Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety które mają dzieci są często grube i zaniedbane

Polecane posty

Gość gość

I dziwią się ze ich mąż ma kochanki na lewo

Gość gość
Zaniedbane może tak, dopóki dzieci są małe. Potem można się ogarnąć. Ale grube to kwestia genów. Mam wiele koleżanek z dziećmi i większość z nich jest szczuplutka. Grube są te, które miały tendencje do tycia jeszcze przed ciążą. A jak myślisz, że każdy mąż/partner zdradza to znaczy, że masz fajny przykład z własnej rodziny. Stereotypy którymi się kierujesz zostały w tobie ukształtowane jeszcze w dzieciństwie, więc ci współczuję.

Gość gość
szczerze? nie znam takich

Gość gość
Właśnie w mojej rodzinie nie bo kobiety są ładne i szczupłe. .Ale nie raz spotkałam z zonatymi i wiem jak wyglądają zazwyczaj ...kiepsko :/

Gość gość
To kwestia genów i obowiązków przy dzieciach. Jedno dziecko możesz posadzić w zabawkach i tak Ci zleci cały dzień, a za innym trzeba latać po całym domu, żeby sobie krzywdy nie zrobiło. Ja mam prawie 30 lat i 3-letni żywioł w domu. Nie maluję się, bo wolę pospać te 10-15 minut dłużej, bo wiem co mnie czeka przez cały dzień. Nie raz słyszałam uwagi, że gówniara se bachora zrobiła itp. chociaż w części przypadków byłam starsza od osób wygłaszających takie teksty. Nasz wygląd to kwestia genów i gospodarki hormonalnej.

Gość gość
Tez mnie to zastanawia bo większości przypadków tak jest, choć to nie jest reguła. Z moich obserwacji wynika ze bardziej te dzieciate około 30tki niż te z dziecmi kolo 20. Tez 18-22 sa wręcz chude a nie szczupłe i z tłustymi długimi włosami. Jednak ogółem grube sa te które i przed ciązą były grube. Osobiście znam 2 kobiety koło 30 mają 3-5 miesięczne dzieci i wyglądają tak samo jak przed ciążą, ani trochę nie przytyły ciągle o siebie dbają.

Gość gość
Mnie to w ogóle nie zastanawia bo nie obchodzi i Tobie Autorko tez bym radziła zająć się czymś pożytecznym a nie obrabianiem d**y innym:D

Gość gość
A będę odrabiać d**e innym bo taka prawda...Polki to lenie. ..Z wielkimi brzuchami oczywiście savwyjatki ale to sporadycznie

Gość gość
Coś tu bardzo generalizujesz. Ja osobiście znam dziewczynę szczuplutką do 20-roku życia, a po urodzeniu córki jak przytyła tak do tej pory jest gruba. Tylko ona wygląda jak jej matka. Moja mama była szczupła do 35 roku życia chociaż urodziła 5 dzieci, w tym jako pierwsi byli moi bracia bliźniacy. Potem miała problemy z tarczycą i leczenie hormonalne, po którym przytyła ponad 25 kg. Większość moich koleżanek z liceum jak i ja mamami zostałyśmy po 25 roku życia. Wszystkie wyglądamy jak z przed naszych ciąż - szczupłe i zadbane, chociaż często zmęczone co można zauważyć. Nie trzeba się malować na wyjście na huśtawki z dzieckiem, a i tak wyglądać na zadbaną. Kierujesz się w temacie dziwnymi stereotypami. Tu widać brak podstawowej wiedzy z biologii o hormonach i o ciąży. Nie musisz się objadać aby przytyć, a także możesz jeść jak za dwoje i wszystko spalać. Młode organizmy mają przyspieszony metabolizm, co się z wiekiem też zmienia, a duży wpływ ma także praca tarczycy.

Gość gość
Kierujesz się w temacie dziwnymi stereotypami. Tu widać brak podstawowej wiedzy z biologii o hormonach i o ciąży. Nie musisz się objadać aby przytyć, a także możesz jeść jak za dwoje i wszystko spalać. Młode organizmy mają przyspieszony metabolizm, co się z wiekiem też zmienia, a duży wpływ ma także praca tarczycy.

Gość gość
Pewnie najlepiej zgonic na tarczyce

Gość gość
Byłaś chociaż raz w ciąży? Jak nie to sobie sprawdź jakie badania są robione. Moja siostra ma wyciętą tarczycę i lekarz źle dobrał jej potem hormony. W miesiąc przytyła 15 kilo. Widać u ciebie braki z podstawowej wiedzy z biologii. Choroby tarczycy są jednym z głównych źródeł problemów z hormonami i wagą. Często sprawdza się u kobiet w ciąży czy nie ma cukrzycy ciążowej, a potem niektóre matki są kierowane na badanie tarczycy czy też z tym nie ma problemów. Na codzień w pracy spotykam się z kobietami w ciąży i po połogu. Wiele z tych mam wraca szybko do swojego wyglądu z przed ciąży.

Gość gość
ja zawsze bylam bardzo szczupla, w ciąży strasznie się roztylam chociaż odzywialam się zdrowo i nie jadlam za dużo. 30 kg nie jest się latwo pozbyć. Szczególnie jak się nie ma pieniędzy na dietetyka fitness itp. A co do zaniedbania to może sprecyzujmy jak pojmujemy zaniedbanie. Dla mnie to brak higieny, brudne ubranie, tłuste wlosy itd. dla niektórych zaniedbanie to brak makijażu, jakiejś super fryzury czy niepomalowane paznokcie.

Gość gość
Tak byłam i co z tego...teraz nikt by nie pomyślał że ur dziecko...znam się trochę na zdrowiu Ale nie można zganiac ciągle na coś jak ktoś chce bedzie trzymal normalna Wagę najłatwiej zgonic na chorobę. ..każdy z nas teraz jest chory

Gość gość
Nie trzeba mieć kasy aby schudnąć bez przesady! Jeszcze zaoszczędzić

Gość gość
kasy może nie ale czasu tak. Chodze na długie spacery, nie jem słodyczy, fast foodow itp. to tyle co mogę zrobić a ze nic nie daje to już inna sprawa.

Gość gość
Mnie bardziej odstręczają właśnie takie odp********e mamuśki na pokaz, które poświęcają czas sobie, a wychodzą z domu z zaniedbanym dzieckiem. Ona makijaż, fryzurka i paznokietki na błysk, a dziecko w brudnych ciuchach, z brudną buzią i rączkami, a jeszcze gile po całej buzi rozmazane, bo mamusia z telefonem przyrośniętym do ucha przez cały spacer. Niestety osobiście znam 3 takie pseudo mamusie :/ Dlatego nie razi mnie widok "zaniedbanej mamy" gdy dziecko jest zadbane i radosne, a mama jest w pełni zaangażowana w spacer z dzieckiem i zabawę.

Gość gość
Prawda jest taka ze mamuśki zjadają resztki po dzieciach żeby się nie zmarnowało i taki jest efekt. A właśnie ruch przy *****iwym dziecku sprawia ze się chudnie a nie przy spokojnym dziecku.

Gość gość
nie tylko kobiety są zaniedbane :) w mojej rodzinie jest raczej odwrotnie (mam dobre geny :P ) a mój mąż... hmm ten to się zapuscił, może to troszkę moja wina?? ale co zrobić, dzieci, praca - wszystko na szybko :/ dlatego żeby go ubrać to nie lada wyczyn, ale znalazłam dobry sklep http://moda.z-plusem.pl/moda-meska/spodnie-dla-mezczyzn-w-rozmiarze-xxl/ dziewczyny polecam :D

Gość gość
Godzinka ćwiczeń. ..już nie udawaj że nie masz czasu napusz lepiej że się nie chce

Gość gość
a co mam zrobić na ta godzine z dzieckiem?

Gość gość
A gdzie masz ojca dziecka? nawet godziny nie może z nim zostać? co to za ojciec:(

Gość gość
Bo myslą ze jak mają męża i dziecko to już nic nie muszą robić, dbać o siebie bo już są zajęte i facet zostanie z nimi do końca życia. A konkurencja tylko czeka na takie

Gość gość
gość 8.15 a będę dupę obrabiac innym... xxxxxx Poprawiło Ci się samopoczucie od tego, czy zwiększyła wartość Twojej osoby??? Weź poczytaj książki, idź do teatru , kina, bądź dobrym człowiekiem, zobaczysz jak to dobrze działa na wszystko:)