Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konkurs kto bardziej rozbierze dziecko

Polecane posty

Gość gość

Myślę, że to dobry pomysł. Zorganizować taki właśnie konkurs, która z was najbardziej rozbierze dzisiaj swoje dziecko :-D. Bo ja tu widzę wyścigi, a medal przyznamy tej wariatce, która dziś noworodka odstroi w samego bodziaka i oczywiście obowiązkowo BEZ CZAPKI!!!!

Gość gość
Najlepiej wcale nie ubierac! Tylko zaraz na golasa na plac zabaw.

Gość gość
ja się niestety nie załapie, bo ja z tych co założą niemowlakowi cienką czapkę :(

Gość gość
Bo jesteś typowa matka polką, która przegrzewa dziecko i twoje dziecko będzie wiecznie chorować. ;)

Gość gość
Oooo....widzę, że mamy pierwszą kandydatkę :-D brawo

Gość gość
na fb jest takka grupa-niestety do niej naleze ale chyba niedlugo juz bo czasami wlosy mi dęba stają jak czytam o tych wyscigach w tym ktora wlasnie bardziej dziecko rozbierze.... jedne posty to typowe chwalenie sie och ach jakie jestesmy trendy, modne, futerka, czapeczki z kominami, apaszki, modne buty, firmowe spodnie, sukienki, itd itd, z drugiej strony glupie komentarze o matkach ubierajacyhc dziecku czapke, czy nawet opaske, bo slonce i 15st..ale czasem przy tym sloncu i 15stopniach jest zimniej niz przy 10ciu bez slonca.... normalneie szał. jak czytak to mnie smiech ogarnia, bodziak i legginsy dla noworodka...hahahah przeciez najnowszy szyk mody nw wozku to podstawa... to samo u starszych dzieci-lakierki, spodniczka tutu, rajstopki, futrzasta kamizelka i bluzka z cekinami to wrecz obowiazkowy zestaw na spacer do piaskownicy!...hahahahaha zenujace jestescie serio. uczycie swoje dzieci ze tylko metka i ladne ciuchy sie licza nic wiecej, jak nie masz metki z konkretnym logiem, jestes nikim..

Gość gość
chyba jestem w tej samej grupie-mam podobne odczucia, najlepiej jak ostatnio jedna wstawila zdjecie corki w futerkowej kamizelce-hahaha mała wygladała jak to ktoras stwierdzila jak ten wielki ptak z ulicy sezamkowej.... beka straszna, matka zdjecie wykasowała...kamizelka byla za wielka, z mega dlugim wlosiem, hahahaha pewnie niejedna ją w domu wysmiala ale na pokaz to zachwyty i ochowanie....hahaha zenujace jest to strojenie na sile.. a potem lataja zasmarkańce do przedszkola i zarazaja inne dzieci tylko dlatego ze mamusi sie stroic zachcialo kosztem zdrowia! brak słów!

Gość gość
Gościu z 9:20 twoja wypowiedź jest kompletnie nie na temat.

Gość gość
gość dziś Gościu z 9:20 twoja wypowiedź jest kompletnie nie na temat. xxx przeczytaj ze zrozumieniem szczegolnie srodek ...

Gość gość
No ja rozumiem, że zimowe kurtki i czapy to w taką pogodę to aż strach! no ale, gdy założę cienką czapeczke na główkę niemowlakowi i usłyszę wyzywanie przy tym od macior, bo kobieta jest przy kości i wiadomo, że takiej może być trochę cieplej niż szkieletowi, to już ma być norma??!!!! Tylko te czapki tak bolą, a już kultura osobista, a raczej jej brak nie powinien dziwić... Ech....

Gość gość
No nie lato, ale przy takiej temperaturze jaka jest dziś to nawet roczniaka w kurtce czy bluzie sobie nie wyobrażam bo jest po prostu GORĄCO!

Gość gość
No nie wiem. Ja bylam w bluzie. U mnie 18 w cieniu. Mieszkamy na wsi( moze nie super wies ale poza miastem w domu). Piaskownicy rano jest w cieniu moja córka byla w adidasach cienkich dresach koszulce na ramiaczka bluzce cienkiej i softshelu na glowie chustka. Ja ubrana bylam podobnie. Po poludniu wyjdzie pewnie ze mną w koszulce i bluzie. Bez chustki albo i z chustka. U nas 20 teraz i nie ma prawie słońca jakby mgla na dworzu. Mieszkam 90km od wawy na wschód.

Gość gość
Wczoraj na grupie na fb jedna mundra mamusia się pochwaliła, że jej 10-miesieczne dziecko miało bose stopy...bo buciki zdjął to widocznie mu za gorąco...

Gość gość
Patrzcie na to kto gdzie mieszka Wrocław-25-26 stopni to jak lato. AL suwalki czy wschód to juz mniej niż 20. To wiosna i sama laze w skórzanej kurtce.

Gość gość
A moje dzieciaki na krotkich rekawkach i w krotkich spodenkach ganialy :) Bez czapek :P A pot sie z nich lal po treningu na boisku..

Gość gość
No dobra, ale dziś 20 stopni, a kilkoro dzieci miało rajtuzy pod spodniami.

Gość gość252
A ja wczoraj widziałam własnie w drugą stronę przegięcie i aż się zastanawiałam o co chodzi, bo w piaskownicy siedziało całe stadko dzieci w zimowych kurtkach i czapkach, na pełnym słońcu... Ze 25 stopni to było na bank i moje młode w bodziaku z długim rękawem i sweterku było spocone to te dzieci musiały mieś lepiej niż w saunie

Gość gość
U mnie w tej chwili jest 26 stopni w cieniu .patrzeć tu trzeba w jakiej części Polski kto mieszka. Corka w krótkim rękawku i geterkach na 3/4 bo tak ciepło ja na spacerku tez miałam krotki rękaw i 3/4 spodnie a i jeszcze miałam sandalki :-) wczoraj bylam pedikiur zrobić wiec sandalki mogłam dzis zalozyc

Gość gość
Ja mam wrazenie, ze w Polsce to ludzie sie ubieraja wedlug daty a nie pogody, np 25st w kwietniu a chodza w dlugich spodniach i bluzach lub cienkich kurtkach, a jak jest 25st w czerwcu to zakladaja klapki, krotkie spodenki i bluzki na ramiaczkach. To samo robia z dziecmi. I nie mowie tu o sytuacji, ze np w kwietniu wieje czy cos. U mnie dzis 25st wlasnie. Wyszlam w krotkim rekawku i spodnie do kolan, dziecko 6m-cy ubralam tak samo + kapelusik letni. wiadomo ze na wszelki wypadek jakis kocyk czy cienka bluzka. A na placu dzieciaki biegaja w dlugich spodniach i bluzach z dlugim rekawem! A wiadomo ze jak biega to jest mu cieplej niz jak siedzi. Tylko noworodka trzeba ubierac w 1 warstwe wiecej niz siebie, a takiego biegajacego trzylatka to nawet lzej niz siebie. No zal mi tych dzieci bylo.

Gość gość
U nas 20 i dobrze bo nóg nie ogoliłam:P

Gość gość
Moi synowie dwulatek i pieciolatek biegają dzisiaj w krótkich rękawach i czapkach z daszkiem. Poszliśmy długi dwugodzinny spacer, to ja w bluzce z krótkim rękawem i długiej spódnicy się zgrzwlam, więc czemu mam dzieciaki męczyć w bluzach, skoro oni ciągle biegają, podskakuja. W czasie spaceru każdy wypił po litrze wody, czyli jest baaardzo gorąco.

Gość gość
ja dziś na poranny spacer 2 latce założyłam rajstopki, leginsy, bezrekawnik bluzkę i bluzę. Póki latała w cieniu było ok ale jak przed południem szła w pełnym słońcu to już bez bluzy.. No i chusta na głowie ale raczej nie odważe się jej zdjąć, mam wrażenie że te słońce jest już na tyle mocne że może zrobić krzywde

Gość gość
Nie wiem jak jest dziś ale wczoraj moje dziecko 2,5 letnie miało krótki rękaw i bluzę, spodnie cienkie dresowe , skarpetki , tenisówki i chustkę na głowie

Gość gość
A te rajstopy pod leginsy to po co ? Nawet na cienkie jest za ciepło, w każdym razie na Śląsku

Gość gość
"Już jest cieplutko ale jeszcze nie lato " TO JEST IDIOTYZM! Dziecko ubiera się stosownie do POGODY a nie pory roku, w licu może być 15 stopni, deszcz i wiatr z odczuwalną 10 i co ubierzesz dziecku body, b jest lato?!

Gość gość
Głupi temat: - w różnych rejonach kraju jest zupełnie inna pogoda - ważne o której godzinie i na jak długo wychodzi się z domu, bo jak dziecko jest na dworze ok 13-16 i jest 23 i więcej stopni to może mieć krótkie rękawki i tp trzeba tylko pamiętać, że ta najwyższa temp jest tylko kilka godzin

Gość gość
Śląsk, temperatura 25st C Corka 3letnia w koszulce na krotki rękaw, legginsach na 3/4 i trampkach. Bez czapki, chustki czy opaski a i tak była spocona od biegania, Ja miałam cienkie dlugie legginsy, trampki i koszulkę na krotki rękaw. Sąsiadka z synem do piasku wyszła/czapka z daszkiem, długie dresowe spodnie, bluzka na długi rekaw i bluza....! No jak kto woli...

Gość gość
Syn 10 miesięcy, 20 stopni na dworze - body z długim rękawem, cienka kurteczka i dresy, czapka cienka sztruksowa.