Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Księżom o to chodzi żeby nie zgłaszac gwałcicieli na policję

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Wszytko rozbija się o to, że ludzie nadużywają środków z NFZ. Wystarczy że ktoś ma w d***e antykoncepcję, wpada i idzie na państwową skrobankę, bo wymyśli sobie, że z gwałtu (sprawcy of course nie widział). x tak już widze jak tabuny bab idą na policje zgłaszac gwałt, ur******aja prokurature i sąd dla darmowej skrobanki. Skąd ty te frazesy bierzesz moherze zasrany?

Gość kosiaraumysłow
Jesli ciąża zagraża życiu matki a mimo tego zmusza sie ja do donoszenia ciąży (bo według prawa nie będzie miała innej możliwości ) to TAK życie kobiety np moje jako matki , zony ,córki moich rodziców , siostry mojego brata jest mniej ważne niz życie płodu . Dla mnie to jest chore.

Gość gość
gość dziś To z ciążą pozamaciczną to jest jeden z wieeeeeeeeeeeeeeelu MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITów!! xx a co ksiądz powiedział ci, że ciąże pozamaciczne nie istnieją? KOniec świata :o

Gość gość
17:22 Rozumiem, że utratą wygodnictwa nazywasz krwawienie do otrzewnej, lub czerniaka, którego rozwój napędza ciąża?

Gość kosiaraumysłow
Co do g****u . Ja jestem wolnym człowiekiem i mam prawo decydować o tym z kim i kiedy sypiam . Gwałt to nic innego jak naruszanie prawa wolności . Tak samo nikt nie ma prawa zmusić mnie do donoszenia ciąży na która ja sie nie godziłam .

Gość gość
Dla tych, którzy gadają, gadają, że niby czytamy "lewackie interpretacje", którzy zapewne czytali projekt i uzasadnienie, wiedzą, że jest w nim zapis, który mówi: "Tymczasem w świetle współczesnych standardów medycznych aborcja nie może zostać w żadnych okolicznościach uznana za niezbędną dla ratowania życia matki"

Gość kosiaraumysłow
1 na 100 ciąż jest pozamaciczna to jest bardzo duzo

Gość kosiaraumysłow
Najlepsze jest to ze pani szydło i inne osoby które chca wprowadzić całkowity zakaz aborcji pewnie nie raz same korzystały w tego zabiegu w latach kiedy aborcja była na porządku dziennym . Prawda taka ze jeszcze dobre 30 lat temu kobiety skorbaly sie na potęgę . Teraz każdy o tym milczy i narzuca nam młodym kobietom jakieś chore przepisy .

Gość gość
moja kolezanka z pracy miała ciąże pozamacicznoą. Wedle przyszłego prawa, byłaby już w piachu. Miałaby około 28 lat, a jeszcze dycha. Wstydze się bycia "katoliczką", niedługo będę sie wstydziła polskiego pochodzenia. Moja noga w kosciolku nie postanie. A jesli to prawo wejdzie to wypisze sie z tej instytucji dla swojego spokoju. Nie wiem co zrobie z dzieckiem, ktore przyjelo chrzest..... chore panstwo, chory kraj.....

Gość gość
ale co się dziwić Szydło jak ma syna w klerze? Jakby popierała aborcję to zaraz byłby szum jaką jest hipokrytką! Ona nie może inaczej mowić, nie moze!

Gość gość
jesli to prawo wejdzie, to szkoda mi tych wszystkich potencjalnych kobiet, w tym siebie - bo skąd mam wiedziec czy np nie zdazy mi sie zajsc w ciaze pozamaciczna? No skąd? Kolejny rzad mam nadzieje, zadba o wycofanie tego prawa, ale zanim minie ten czas... to zbyt wiele tragedii sie wydarzy. Niech w koncu dojdzie do tych waszych katolickich mózgów, że dla księży jestescie nikim

Gość gość
Ale ich nie przekonacie. bo one są nawiedzone i za Jarka by życie na ołtarzu złożyły :( Zostaje nam poczekać te 3 lata i POJSC na następne wybory i wybrać inną partię. Bo to co piszą fanatycy Ojca dyrektora i Jarka to aż ... przeraża? Jakie refundowane tabletki po? One kosztują ponad 300 zl a średniej klasy tabletki anty 30zl na miesiąc.... Co się bardziej opłaci? Skrobanki bo zgłosiły gwałt??? Wiesz jak mało gwałtów jest w ogole zgłaszane? Pracowałam 11 lat w sądzie w Warszawie i spraw tego typu pamiętam kilka. Z czego jedna z tych kobiet akurat zaszła w ciaze-ale poronila w wyniku stresu związanego z całą sprawą. Także nie wymyslajcie głupot ze kobiety teraz masowo się skrobia z aslaniajac się g***tami :O

Gość gość
Przeciez zadne poprawki do tej ustawy nie sa aktualnie planowane ! Skad wiec te wszystkie chorw dyskusje !? Za duzo wyborczej, lisweeka i tvn mariolki z kafeterii ogladaja

Gość gość
gość dziś A wiesz, że obiecywali w kampanii wyborczej, że nie będą wyrzucać projektów obywatelskich do kosza? Muszą to co najmniej wziąć pod obrady.

Gość gość
Do goscia wczoraj 17.17 - to po co Pan Bog dal czlowiekowi rozum i wolna wole - zadna wladza nie zmusza ani nie nakazuje aborcji. Mozliwosc prawna pozostawia zainteresowanym zawsze ich wlasna decyzje. Rozumujac inaczej - kasjerka w supermarkiecie grzeszy, bo powinna odmowic sprzedazy prezerwatyw. Aptekarz grzeszy, bo sprzedaje zgodnie z prawem medykamenty antykoncepcyjne lub wczesnoporonne ? - Nie, jezeli mowa o grzechu, to "grzeszy" ten, kto kupuje i stosuje. Aptekarz jest zobowiazany do sprzedazy dozwolonych prawnie substancji -jezeli ma z tym problemy to moze zmienic zawod. Dla lekarzy i personelu medycznego istnieje "klausura sumienia" - nikt nie jest zmuszony do wykonywania zabiegow nie odpowiadajacych jego swiatopogladowi, ma jednak prawny obowiazek wskazac, gdzie zainteresowana/zainteresowana ma sie zwrocic. Wszyscy musza przestrzegac prawa - i nie jest to dyskryminacja wiary, ale mozliwosc wspolzycia ludzi o roznychn swiatopogladach. Kazdy ma mozliwosc (i religijny obowiazek) postepowania wedlug wlasnego sumienia.

Gość gość
Ja jestem przeciwniczką aborcji nawet jeśli dziecko miałoby być chore lub kobieta by była ofiarą gwałtu. Uważam że kobiety które zajdą w ciążę powinny rodzić zawsze! x Taaa kobiety powinny rodzić chore dzieci i pochodzące z gwałtu, pod warunkiem, że nie są to twoje dzieci. A jak jest zagrożenie życia, to też ma urodzić? Skazać siebie na śmierć, a dzieci które już posiada na sieroctwo. Znam 2 takie przypadki, tylko, że one same tą decyzję podjęły. Ciąży pozamacicznej tez pewnie każesz się rozwijać.

Gość gość
wczoraj gość dziś Wszytko rozbija się o to, że ludzie nadużywają środków z NFZ. Wystarczy że ktoś ma w d***e antykoncepcję, wpada i idzie na państwową skrobankę, bo wymyśli sobie, że z gwałtu (sprawcy of course nie widział). x tak już widze jak tabuny bab idą na policje zgłaszac gwałt, ur******aja prokurature i sąd dla darmowej skrobanki. Skąd ty te frazesy bierzesz moherze zasrany? co prawda nie jestem autorką przytoczonego przez ciebie cytatu ale czytają tytuł tego topiku oraz pierwszy post jego autorki pod nim chciałoby sie zapytać o to samo "Skąd ty te frazesy bierzesz niemoherze niez****** ?"

Gość gość
Czy mam rozumieć, że projekt ustawy nie trafił do marszałka Sejmu? To skąd nagle ten cały szum się zrobił, skąd list Episkopatu i wypowiedzi premier, że ona tę ustawę popiera? Czy niechętne rządowi media to wszystko sobie wymyśliły? Ech, kaczoryści, coś was słabo na tych zebraniach szkolą, skoro nie potraficie trollowac z sensem, tylko takie bzdury piszecie.

Gość gość
Episkopat ma prawo wyrazic swoje stanowisko i Kosciol / ambona to wlasciwe do tego miejsce. Nie mam tez nic przeciwko, aby ten list znalazl sie w prasie - tak samo jak poglady przeciwne. Nie musze sie z tym zgadzac, ale przeczytac i przemyslec nalezy wszystko. To wlasnie jest demokracja - otwarte wyrazanie pogladow i rzeczowa dyskusja bez gnojenia z definicji tych, ktorzy uwazaja inaczej niz ja.