś ktoś cię mocno oszukuje gdyby opresyjne państwo nie kroiło 85% zarobków, wszystkich byłoby stać na wychowanie nawet 10ciu potomków w rodzinie

Gość gość
Ja tez nie widze zeby koscioly sie wyludnialy. Mieszkam pod Warszawa. Moje osiexle jest niedaleko kosciola i widze jakoe "pielgrzymki" chodza. W niedziele nawet nie ma gdzie zaparkowac.

Gość gość
Ateiści nie wierzą w żadne pieczątki ale w naukę i nie wierzą w życie pozagrobowe, kiedyś podczas wywiady Zbigniew Religa został zapytany czy jest coś po śmierci odpowiedział nic absolutnie nic ja też tak uważam.

Gość gość
Do goscia z 17:16 A skad niby Religa mogl to wiedziec? Ja tez uwazam,ze nic nie ma, ze po smierci jest taka dluga faza REM po prostu, ale mialam wiele sytuacji w zyciu, ze zaczelam sie zastanawiax czy, aby na pewno nic nie ma, bo pewne rzeczy trudno wyjasnic.

Religa mógł tak uważać , ty też możesz - czy jednak jest to p prawdą ?

17:15 - Pudło, bo wychowanie, to nie tylko kasa, ale i czas. Poza tym przyrost naturalny prowadzi do nędzy, co potwierdziło życie, na przykładzie Irlandii i Afryki... Ilość gruntów rolnych jest ta sama. Gdyby było dwa razy więcej ludności, a jedzenia było tyle samo, byłby dwukrotnie droższe. Z resztą nie tylko jedzenia... A klerowi zależy na tym, żeby istniał spory odsetek ludzi biednych i niewykształconych, bo są oni im przydatni po prostu...

Gość gość
dziś Zwieńczeniem dzieła ateistów było państwo komunistyczne a głównym jego prorokiem był niejaki Marks który próbował naukowo udowodnić że człowiek jest tylko bezrozumnym trybikiem w machinie wszechpotężnego państwa. Nauka istnieje dopiero od zaledwie 150 lat.

Gość gość
Czechy i Słowacja są również w większości ateistyczne a o komunizmie oni już dawno zapomnieli

Gość gość
dziś Ziemia jest w stanie pomieścić nawet i 150 miliardów ludzi. Obecnie cała ludzka populacja zmieściłaby się na obszarze Niemiec i Francji więc do przeludnienia brakuje jeszcze sporo ludków. Bez środków do życia człowiek skazany jest na śmierć, obecne opresyjne złodziejskie państwo jest powodem antykoncepcji i braku chęci do płodzenia kolejnych dzieci które są przyszłością każdego kraju.

Gość gość
Jesteś ateistą.... Tak gadasz po próżnicy...mniej odwagę wypisać się z kościoła ..( zapomniałem jakie słowo to określa) jak nie to powiedz sobie że jesteś leniem ....też nie lubię chodzić do kościoła..chodzę ale ateizm, deizm ....są mi obce..,

Gość gość
dziś Czechy i Słowacja są państwami praktycznie bez własnej historii, wcześniej przez długie wieki były zależnymi terytoriami Austro-Węgier.

Gość gość
Do 17:31 jak się nie zna historii to się plecie takie bzdury polecam wpisać w gogle historia Czech,

Gość gość
Ateiści mają nowa wiarę, fanatycznie wierzą w państwo jako bożka i w polityków i urzędników jako świeckich kapłanów, zaś urzędy państwowe są dla nich świątyniami w których celebrują obrządki biurokratyczne w formie różnego rodzaju zezwoleń, pozwoleń, pieczątek, stempelków i podpisów. x świecka religia udająca niereligię :)

Gość gość
dziś Czechy i Słowacja czyli kilkaset lat bez własnego państwa i kultury.

Gość gość
Polaków jakoś też nie było przez 123 lata

"Ziemia jest w stanie pomieścić nawet i 150 miliardów ludzi. Obecnie cała ludzka populacja zmieściłaby się na obszarze Niemiec i Francji więc do przeludnienia brakuje jeszcze sporo ludków." Taaa, kiedy wszyscy staną na baczność... Co za brednie...