Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja15

Problem po wypiciu alkocholu

Polecane posty

Witam czytelniczki.Mam nadzieję że ktoś mi doradzi i pomoże. Mam prawie 30 lat.Od jakiegoś czasu(ok 3 lat)Nie piję wcale alkocholu bo się boję...Nigdy nie piłam dużo max 3 piwka lub dwa trzy drinki.Kiedyś wypiłam jedno piwo i i poszłam spać...obudziłam się po jakiejś godzinie zalana zimnym potem.Wstałam do toalety i nie mogłam dojść bo tak mi było słabo.Myślałam że to takieś zatrucie czy coś w tym stylu.Ale jednak nie...Wystarczy że wypije kieliszek wódki lub parę łyków piwa i po niedługim czasie czuje się koszmarnie.Wie ktoś może czym może to być spowodowane?

Gość gość
rzadkie ale uczulenie na alkohol

Gość Gothic
Trudno powiedzieć. Ale dobrze robisz że nie pijesz alkoholu.

Uczulenie?A można to jakoś sprawdzić?Myślałam też że coś z wątrobą może....No nie pije bo tak się boję że szok.Trudno opisać to jak się czuje...Ale to jest straszne normalnie jakbym zaraz miała zejść z tego świata.Nieraz się skuszę na łyk piwa od męża i zaraz tego żałuje....bo nawet na drugi dzień czuję się jak bym miala kaca:/

Gość gość
a zażywasz jakieś leki ????

Gość gość
http://alergie.mp.pl/lista/86056,czy-istnieje-alergia-na-alkohol "U osób ze stwierdzoną nadwrażliwością na alkohol poza zmianami skórnymi mogą wystąpić objawy ze strony oczu (zaczerwienienie spojówek łzawienie, swędzenie), nosa (wodnisty wyciek, kichanie swędzenie), dróg oddechowych (kaszel, utrudniony oddech), układu krążenia (przyspieszona akcja serca, obniżenie ciśnienia krwi). Na szczęście ciężkie, zagrażające życiu reakcje z nadwrażliwości występują bardzo rzadko."

Gość Marinta
Chcąc poradzić sobie z zatruciem poalkoholowym warto zajrzeć do http://www.odtruwamy.pl/ . Myślę, że specjaliści pomogą wam w takiej sytuacji poradzić sobie z zatruciem.