Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po czym poznac czlowieka wyksztalconego?

Polecane posty

Gość gość

No po czym? Dajmy na to ze nie wiemy czy ta osoba ma dyplom wyzszej uczelni czy nie...Zreszta (bez obrazy) ktos ktos kto ma magistra z prywatnej uczelni niekoniecznie jest wyksztalcony. .... Po czym zatem poznac czlowieka wyksztalconego? Po tym jak sie wyslawia, zachowuje, jaka ma wiedze ogolna? Czy raczej po jego klasie i kulturze osobistej?

Gość gość
jak nie popiera pisu, to duże prawdopodobieństwo.

Gość gość
po tym że wyżej sra niż du/pe ma tak jak ty, ''ktoś kto ma dyplom z prywatnej uczelni..'' może tylko harward się liczy żeby jego wykształcenie było poważane?

Gość olciaczekociaczek
Nie ma reguły.Są ludzie ,którzy nie mają np wyższego wykształcenia a są tak pieruńsko inteligentni i kulturalni.Są też tacy ,którzy posiadają to wyższe wykształcenie ,ale mogliby nieraz się uczyć klasy od tych bez.Więc generalnie trudno to poznać.

Znam ludzie z profesurami, którzy nie mają za grosz kultury i klasy. To nie jest wyznacznik.

Gość gość
Nie ma takiej możliwości. Spotykasz się ze mną, rozmawiasz, robisz mi testy psychologiczne a i tak nie ustalisz czy i jakie mam wykształcenie, jeśli nie zobaczysz na własne oczy dyplomu uczelni.

Gość gość
no fakt, często pokazują w tv prawników mówiących takie głupoty, że mózg się lasuje.

Gość gość
Tjdwg

Gość gość
wykształcony ma papier to potwierdzający po niczym innym nie poznasz :D no może poza skrajnym analfabetyzmem. wczoraj siedziałem z kilkoma wykształconymi osobami - maja tytuł doktora i dwóch z nich nie wiedzialo co znaczy słowo bawidamek bo nigdy nie słyszeli :D a jeden w zyciu przeczytał tylko jedną książke gdy był w podstawówce. jest bardzo dobry w tym co bada mimo że nie jest szczególnie błyskotliwy. po prostu dokładny,siedzi w laboratorium od rana do nocy i ma wyniki. i jak ty chcesz poznać po zachowaniu to ja nie wiem. jak rozmawiał z tym który został nazwany bawidamkiem to widać że nadawali na tych samych falach czasami niektórym się wydawało że słuchac ich to jak słuchać dwóch gimnazjalistów, takim slangiem się posługiwali .

Gość gość
Kuzwa nie porownuj Harwarda z prywatna uczelnia w Polsce, bo to jak niebo i ziemia

Gość gość
Aby poznać, czy ktoś jest inteligentny, mądry, wykształcony, to samemu trzeba takim być. Mnie większość bierze za tłuka, bo przeklinam, jestem zbudowany i potrafię dać w ryj. Dziwią się bardzo, gdy dowiedzą się jakie mam studia, albo pogadają na poważne tematy. Ale mało z kim można porozmawiać. Ludzie jedynie powtarzają zasłyszane opinie, a rzadko myślą samodzielnie. W dodatku bardzo podatni są na wpływy tak zwanych autorytetów. Gdy z kimś gadam, to już wiem jaką gazetę czyta, co studiował, jaką telewizję ogląda, którą partię popiera, a nawet co przegląda na necie. Żenada.

Gość gość
Mnie większość bierze za tłuka, bo przeklinam, jestem zbudowany i potrafię dać w ryj.  xxxx Masz absolutna racje -- ludzie nie lubia myslec i operuja stereotypami. Widzac kogos takiego jak opisales, uwazaja go za tepaka. Niestety swiadczy to o tym, ze sami nie sa inteligentni.