Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co siądzicie o imieniu Auma?

Polecane posty

Gość gość

Bo mi się mega podoba ostatnio. :)

Gość gość
co jeszcze kretyńskiego przyszli rodzice wymyślą

Gość gość
Dlaczego jest kretyńskie? Kretyńskie to może być Dzidka.

Gość gość
pierwsze slyszę o takim imieniu i google też nic o nim nie wie, co nie zmnienia faktu że nie podoba mi się wgl

Gość gość
bo to skrót od trauma jakiej dziecko dozna, poznając swoją durną matkę

Gość gość
matki to idiotki

Gość gość
23:03 ;)

Gość gość
To co ty za Google używasz? :D

Gość gość
Bardzo fajne! Ja nie wiem jak można nazwać dziecko Oliwka na przykład albo Zoja?

Gość gość
Alma ją nazwij. Albo jeszcze lepiej, imie pasujące do całej rodziny - Patologia ją nazwij.

Gość gość
Auma Obama np - przyrodnia siostra Barack'a Obamy..imie istnieje..ale mnie sie nie podoba

Gość gość
To jest tez Grenlandzkie imie. Lepsze niz jakas Nataszka, Wikusia, Blanka, Bianka, Zuzka i Nikolka.

Gość gość
no ja nie wiem czy lepsze, sto razy wolałabym być Blanką czy Wiktorią

Gość gość
Imię może istnieje, ale nie dla dziecka żyjącego w Polsce. Jeżeli mieszkasz za granicą to pytaj na lokalnym forum jak to imię jest tam odbierane :P U nas skazujesz dziecko na dożywotnie tłumaczenie się obcym co to za imię i skąd pochodzi zaraz za tym, że pisze się przez U a nie Ł. Dziecku z silnym charakterem takie imię może dodać "blasku", ale dziecku nieśmiałemu obrzydzi życie :P

Gość gość
gość dziś Zgadzam się! Miałam coś podobnego napisać :) Super wyjaśniłaś to z tym, że takie imię wpłynie na dziecko, w zależności od charakteru. I zgadzam się też z komentarzem wcześniej - też na początku skojarzenie z "trauma".

Gość gość
Trauma Alma (delikatesy) Ałła(Pugaczowa -stara radziecka piosenkarka)

Gość gość
Trauma????? hahahahahah

Gość gość
Alma to jest typowe skandynawskie imie, a jesli sie wam tylko z delikatesami kojarzy to widac jakiego pokroju ludzmi jestescie. A Blanka kojazy sie ze slowem blank, albo blaknieciem, zas Wiktoria z Ukrainka albo Roska.

Gość gość
Auma ? Brzmi nijak, ani tego zrobnić, ja chcesz ją wołać ? Aumusia ? Jakby ktoś zawołał tak dziecko gdzieś w parku to głowę dam rozglądałabym się za wołanym psem :P A nie można po prostu klasycznie bez udziwnień i śmiesznych skojarzeń dać córce piękne imię ANNA ?

Gość gość
A po co zdrabniac imie? Co ty uposledzona jestes?

Gość gość
A dlaczego uwazasz Anna za piekne imie? Tylko dlatego, ze ci sie osluchalo i wmowiono ci, ze jest klasyczne? Ktos je tak samo przeciez kiedys wymyslil z sufitu, jak kazde inne.

Gość gość
Popieram Anna lepsze, ładniejsze. Anna to normalne imię. Można je odmieniać. Zwracając się do dziecka powiesz Aniu, Anno... A do dziecka o imieniu Auma jak powiesz ? np. Aumo zejdź z tego... Aumo w ogóle brzmi bardziej jak nazwa proszku do prania. Prawie jak OMO :D

Gość gość
Tego się nie odmienia. A jak masz Partycja, to mówisz Patrycjo, Moniko? Bez przesady. Anna ci się osłuchało i wydaje ci się ładne. To samo było 20 lat temu jak był szał na Michały, Martyny, Patryki, Kaśki, a to są okropne imiona. Jak coś się robi modne to się zaraz zaczyna podobać, choćby waliło brzydotą.

Gość gość
Ten post potwierdza jedynie moja teorie, ze patologia sama oznaczy wlasne dzieci:-)

Gość gość
Alma to jest typowe skandynawskie imie, a jesli sie wam tylko z delikatesami kojarzy to widac jakiego pokroju ludzmi jestescie. A Blanka kojazy sie ze slowem blank, albo blaknieciem, zas Wiktoria z Ukrainka albo Roska. x mi się Blanka z blaknięciem jakoś nie kojarzy, tak jak Wiktoria z Ruską tylko ze zwycięstwem, a w temacie jest mowa o Aumie a nie Almie,

Gość gość
" A jak masz Partycja, to mówisz Patrycjo, Moniko? Bez przesady. " Yep, niektórzy tak mówią. Mamy taki przypadek w jezyku polskim i jeszcze nie wyszedł z użycia :P x "Michały, Martyny, Patryki, Kaśki, a to są okropne imiona. Jak coś się robi modne to się zaraz zaczyna podobać, choćby waliło brzydotą. " Żadne z tych imion nie brzmi jak skrót od jakiegoś wyrazu. Więc Twoje SUBIEKTYWNE poczucie brzydoty nie ma znaczenia, w przypadku gdy imię ma wyraźne konotacje w języku. 90% osób posługujących się z językiem polskim skojarzy imię Auma z traumą. x I dokładnie co zostało już napisane - imię nalezy dobierać do konkretnego kraju i kultury w którym się żyje. A nie zachłystywać "bende ordżinalna i se trzasnę, niech wiedzo jaka jestem swiatowa". Mi się sporo bardzo oryginalnych imion z samego brzmienia, ale fanaberia to jedno a wartość użytkowa imienia to drugie. Sprawdzam teraz znaczenie - i znalazłam jedynie, ze to albo żeńskie w języku hindi na cześć bogini Umy. Albo grenlandzkie MĘSKIE, o niewiadomym znaczeniu. Więc w praktyce to po prostu zbitka liter o nieokreślonym pochodzeniu i znaczeniu

Gość gość
Michał - Kichał Martyna - Szkarlatyna Patryk - Patyk Katarzyna - Zakatarzona x W życiu nie słyszałam: Patrycjo chodź na obiad! ani: Moniko zejdź z huśtawki! To że jakiś przypadek istnieje, nie oznacza że nie jest już dziś archaizmem. x 90% imion w PL to zapożyczenia!!! Niektóre spolszczone, inne żywcem zerż*nięte.

Gość gość
A uma to po śląsku babcia?

Gość gość
Katarzyna - może też być Kataryna, a Martyna - Martyra (jak martyr). Wspulny mianownik jest taki, że większość imion się głupio kojarzy. Tylko kwestia przyzwyczajenia wpływa na to, że się nie śmiejecie jak ktoś wam się przedstawia. Wyobraź sobie jak by imię Agnieszka nie było znane i ktoś by się tak przedstawił? Śmiałabyś się tak, że byś mocz popuściła! Śmieszka? Śnieżka? Orzeszka? Można tak z każdym jednym bo większość brzmi zabawnie i głupkowato. Taka prawda.

Gość gość
(Wspólny)