Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu tyle dziewczyn jest pewnych siebie

Polecane posty

Gość gość

Skąd im się to bierze w główkach? Ogólna cecha społeczeństwa, że się chełpi i próbuje podbić poczucie własnej wartości, zachowując się w określony sposób? Co jest ciekawe, czasem najbardziej pewne siebie, a równocześnie nawet chamskie dla ludzi, są te najmniej urodziwe. Kobieta powinna być połączeniem skromności i pewności siebie, nie arogancka. Powinna być asertywna, nie dać sobą pomiatac, ale nie upodabniać się do prymitywnych facetów. A wielu dziewczynom się pomieszało i nie ma w nich delikatności, słodkości ( nie mówię o gąskowatości) za grosz też to widzicie?

Gość gość
*pseudo pewnych siebie powinno być w tytule

Widocznie nie wszystkie chcą być słodkie i delikatne.

Gość gość
Chyba wszystkie chcą byc za to harde i aroganckie, a nie po prostu zwyczajnie asertywne chodzi o to, że one nie mają nawet krzty tej delikatności..Nie musi to nawet mocno przeważać, chodzi o domieszkę

Gość gość
No tak, bo kobiety mają być tylko takie jakie mogą się spodobać facetom...

Gość gość
Nie muszą, tylko dlaczego wszystkie uparły się byc takie same?

Gość gość
Naprawdę ktoś wierzy, że one wszystkie takie są?

Sorry, ale jakbym nie była harda i twarda, to nigdy w życiu bym tyle nie osiągnęła. Nie mogłabym być delikatna i słodka w swojej pracy. Teraz to się idzie po trupach do celu, żeby coś znaczyć. A słodkie, cichutkie myszki siedzą w kącie.

Gość gość
a kogo obchodzi jaka według ciebie POWINNA być kobieta?

Gość gość
bo czują że mają sex, bo penis uwiera a pochwa nie i tylko dlatego są takie do przodu

Gość gość
Haze, a czy ty umiesz operować tylko pojęciami czarno-białe? mówimy o DOZIE delikatności. I asertywności, a nie hardości, jak nie wiesz, co to mądra asertywność, to masz problem.

Gość gość
No i co ci do tego? Jak ci się nie podoba, to z nimi się nie zadawaj. Proste

Gość gość
To jest moje spostrzeżenie na temat większości dziewczyn. Dziwi mnie po prostu, że ktoś to uważa za atrakcyjne i trudno mi uwierzyć w to, że one są takie naprawdę

Gość gość
Ale masz problem autorze. Może poszukaj sobie faceta bo teraz są bardziej kobiecy i zniewieściali:) no i często nieporadni

Gość gość
Znowu skrajności. Nie da się tutaj widać normalnie porozmawiać.

Gość gość
Mylisz pojęcia pewności siebie z chamstwem, zarozumiałością i bytnością, które można zaobserwować u młodzieży i młodych ludziach urodzonych pod koniec lat 90'. Dzięki pewności siebie dwa razy w życiu uratowałam swoje zdrowie, a nawet życie. Pierwszy raz, gdy byłam w Hiszpanii i zaatakowała mnie naćpana Dominikanka. Nie pozwoliłam się skrzywdzić bo byłam pewna tego, że potrafię ją obezwładnić chociaż byłam fizycznie słabsza, a moi znajomi byli tak wystraszeni, że nie bardzo wiedzieli co się stało. Potem się okazało, że kolega męża miał z nią jakiś zatarg, a pinda ubzdurała sobie, że jestem jego dziewczyną bo siedziałam obok niego. Druga sytuacja kiedy byłam pewna siebie to poród syna. Po kilkunastu godzinach miałam drgawki przez wysokie ciśnienie podczas porodu, pielęgniarki mnie wyśmiewały, ale ja zażądałam przyjścia lekarza. Nigdy nie miałam tyle pewności siebie jak po kilku godzinach z mężem na sali porodów rodzinnych aby zażądać cesarki, co lekarz tylko potwierdził i opierdolił pielęgniarki, że tak późno po niego poszły. W tych czasach pewność siebie to duży atut, tylko ta pewność siebie nie może być bezzasadna i nieadekwatna do sytuacji i naszych wyborów.

Gość gość
Czlowiek powinien byc prwny tego co robi i miec poczucie wartosci - to dobra cecha - inie mylic tego z arogancją i pycha.

Gość gość
Pewnosc siebie, asertywność to zaleta który każdy człowiek powinien posiadać żeby nie "zjedli" go silniejsi.

Gość gość
Dobrze, wiem, ze temat jest nazwany źle - powinno być 'pseudo pewnych siebie', ale myślę, że o co mi chodzi, jest dokładnie wyjaśnione w pierwszym i kolejnych postach.

Gość gość
Mężczyźni zawsze byli różni. Mieliśmy: poetów, muzyków..., ale też drwali, rycerzy...itp. Różnica między dawnymi czasami polega na tym, że kobiety kiedyś zwykle były kobiece. Teraz mamy coraz więcej agresywnych kobiet (i nie mówię o zaradności, czy przedsiębiorczości, sile i otwartości). Kobiety stały się nieprzejednane, nieempatyczne, nieeleganckie. A najagresywniejsze wśród wszystkich kobiet na świecie są Polki - twierdzi profesor Phyllis Chesler, psycholog zajmująca się naturą kobiet. Dlatego coraz trudniej kobietom znaleźć właściwego partnera, od którego wymagają, aby był bardziej męski od nich. Czyli jaki?

Gość gość
Bo kiedyś mężczyzni potrafili zadbać o rodzine(finansowo też) kobieta była czuła, opiekuncza ,bo jakby ten świat w którym trzeba walczyć o byt jej nie dotyczyła, tym zajmował się mężczyzna. Kobieta spokojnie zajmowała się domem i dziecmi. Dziś kobieta zajmuje się wszystkim. Jak ktoś ma ustabilizowane życie rodzinnie i finansowe to tez jest miły czuły, delikatny Masz odpowiedź

Gość gość
To poczytaj sobie jeszcze inne statystyki. Od wojny najmniejsza liczba samobójstw wśród kobiet jest w Polsce. Polki nie były rozpieszczane dzięki naszej narodowej historii. Kobiety zawsze musiały być silne aby przetrwać i zadbać o rodzinę. Komuna też nikogo nie rozpieszczała, chyba że partyjniaków, ale to zupełnie inny temat. Życie w Polsce za najniższe wynagrodzenie to też rodzaj odwagi, bo Unia jakoś nie bardzo wpłynęła na zarobki przeciętnego Polaka. Dalej mamy ciężko i musimy sobie radzić, stąd masz te wszystkie silne kobiety.

Gość gość
Silne powinny być, ale po co aroganckie?

Gość gość
Haze ty akurat gowno osiagnelas bazgrolcu. :)

Dla ciebie niewiele, dla mnie dużo. Ale może pochwalisz się swoimi osiągnięciami, skoro tytuł naukowy, kierownicze stanowisko w dużej firmie, mieszkanie, samochód i to wszystko zdobyte przed 30 nie robią na tobie wrażenia.