Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość clara86

wrastający paznokieć pomocy

Polecane posty

Gość clara86

Witam, mam pytanie. 4 lata temu wrastał mi paznokiec, mialam zakladana klamre, wszystko było super. Moja pani podolog wyleczyla mi od razu. Od 4-5 dni czuje, ze chyba znow sie zaczyna! Boli mnie w bucie, boli bardzo gdy dotykam, dzwoniłam do podolog, ale ona jest teraz 2 tyg poza miastem i moze mnie przyjac 20.04! Jak mogę do tego czasu sobie pomoc? Od razu zaznaczam, ze nie chce nic sama tam grzebac, nie chcę na pewno isc do chirurga, zalezy mi zeby te 2 tyg jakos wytrzymac do powrotu mojej kosmetyczki-podologa. Pomocy

Gość gość
Wymoczyc w wodzie z dodatkiem szarego mydła, zrobić oklady z rywanolu, posmarować jakimś preparatem na wrastające paznokcie, np firmy scholl.

Gość carla86
Preparaty nic nie pomogą, kilka lat temu je stosowałam, wydałam kupę kasy i nic. Chodzi mi bardziej o jakieś domowe sposoby, spróbuje z tym moczeniem, rywanol odpada

Gość gość
jak mozna byc tak tepym? :o

Gość prawictwo pospolite 152
prosto to mozesz wyleczyc .. kupujesz sobie wykałaczkę i wkładacz przy jej pomocy kawałek waty pod paznokcia .. Chodzisz z tą watą tak około 24 godzin a potem zmieniasz na nową , zeby sie nie wdało zakazenie Jesli nie masz zadnych sladow krwi to mozesz oczwyiscie rzadziej zmieniać

skręcasz bardzo maly kawałek waty , na tyle mały zeby dalo sie go wsadzic pod pazokiec ( wiekszy nie wejdzie ) i popychasz go przy pomocy wykałaczki jak najglebiej potrafisz , az do momentu gdy poczujesz lekki bol http://www.ewalawniczak.pl/grafika/uslugi/tamponada.jpg

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

dalem ci zdjęcie zebys wiedziała jak to ma wyglądac .. wkladasz wate w to miejsce palca w ktorym odczuwasz ból

skoro paznokiec wrasta to znaczy ze wbija sie w skóre , nalezy go odseparować od skory przy pomocy wate.. Taka wate pod paznokciem musisz nosić przynajmniej 3 tygodnie ..Zmieniając co jakis czas Jak nie masz rany i nic sie sie nie sączy to wystarczy ze zmienisz raz na 5 dni