Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpola

odstawienie piersi

Polecane posty

Gość gośćpola

chcę odstawić rocznego synka od piersi i zastanawiam się co dawać w nocy do picia, jedzenia. krowie mleko czy wprowadzić mm? jak było u was?

Gość gość
Mm nie będzie chciał pić, to sam syf.

Gość gość
Uważam, że w tym wieku nie ma sensu przyzwyczajać do jedzenia butli w nocy. A często karmisz? Ja mam córkę 10-miesięczną i też planuję odstawiać w najbliższym czasie. U nas wygląda to tak, że w dzień nie karmię już w ogóle, córka je inne posiłki mleczne. Na wieczór od jakiegoś czasu podaję mm, uważam, że z dwojga złego jest chyba lepiej dostosowane do potrzeb dziecka no i prostsze w obsłudze:-). W nocy nie mam takich konkretnych karmień, ale córka często się budzi i jest to bardziej nawyk cycania niż jedzenie. Zamierzam dawać wodę, raczej już nie mleko. Wiem, że będzie się to wiązało z płaczem i kilkoma zawalonymi nocami, ale nie chcę popełnić tego błędu, który zrobiłam przy starszym - dawałam w nocy mleko z butli i tym sposobem syn doił mleko w nocy do dwóch lat... Może ktoś jeszcze się wypowie, chociaż temat nie jest o teściowych ani czapkach, więc mamy ciszę;-)

Gość gość
Roczne dziecko nie potrzebuje jedzenia w nocy. Daj co najwyzej wode, ale to tez tak srednio bo przyzwyczajasz z kolei do picia w nocy.

Gość gośćpola
syn je na wieczór i w nocy budzi się i już czasem sama nie wiem czy chce jeść czy tylko cyca chce. daje co drugie karmienie w nocy wodę i zasypia. nie wiem czy nie będzie głodny w nocy jak nic nie dam. o mm mysłam np o 6 jak się budzi wtedy dać żeby jeszcze sobie dospał bo kaszę łyżeczką nie za bardzo tak rano syn nie ma smoczka i z butelki nie pij***adziej kubek treningowy