Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeciw Aborcji

ks. Kaczkowski Absolutnie nie ma z mojej strony zgody na kompromis aborcyjny

Polecane posty

Gość gość
dobrze!!! skoro czarna zaraza zada calkowitego zakazu aborcji w takim wypadku ja zadam zeby z rakiem czy inna choroba zwracali sie do pana boga a od lekarzy wara!! to jest skazywanie kobiet na smierc np w przypadku ciazy pozamacicznej dlatego ja chce aby oni byli skazywani na smierc w wyniku chorob zakaznych czy nowotworowych. to chore ze majac ciaze pozamaciczna kobieta ma odroczony wyrok smierci i czas na organizowanie wlasnego pogrzebu!!! j****i s*******e sukienkowi! ja juz dawno zlozylam apostozje mimo ze mam meza wierzacego katolika ktory rowniez jest zbulwersowany ta ustawa

Gość gość
gość dziś No odpowie mi ktoś czy obecnie aborcja jest legalna? x oczywiscie, że tak w wyjątkowych sytuacjach typu gwałt, cieżkie uszkodzienie płodu oraz zagrożenie życia matki

Gość gość
wczoraj Widac nie jesteś dość rozwinięta skoro nie porafisz podjąć decyzji i odejść z kościoła który mniemam nie jest po twej mysli.Tylko tkwisz w kościele bo cię jako niemowlę przyniesiono. Jesteś dorosła-to zachowuj się jak dorosły. Bo poki co nie wiesz czego chcesz. Albo być w kościele, albo nie i wypad. A póki co jesteś członkiniom kościoła, więc bądz jej godną członkinią by brać z ciebie przykład.

Gość gość
wczoraj Skoro już figurujesz w kościele katolickim i chcesz być członkiniom kościoła katolickiego to się zachowuj godnie.

Gość gość
Ile tu jadu Lewaków. Czy te co wparowały w niedzielę na mszę do kościoła św. Anny a później zrobiły scenę i rozrubę zakłócając mszę, też tu siedzą.?! Lewaki

Gość gość
Ciekawa jestem, ile z osób tu piszących faktycznie bez gadania oddałoby swoje zycie w takiej sytuacji.

Gość gość
Jestem za kastracją kleru

Gość gość
ksiądz Kaczkowski - co to za autorytet??? Dlaczego o Jego książkach świat usłyszał dopiero po Jego śmierci?

Gość gość
gość dziś a ty skoro jesteś członkiniĄ grupy ludzi, którzy ukończyli minimum trzy klasy podstawówki to naucz się pisać. Księża najwięcej mają za uszami, a najgłośniej pyski drą. Oni sami powinni zachować się jak dorośli, odejść od kościoła i zamieszkać ze swoimi kobietami i dziećmi,bo co drugi ma rodzinę i co chwilę coś wypływa. To takie prawe i dobre, że mamusia z dziećmi mieszka w jakiejś garsonierze na mieście, a tatuś zajeżdża kilka razy w tygodniu po cichu? Należałam kiedyś do KSMu, chodziłam na pielgrzymki, działałam w parafii jako licealistka i jedno wam powiem. Każdy stary proboszcz jak ma swoja parafię to ma swoją rodzinę czyli kobietę i dzieci. Jak zmarł nasz kanonik to jego córki normalnie i oficjalnie szły za trumną, a wieniec był "od córeczek dla tatusia", kiedy zmarł proboszcz z sąsiedniej parafii to syn oficjalnie organizował mu pogrzeb, mało tego cała parafia wiedziała, że to jest jego syn, który mieszka z mamą w kupionym przez tatusia mieszkanku w centrum miasta. Następny proboszcz, który przyszedł po nim to przylazł z gosposią i dwójką jej dzieci na plebanię...ta jasne "jej" dzieci, a maluchy skóra zdarta z proboszcza zapewne dalecy krewni ;) Wylazłam z tego kato-szamba, bo ktoś kto żyje w ten sposób nie będzie mnie straszył piekłem za to jak bezbożnie i bez ślubu żyję ja... no przykro mi.. sami maja na koncie antykoncepcje, seks pozamałżeński, aborcje, pedofilię, a innych będą umoralniać. WYPIERDA/LAĆ SUKIENKOWE GNOJE!

Gość gość
jak już nawet kościół przestanie bronić życia nienarodzonego , to już nikt nie będzie go bronił ja się zgadzam z tym przesłaniem taka prawda co innego jak dziecko jest chore , albo zagraża to życiu matki no a gwałt dziecko jest tu ofiarą a nie katem ONO SIĘ SAMO NA ŚWIAT NIE PROSI niekiedy dziecko nie z gwałtu ma ojca sku/rw/y/s/y/n/a

Gość gość
a co mnie ksiądz Kaczkowski obchodzi? mam jakiś nakaz popierania go albo życia według jego zasad? Ksiądz Iksiński powiedział to i tamto i teraz wszyscy się zesrajcie z wrażenia,no bez jaj :o won mohery ode mnie!

Gość gość
gość dziś no to sama sobie zaprzeczasz w tym momencie, bo kościół, który zachwalasz w tej kwestii to akurat broni także życia którego ty juz bronić nie chcesz, zdecyduj sie zatem :)

Gość gość
Bez sensu

Gość gość
Wiecie jest jest największy problem z Kościołem? Że próbuje ze swoich nauk zrobić prawo obowiązujące w kraju (jeszcze świeckim). Ja się nie czepiam - jeśli ktoś jest wierzący, nie ma wątpliwości to aborcji w żadnym przypadku nie dokona. I w porządku - jego wybór. Ale nie każdy musi mieć takie same przekonania religijne czy ideologiczne, tak więc każdy powinien mieć możliwość wyboru co w takim przypadku zrobić. Czemu Kościół w/p/i/e/r/d/a/l/a się do życia ludzi niewierzących? Czemu nawraca ich mieczem (prawem i karą więzienia)? Niech egzekwuje swoje prawa wśród członków Kościoła, a nie wśród obywateli kraju.

Gość gość
Każda z was obrończynie życia by się wyskrobała gdyby została zgwał/cona przez ciapatego imigranta, żaden mąż nie zniósłby takiej hańby i wy także nie chciałybyście go wychowywać razem ze swoimi bielusieńkimi dziećmi. Taka jest prawda i tu się wasza ideologia pro life kończy. tyle w temacie.

Gość gość
Każda z was obrończynie życia by się wyskrobała gdyby została zgwał/cona przez ciapatego imigranta, żaden mąż nie zniósłby takiej hańby i wy także nie chciałybyście go wychowywać razem ze swoimi bielusieńkimi dziećmi. Taka jest prawda i tu się wasza ideologia pro life kończy. tyle w temacie.

Gość gość
Medialna sprawa: Gdyby pani Tysiąc dokonała aborcji, dziś by się córką nie cieszyła. Mądrzy lekarze odmówili jej wykonania legalnej aborcji.

Gość gość
lekarzy którzy przyczynili sie do smierci dziecka pod sąd.

Gość gość
gość wczoraj Idiotki !!! Kościół zawsze był przeciwny zabijaniu bo tak hest w przykazaniach. Jeśli wy nie wiecie co głosi kościół do którego należycie to macie racje, wywalajcie stąd i dokonuje apostazji - kilkaset debili mniej w kościele . Kościół stoi na Biblii a ona nie zezwala zabijać. xxx Hmm, że biblia nie pozwala zabijać to akurat dyskusyjne... a jeśli chodzi już o sam KK? parę przykładu z brzegu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Rze%C5%BA_B%C3%A9ziers a "św" inkwizycja? a wyprawy krzyżowe? a Gott mit uns? a co robią kapelani w wojsku, święcąc czołgi, skoro są przeciwni zabijaniu?? Ech, podwójna logika, podwójna moralność...

Gość gość
dziś właśnie.

Gość gość
Niestety kobiety zawsze ponoszą konsekwencje mamy przerąbane w wielu aspektach życia niestety ,ale w tej kwestii najbardziej .Jeśli dziewczyna zostanie zgwałcona to każda jej decyzją będzie dla niej koszmarem czy zdecyduje się na aborcję czy urodzi .Koszmar , żaden facet nigdy takich wyborów nie doswiadczy więc nie powinien o tym o czym nie ma pojęcia decydować.

Gość gość
„JA czy TY?” Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.