Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioletta21

Czy przedszkole to dobry czas na rozpoczęcie nauki języka obcego?

Polecane posty

Gość wioletta21

Zastanawiam się nad przedszkolem dwujęzycznym. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł żeby tak małe dzieci uczyły się języka, czy to aby nie skróci im trochę dzieciństwa? Zdaję sobie sprawę, że dzieci szybko chłoną, ale czy nie lepiej poczekać, aż zacznie chodzić do szkoły? Pomóżcie...

Gość gość
przedszkolu dzieci uczą się języka przez zabawę moim zdaniem lepiej zacząć wcześniej

Gość sevillaa
Jak najbardziej dobry, tak jak mówicie dzieci w tym wieku chłoną jak gąbka. Nie wiem skąd jesteś, ale ja mieszkam w Warszawie i zdecydowałam się posłać moje dziecko do Akadero. Tutaj styka się z językiem angielskim codziennie. Zajęcia oparte są przede wszystkim o zabawę, dzieci śpiewają piosenki, uczą się na różnych scenkach, aż miło posłuchać. Naprawdę nie ma się nad czym zastanawiać, bo takie przedszkole to idealna inwestycja w rozwój swojego dziecka. Ja jestem bardzo zadowolona, że mała tam chodzi i powinnaś się też zdecydować, pozdrawiam.

Gość gość
ty go najpierw naucz mówić po polsku wieśniaro :D

Gość gość
sądząc po twoim słownictwie ty byś dużo mógł/ mogła nauczyć od ludzi ze wsi

Gość gość
w naszym przedszkolu www.przedszkolekonradek.pl też dzieci mają angielski codziennie i właśnie taka nauka poprzez zabawę jest najlepszym sposobem na naukę języków. Więc jeśli masz taką możliwość w swoim mieście to z tego skorzystaj i zapisz malucha.

Gość gość
mój syn chodzi do przedszkola językowo – muzycznego www.promyk.szczecin.pl, myślę że okres przedszkolny to najlepszy czas na rozpoczęcie nauki języka obcego. W naszym przedszkolu też jest to nauka poprzez zabawę:)

Gość gość56712
Każdy czas na naukę języka obcego jest dobry. Sama ostatnio ukoń czyłam kurs w tej szkole http://www.jezykiswiata.pl/ mają wspaniałą kadrę i duże doświadczenie. Znajdują się w Białymstoku

Dzięki translatorowi www.m-translate.pl możesz być pewny, że Twoje dziecko będzie zawsze uczyć się języków obcych w sposób ciekawy i przyjemny!

Możesz uczyć się razem ze swoim dzieckiem języków obcych bez żadnych problemów za pomocą naszego efektywnego, przy czym całkowicie darmowego translatora - www.m-translate.pl Otrzymuj tylko najlepsze wyniki tłumaczenia!

Gość Turilka

Myślę ze można zaczać, moje dzieci  w Warszawie chodziły do dwóch szkół i bardzo im sie podobała nauka w Pi School - szkoła jest fajna, ma niewielkie grupy i w pełni poświęcają czas dla ucznia. Jestem bardzo zadowolona ze tam je posłałam