Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam w nikim oparcia

Polecane posty

Gość gość

Straciłam kogoś dosyć bliskiego, choć nie z najbliższej rodziny, i nie mam wsparcia u nikogo.. Koleżanka złożyła kondolencje i żebym się trzymała tylko dlatego, że jej napisałam o sytuacji, ale sama z siebie potem nie zapytała nawet jak się czuję.. podobnie inna i tak samo kolega, jak mu coś tam pisałam na facebooku, to małe wsparcie, prawie samo 'uhum', a taki wielce współczujący dobrodziej (oferujący pożyczki, bo akurat kasy ma sporo) - kiedy przyszła sytuacja, w której tego wsparcia (psychicznego!) potrzebowałam bardziej, nic nie otrzymałam (oczywiście nie oczekuję że ktoś przez neta zrobi nie wiadomo co,ale chociaż napisać coś inaczej). Jedyne wsparcie było ze strony rodziny. Ale wiecie co? To mi paradoksalnie daje siłę. Pokazuje prawdę o (niektórych) ludziach i daje wskazówkę, że ludźmi nie ma co się martwić. Ktoś sam z siebie nie jest taki, to ja się tym martwić nie będę. Cieszę się, że ja potrafię dać ludziom coś z siebie i ciągle nad sobą pracuję. Nie mogę dawać się wykorzystywać, ale nie stanę się nieczuła.

Gość gość
Wspolczuje ci kochana, jestem przy tobie i przytulam. Bedzie dobrze, smutek przeminie, idzie wiosna i z wiosna przyjdzie usmiech. Takie to zycie ze codziennie tysiace osob jest smutnych po stracie bliskiej osoby, kazdego z nas czeka smierc najbliższych. Ciebie spotkała teraz, jutro ktos inny znow umrze. Kazdy bez wyjątku poczuje taki smutek jak ty teraz i w tym dniu powinna byc przy tobie osoba ktora przez caly czas bedzie cie wspierac i odganiac smutek. Trzeba wyzalic sie, nawet tutaj. Kazdego dnia bedzie lepiej :):) uśmiechy dla ciebie :):)

Gość gość
Welcome in a real world. Czego sie spodziewalas?

Gość gość
dziękuję Ci :) wiesz, teraz radze sobie z tym coraz lepiej, ale wyrzuty, że trochę czasu już go nie widziałam i to w jakich okropnych okolicznościach zmarł, pozostały.. rodzina wspierała, ale sami przecież byli zupelnie załamani (a to sa wrażliwi ludzie),tym bardziej rodzeństwo zmarłego nie wiem, może ludzie nie reagują na to tak emocjonalnie, bo to był "tylko" wujek.. ale ważne jest, jak ja to odbieram.

Gość gość
Tego, że chociaż osoby, które znam bliżej, zachowają się inaczej. ale intuicja mnie nie myliła.. Ten kolega wielki altruista - prawidłowo o nim myślałam..

Gość gość
no niestety tacy sa ludzie

Gość gość
Ludzie tacy sa, unikaja tych z "problemami", bo nie chca marnowac swojej energii. Sa egoistami, mialam kolezanki, ktore dzwonili do mnie i chcialy sie wygadac (nie wazne czy bylam zmeczona, zajeta itp.), ale jak ja szukalam wsparcia i dobrego slowa to nigdy nie mialy czasu. Nie szukaj w nikim oparcia, licz na siebie to nigdy sie nie zawiedziesz.

Gość gość
lubie seks a teraz go w ogóle nie mam

Gość gość
No do mnie tamte koleżanki właśnie zawsze pisały, jedna to potrafi mi pisać smsy o 3 w nocy i żalić się na chłopa.. a tutaj nawet sama z siebie nie zapyta. Kolega to samo.

Gość gość
Bedzie dobrze, masz kafeterie masz nas :) sa jeszcze dobrzy ludzie, nawet tutaj :) tez bym plakala za wujkiem

Gość przerost tresci nad forma
i daje wskazówkę, że ludźmi nie ma co się martwić. >>masz rację v do kogoś wyżej na sobie też się można zawieść.